Mam pytanie, czy kontrolka Oleju w Polo 6N 1998 powinna gasnąć przed uruchomieniem silnika? Dla porównania w Toyocie Yaris rodziców kontrolka ta gaśnie dopiero po włączeniu silnika. Jestem nowicjuszem w tej dziedzinie.
U mnie dzisiaj (po 3 dniach postoju) kontrolka nie zgasła po odpaleniu i to jest problem (czekam na odwilż).Jeżeli kontrolka gaśnie czyli wszystko ok.Jeżeli nie gaśnie nie ma smarowania .
Dopiero w tych zegarach po liftingu powinno to tak wyglądać, czy w polówkach z 98 roku, z panelem między zegarami, też kontrolka ta powinna gasnąć przed odpaleniem?
[quote=""Pablos""]Dopiero w tych zegarach po liftingu powinno to tak wyglądać, czy w polówkach z 98 roku, z panelem między zegarami, też kontrolka ta powinna gasnąć przed odpaleniem?[/quote]
Lift polo 6n był w październiku 1997 roku, także masz nowe zegary tzw po lifcie. W twoich zegarach kontrolka oleju gasnie przed zapaleniem auta.
[quote=""darabont""]U mnie dzisiaj (po 3 dniach postoju) kontrolka nie zgasła po odpaleniu i to jest problem (czekam na odwilż).Jeżeli kontrolka gaśnie czyli wszystko ok.Jeżeli nie gaśnie nie ma smarowania .[/quote]
Bądż też może byc tak że czujnik oleju szwankuje
U mnie tez tak było i musiałem kupić nowy czujnik