Wyciek oleju

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
thunder6n
Raczkujący
Raczkujący

Wyciek oleju

Post autor: thunder6n »

Witam bedac dzis na przegladzie zostalem o uswiadomiony o wycieku oleju. Mianowicei mam problem z zlokalizowaniem czesci w katalogu. Moze ktorys z was bedzie wiedzial. Chodzi mi o zimering ale nie ten który jest w skrzyni biegów na wale, tylko o ten mniejszy, prz skrzyni jest mały mechanizm hydrauliczny i z niego mam wyciek? Czy rozebranie tego to duza filozofia ? Czy trzeba spuszczac olej ze skrzyni biegów? zczy mozna to poprostu zdemontowac kupic zimering i wymienic?
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

wpisz w wyszukiwarce "wybierak skrzyni biegów"

albo poczytaj ... :)
http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =13&t=5010
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

[quote="thunder6n"] Chodzi mi o zimering ale nie ten który jest w skrzyni biegów na wale, tylko o ten mniejszy, przy skrzyni jest mały mechanizm hydrauliczny i z niego mam wyciek? [/quote]
Co to jest mechanizm hydrauliczny ?.
O to ci chodzi.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Okazuje sie że te zimeringi ale zastosowane w samochodach są kierunkowe nawet tego nie wiedziałem,a te które zakładamy o tych rozmiarach to zwykłe zimery długo nie pochodzą tak mi rozjaśnili w ASO.A cena ta sama.Jak będziesz wyjmował stary zimer to zobacz czy ma od wewnątrz takie skrętki w lewo lub w prawo to właśnie smaruje wybierak a nie wypuszcza oleju na zewnątrz i daj info na forum przyda sie to innym.Bo te co podałem na foto nie mają tych skrętek i szybko sie wyciera.
t
thunder6n
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: thunder6n »

tak juz wymienilem zimering od wybieraka skrzyni biegów dwie ostanie twoje fotki to ten element
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”