Regulator temperatury,przewodzik do zespołu wtryskowego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
plex
Newbie
Newbie

Regulator temperatury,przewodzik do zespołu wtryskowego

Post autor: plex »

Wtam wszystkich świeżak jestem więc proszę o wyrozumiałość mam ADXa z 95r. z LPG. Ostatni tydzień spędziłem na podróży po mechanikach i ustalanie co jest z moim maleństwem a było tak.
Pare dni temu samochodzik zaczął przerywać na LPG więc w te pędy udałem się do regulacji po podłączeniu do komputera okazało się żę wszystko jest ok. Gościu powiedział mi że to musi być elektryka. Pierwsze wymieniłem świece oczywiście org NGK zero reakcji i do tego na benzynie również zaczął przerywać tak jakby palił tylko na dwa gary. Następna była kopułka i palec nic. Wreszcie dzisiaj wymieniłem przewody WN eureka śilniczek zaczął pracować jak marzenie ale przy zakładaniu filtra powietrza wysunoł się mały czarny przewodzik jak ustaliłem prowadzący do zespołu wtryskowego i za chiny nie mogłem znależć tej małej dziurki ;) czy któryś z was ma jakiś schemat gdzie może znajdować ten malutki otworek.
To jeszcze nie koniec pomimo mojej nie dokońca udanej naprawy śilniczek pracował pięknie na 95 jak i na LPG po rundce po mieście ok 30 km jakby mu kucyków przybyło, po odstawieniu auta i powrocie do niego za jakieś 30 minut na benzynie rakieta a na gazie tragedia od razu gaśnie co za chol myśle sobie a było tak pięknie, po kolejnych 30 minutach i ponownym odpaleniu wszystko znowu działa bez zarzutu i pytanie czy brak tego przewodu może powodowac takie objawy poza tym proszę o pomoc z jw. z góry dziękuje.
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Taka mała czarna pier*** rurka?
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
k
ko-ma
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ko-ma »

Jeślio sobie dobrze przypominam - zdemontuyj kompletny filtr powietrza, POD spodem ma wejścia na DWA takie cienkie przewody - konkretnie Tobie chodzi o te od strony kierownicy...
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

plex pisze:przy zakładaniu filtra powietrza wysunoł się mały czarny przewodzik jak ustaliłem prowadzący do zespołu wtryskowego i za chiny nie mogłem znależć tej małej dziurki ;) czy któryś z was ma jakiś schemat gdzie może znajdować ten malutki otworek.
Paliwo jest zasysane ze zbiornika przez elektryczną pompę paliwa i dochodzi przez filtr paliwa do kanału wtryskowego, a następnie do wtryskiwaczy. Regulator ciśnienia na kanale wtryskowym reguluje ciśnienie w układzie zasilania w zależności od podciśnienia w przewodzie dolotowym do 0,12 MPa (Motronic) lub 0,3 MPa (Marelli).Podciśnienie w kolektorze dolotowym silnika jest podstawową wielkością służącą do określania ilości paliwa przez urządzenie sterujące.Podciśnienie kolektorze dolotowym zależy od chwilowego położenia przepustnicy (ustawienie pedału przyspieszenia) oraz od pędkości obrotowej silnika.
Przypuszczam że wtedy by silnik nie chodził,ale w dobie cyfraków zrób fotke i zapodaj na forum bo tak będziemy gdybać.Może to od ciśnienia oleju przewód.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”