[6n2] Osłona silnika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
dan349
Newbie
Newbie

[6n2] Osłona silnika

Post autor: dan349 »

No właśnie tak ostatnio się zastanawiałem ... Moje polo to 1.0 2001rok i nie mam pod silnikiem żadnej osłony ;/ patrzyłem w golfie jest taki spory kawał plastiku. Pytanie brzmi: Czy każde polo nie ma czy tylko moje gdzieś zgubiło ten plastik?
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

polowki maja oslony silnika, nie na 100% ale nie zaleznie od wersji silnikowej.
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

cena w ASO ponad 400zł za nówkę, szukaj po allegro, osłona od benzyny i diesla się nieco różnią, wydaje mi się jednak, że pomimo Twojej wersji silnikowej powinieneś mieć dolne wytłumienie silnika, to jest plastik więc łatwo takie coś połamać na dużych dziurach i stracić, ale nie jestem pewien :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Osłona dolna silnika nie występowała fabrycznie we wszystkich wersjach silnikowych, co z resztą łatwo sprawdzić w etce
Występowały 3 rodzaje w zależności od tego czy silnik wysokopręzny czy benzyna (16V)

Obrazek

Osłona do diesli
Obrazek

Osłona do wersji benzynowych
Dodatkowo wersje benzynowe posiadają dodatkowy kanał powietrzny (2 osobne części) do odprowadzania ciepła
Obrazek

Osłony można szukać na szrotach lub allegro - jest tam tego całkiem sporo. Nie polecam zamienników
Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: ZbysheK »

[quote=""turzol""]Osłony można szukać na szrotach lub allegro - jest tam tego całkiem sporo. Nie polecam zamienników[/quote]
Sam kupiłem zamiennik i na drugi dzień oddałem do sklepu bo otwory mocujące nie pasowały :scratch: i materiał z którego była wykonana osłona wyglądał na najtańszy plastyk :angry2: . Osłona nie posiadała wygłuszenia.
W końcu kupiłem na szrocie oryginalną osłonę wraz z wytłumieniem i bez problemu weszła na swoje miejsce :yahoo: .
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
Awatar użytkownika
Acadaptor
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Acadaptor »

Ja taka oslone panowie kupilem do swojego Polo na gieldzie na Słomczynie. Koszt 50zl.
Moje 6n2]viewtopic.php?f=30&t=10905[/url]
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""Acadaptor""]Ja taka oslone panowie kupilem do swojego Polo na gieldzie na Słomczynie. Koszt 50zl.[/quote]

zamienniki to szajs, wykonane z miekkiego tworzywa i słabo spasowane.
Ja za 80zł kupiłem ori z kanałami powietrznymi , mocowania w aso za kilka zł i jestem happy
G
Grzela300
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Grzela300 »

A taka będzie pasowała do 6N2, jeżeli fabrycznie jej nie miała? Czy trzeba coś przerabiać,wiercić?
http://www.allegro.pl/item817679812_osl ... 0_02r.html
Rzeczywiście koszt nowej to 452 zł,sporo jak za kawał plastiku.
Awatar użytkownika
Acadaptor
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""turzol""][quote=""Acadaptor""]Ja taka oslone panowie kupilem do swojego Polo na gieldzie na Słomczynie. Koszt 50zl.[/quote]

Ja za 80zł kupiłem ori z kanałami powietrznymi , mocowania w aso za kilka zł i jestem happy[/quote]

Przeciez nie napisalem ze to zamiennik :) Uzywka w naprawde ekstra stanie. A co do zamiennikow to wiadomo jak z nimi jest... wiekszosc to szajs. Zauwaz "wiekszosc" nie znaczy wszystkie. Pozdro :piwo:
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

[quote=""Acadaptor""][quote=""turzol""][quote=""Acadaptor""]Ja taka oslone panowie kupilem do swojego Polo na gieldzie na Słomczynie. Koszt 50zl.[/quote]

Ja za 80zł kupiłem ori z kanałami powietrznymi , mocowania w aso za kilka zł i jestem happy[/quote]

Przeciez nie napisalem ze to zamiennik :) Uzywka w naprawde ekstra stanie. A co do zamiennikow to wiadomo jak z nimi jest... wiekszosc to szajs. Zauwaz "wiekszosc" nie znaczy wszystkie. Pozdro :piwo:[/quote]

Zwracam honor w takim razie ;)
d
dan349
Newbie
Newbie

Post autor: dan349 »

hmm ... czyli najwidoczniej gdzieś na warsztacie mi nie założyli z powrotem :evil: bo wątpie żeby można było to zgubić podczas jazdy i się nie zorientować ... Dzięki za odpowiedź Pozdro
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

mi debile polamali podczas z jednej z wizyt w warsztacie, z ktorego uslug juz nie korzsytam. Zdarzalo sie rowniez ze zapominali przykrecic. Tacy to fachowcy w tym jajcarskim kraju :)
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

u mnie brakuje właśnie tych dodatkowych kanałów powietrznych, pytałem w ASO to koszt nieco ponad 150zł, trzeba będzie to poszukać gdzieś po szrotach :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
G
Grzela300
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Grzela300 »

Która z tych dolnych osłon silnika będzie pasowała do 6N2 na 100%?Chciałbym zamówić i nie jestem pewien.
http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... lnika+polo
Awatar użytkownika
Acadaptor
Mały interesant
Mały interesant

ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”