Ale tego sie nie da wypiąc. To jest na stałe połączone kablami z głowną wiązką i po prostu sobie wisi. Do niczego nie jest podłączone, bo i nie ma jak podłączyc. To jakis dziwny kawałek czegos co do niczego nie pasuje ;p
Lynn jak to co, krzaki
Jeżeli jest z kablami to do czegoś służy i jest podpięte.
Co innego, jeżeli by sobie wisiało na śrubkach bez kabli wtedy było by do niczego nie potrzebne.
Podaj jakiś symbol serwisowy z obudowy (może być wytłoczony lub namalowany), coś tego typu: 038 906 013 wtedy powiem Ci co to jest.
suhhar Jest to jakiś sterownik i na pewno nie do poduszek.
Podałbym, jakby było. Ale tam totalnie wszystko zatarte.
Czyli dalej nie wiem co to... Dziwna sprawa. Taki zwykły kawalek plastiku z metalowym środkiem ;p Był przyklejony taśmą izolacyjną do jednego z przewodów.
A ten czujnik uderzenia... Skad by się tam wziął? Raczej niemozliwe.
[quote="Lynn"]Poduszek nie mam, abs tez. Chyba, ze byl kiedys, ale ETKA nie odczytuje mojego VINu[/quote]
Coś masz nie teges i to nie tylko z samochodem
No mówie... od głownej wiązki przykreconej do silnika, od ktorej odchodzi wszystko, odchodza tez kabelki do tej części. Tak po prostu. Wchodzą w to cos i tam sie koncza, nigdzie dalej nie ida, nigdzie nie wracaja, do niczego nie sa podłączone. A nie jestem w stanie sprawdzic gdzie to dalej idzie, bo kable przeciez pozniej sa pomieszane i ukryte ;p
Taka mysl mnie naszla czy to nie jest przypadkiem jakis element ukladu alarmowego, skoro na glownej wiazce siedzi, to moze ktos chcial tak zabezpieczyc zasilanie.
Napisz skad woz wziales bo moze to naprowadzic troszke. Jak byl sciagniety i przerobiony na lewa strone to rozne patenty mogl miec pomontowane za granica .
Inna sprawa - nie patrzyles czy te otwory montazowe do srub nei pokrywaja sie z jakimis kolo miejsca w ktorym to ustrojstwo znalazles?