Pomocy :(:( Dziwne zgrzytanie podczas zamykania auta :(:(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kamil1991233
Raczkujący
Raczkujący

Pomocy :(:( Dziwne zgrzytanie podczas zamykania auta :(:(

Post autor: kamil1991233 »

Witam was jestem szczęsliwym nowym posiadaczem polo do poniedziałku i od tego czasu zaczeły sie moje problemy związane z zamkiem :banghead: a dokładnie prawy tylni zamek lub bagaznik nie umie tego zlokalizowac który to zamek przy zamknięciu kluczykiem od strony pasażera zamek zaczyna zgrzytac :evil: (acha zamek od kierowcy chyba zamarzł bo ani w prawo ani w lewo :cry: ) Prosze o pomoci ocene tej sytuacji bo nie wiem co robic czy wstawienie jej do ogrzanego garażu cos pomoze czy to tez moze byc wina słabego akumulatora :roll: ?????
Ostatnio zmieniony 05 sty 2010, 21:01 przez kamil1991233, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote="kamil1991233"]acha zamek od kierowcy chyba zamarzł bo ani w prawo ani w lewo :cry:[/quote]
Odmrazaczem do zamkow go, a jak nie, to kluczyk nagrzej zapalniczka, wloz do zamka i probuj delikatnie pokrecic. Powtorz calosc ze 3 razy, to powinien puscic.
Co do zgrzytania: rozumiem, ze masz wersje 5d? Sprobuj zdjac tapicerke drzwi i zobacz czy tam cos sie nie prytarlo i czy nie przyrdzewialo.
Tapicerke sciaga sie przez wykrecenie rygielka i wewnatrz uchwytu do zamykania masz chyba 2 srubki na krzyzak - potem schodzi juz prawie sama, lekko tylko trzeba pociagnac.
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Jak odmarznie przeczyścić zamek przedmuchać kompresorem i popsikać olejem silikonowym.Po prostu siłowniki nie mają siły otworzyć lub zamknąć i przeskakuje na zembatce szybko to napraw stąd ten zgrzyt.
k
kamil1991233
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kamil1991233 »

Kurcze nie wiem jaki to modek ale wstawie link do aukcji i sam ocen :) http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11021305

Przepraszam ze wklejam link do aukcji ale moje wszystki papiery sa u znajomego który mi ja rejstruje bo mam problemy :(:(:(:(
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”