zimne powietrze z dmuchawy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pieco
Newbie
Newbie

zimne powietrze z dmuchawy

Post autor: pieco »

Witam ponownie.
Po wymianie termostatu w mojej Polo okazało się ze trzeba było wymienić tez obudowę cala termostatu. Tak tez zrobiłem wymieniłem wszystko, obudowe termostat i trzpien. Auto nagrzewa się szybko i sprawnie trzyma temp załancza sie wiatrak ALE węże doprowadzające płyn do góry do nagrzewnicy są zimne, w środku dmucha zimne powietrze. Cały system został odpowietrzony ale nasuwa mi się pytanie czy to zapowietrzyła się nagrzewnica gdyż jest wyżej w Polo.nie mam zielonego pojecia co się dzieje.
prosze o pomoc.

Pozdrawiam Pieco
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Nie masz czasami za mało płynu chłodniczego ?
p
pieco
Newbie
Newbie

nie płynu jest sporo.A jest możliwość żeby nagrzewnica się zapowietrzyła?
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Ja wymieniałem termostat, spuszczałem płyn dolnym wężem przy chłodnicy i mi nic takiego się nie stało.
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

to zrob tak odkrec korek wlewu plynu odpal auto i wlacz ogrzewanie na full i piluj auto az ci sie zagrzeje i wlaczy sie wiatrak. Na 100% powinnien sie odpowietrzyc.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
p
pieco
Newbie
Newbie

robilem wszystkie cuda odpowetrzalem weze od zbiornika nawet te od wlotu do kabiny do nagrzewnicy mozliwe zeby ona sie zapowietrzyla?
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

dziwny przypadek moze uwalilo ci sie to pokretlo co wlancza ogrzewanie? Ty przekrecasz na ogrzewanie a faktycznie nic sie nie dzieje. Nic innego nie przychodzi mi do glowy bo nagrzewnicy chyba sobie czyms nie zapchales ?
Obrazek

p
pieco
Newbie
Newbie

wiesz sam juz nie wiem bo działo sie tak. Wymieniałem termostat ale wczesniej jakis partacz przy wymianie termostatu rozkrecil jedna w dwóch śrub gwint mocujacych termostat do obudowy.Jakiś znachor zrobił mi nowy gwint ale tak ze w niedziele zrobiłem z 20 km było ok ale... grzało dobrze do momentu kiedy przestało lecieć ciepłe powietrze podczas jazdy ale nic nie zrobiłem. Wróciłem auto odstawiłem. po południu patrze a pod autem plama. Wyciekł calu płyn a termostat odpadł od obudowy NIE WYTRZYMAŁ GWINT... reszta historii na początku postu a powietrze jak leci zimne tak leciało a obudowa zrobiona i w chłodzeniu silnika wszystko ok. irytuje mnie to POMOCY Wigilia tuz tuz a na zewnątrz zima w srodku okna paruja klops
p
pieco
Newbie
Newbie

i dziś wszystko się wyjaśniło.jeszcze raz odpaliłem auto odkręciłem pokrętło od zbiornika z płynem poczekałem.auto sie zagrzało, właczyłem dmuchawę a do kabiny poleciało przyjemne ciepło. dzięki serdeczne teraz spokojnie i ciepło pojadę do domu na święta. Przy okazji... Zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i pomyślności w nowym roku
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

ALLELUJA bracie ;) Wzajemnie Wesołych !
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”