Witam ponownie.
Po wymianie termostatu w mojej Polo okazało się ze trzeba było wymienić tez obudowę cala termostatu. Tak tez zrobiłem wymieniłem wszystko, obudowe termostat i trzpien. Auto nagrzewa się szybko i sprawnie trzyma temp załancza sie wiatrak ALE węże doprowadzające płyn do góry do nagrzewnicy są zimne, w środku dmucha zimne powietrze. Cały system został odpowietrzony ale nasuwa mi się pytanie czy to zapowietrzyła się nagrzewnica gdyż jest wyżej w Polo.nie mam zielonego pojecia co się dzieje.
prosze o pomoc.
to zrob tak odkrec korek wlewu plynu odpal auto i wlacz ogrzewanie na full i piluj auto az ci sie zagrzeje i wlaczy sie wiatrak. Na 100% powinnien sie odpowietrzyc.
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
dziwny przypadek moze uwalilo ci sie to pokretlo co wlancza ogrzewanie? Ty przekrecasz na ogrzewanie a faktycznie nic sie nie dzieje. Nic innego nie przychodzi mi do glowy bo nagrzewnicy chyba sobie czyms nie zapchales ?
Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
wiesz sam juz nie wiem bo działo sie tak. Wymieniałem termostat ale wczesniej jakis partacz przy wymianie termostatu rozkrecil jedna w dwóch śrub gwint mocujacych termostat do obudowy.Jakiś znachor zrobił mi nowy gwint ale tak ze w niedziele zrobiłem z 20 km było ok ale... grzało dobrze do momentu kiedy przestało lecieć ciepłe powietrze podczas jazdy ale nic nie zrobiłem. Wróciłem auto odstawiłem. po południu patrze a pod autem plama. Wyciekł calu płyn a termostat odpadł od obudowy NIE WYTRZYMAŁ GWINT... reszta historii na początku postu a powietrze jak leci zimne tak leciało a obudowa zrobiona i w chłodzeniu silnika wszystko ok. irytuje mnie to POMOCY Wigilia tuz tuz a na zewnątrz zima w srodku okna paruja klops
i dziś wszystko się wyjaśniło.jeszcze raz odpaliłem auto odkręciłem pokrętło od zbiornika z płynem poczekałem.auto sie zagrzało, właczyłem dmuchawę a do kabiny poleciało przyjemne ciepło. dzięki serdeczne teraz spokojnie i ciepło pojadę do domu na święta. Przy okazji... Zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i pomyślności w nowym roku