[9n] Modul poduszek powietrznych

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
amari
Newbie
Newbie

[9n] Modul poduszek powietrznych

Post autor: amari »

Witam,
po jednej z robotek przy aucie zapalila mi sie kontrolka poduszek - przyczyne znam, i mysle ze wystarczy wykasowac blad w sterowniku. Poniewaz czytalem kiedys ze pewne serie sterownikow poduszek w vw potrafia sie popsuc podczas testu wykonywanego przez vag-a stad moje pytanie - gdzie w polo 9N znajduje sie sterownik/modul poduszek? Mysle ze na jego obudowie znajde oznaczenie serii sterownika i bede mogl sprawdzic czy moge go spokojnie obsluzyc moim vag-iem czy tez bezpieczniej bedzie pojechac do aso...
A moze da sie jakos inaczej odczytac ten numer - moze jakos vag-iem, tak zeby nie wchodzic w modul a tylko zczytac sam numer?

Dzieki za pomoc,
Mariusz
P
Pelus222
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pelus222 »

Sterownik poduszek w 9n masz pod konsolą tak pod panelem nawiewów, tylko przy samej podłodze
musisz zdjąć boczne obudowy tunelu idącego wzdłuż kabiny przy desce, one są na 2 śruby torx i na takie śmieszna jakby rzepy po bokach, tam będziesz miał sterownik, jest jedna kostka i chyba 3 nakrętki na klucz 10 i po sprawie, najlepiej odłącz akumulator zeby czego nie popsuć bardziej
a
amari
Newbie
Newbie

Post autor: amari »

Ok, dzieki za odpowiedz - bedzie trzeba znowu porozkrecac troche plastikow :(. A sterownika nie chce ruszac - wystarczy mi tylko nalepka na obudowie, moze da sie ja jakos bez ruszania calosci odczytac.
P
Pelus222
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pelus222 »

Może być ciężko bo tam mało miejsca jest, ale 3 nakrętki szybko odkręcisz i wszystko na wierzchu
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”