[6n] Przednia szyba

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
thunder6n
Raczkujący
Raczkujący

[6n] Przednia szyba

Post autor: thunder6n »

Musze wyjąc przednią szybe, mam pytanko wiecie gdzie mozna dostac nowe uszczelki do przednich szyb?

VW POLO 1996 1.0 i (AEV)
k
ko-ma
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ko-ma »

O ile pamiętam, to przednia szyba jest wklejana ...
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Dobrze pamiętasz przednia szyba jest wklejana :) Będziesz potrzebował klej do szyb, primer, pędzelek do primera. Szybę zwykle wycinają do wyjęcia (tzn. wycinany jest stary klej).
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
artek77
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: artek77 »

przepraszam za odswiezanie tematu nie chce zakladac nowego

zaoferowano mi wymiane szyby
za 350 cala czysta z dobierana uszczelka (gorsza jakosciowo jakas glass....)

za 450 dymiona zielona z zielonym paskiem z wwulkanizowaną juz uszczelką (lepsza jakosciowo)

co radzicie ???
dobierac uszczelke i brac czysta z paskiem czy odrazu za 450 (jak bedzie to Pilkington)?
Wyroby gumowe , gumowo metalowe

http://www.gumat.pl
Awatar użytkownika
BuBu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: BuBu »

Jeśli chodzi o mnie wybrałbym ta druga opcje :-D
Awatar użytkownika
adamoos2004
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: adamoos2004 »

Wymieniali mi w ubiegłym tygodniu w firmie SZYBEX w Częstochowie, bo szyba przegrała z kamyczkiem i szło pęgnięcie od rogu coraz bardziej w stronę środka.
Koszt to równe 400 zł z wszystkim za szybę zieloną bez pasa przyciemniającego z montażem, uszczelkami klejami. Gwarancja na szybę firmy guardian rok, a na montaż 3 lata. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

ja bym brał te tańszą, mnie skroili za białą szybę 420 z montażem,
nie jest to merol żeby szyba miała być kolorowa choć oryginalnie w polo jest szyba czołowa zielona z paskiem, tak właśnie jest, ale pytanie brzmi po co tyle wkładać w auto jak i tak nikt przy odsprzedaży na to nie będzie zwracał uwagi, sam dbam o polo jak o oko w głowie ale jednak po co dokładać do 14 letniego hebla (z całym szacunkiem) więcej niż potrzeba...
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="rat4"]ale pytanie brzmi po co tyle wkładać w auto jak i tak nikt przy odsprzedaży na to nie będzie zwracał uwagi, sam dbam o polo jak o oko w głowie ale jednak po co dokładać do 14 letniego hebla (z całym szacunkiem) więcej niż potrzeba...[/quote]

omg...brak słów
a nie pomyślałeś że ktoś nie będzie odsprzedawał i dynda go ile wsadził w auto?
przez takie właśnie podejście do sprawy to forum straciło swój klimat. dlatego nigdy nie zbliżymy się poziomem do zachodnich for bo propagowane bedzie nadal druciarstwo lub kupowanie szajsu
Awatar użytkownika
artek77
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: artek77 »

no comment, "Forum Miłośników VW Polo" heh

...

dzieki /za zielona z paskiem chca 430 szybka nordglassa, dzis o 12 wymiana=)

p.s rat44 ma racje tak czy tak hahah=) /pozdr:D
Ostatnio zmieniony 09 mar 2010, 8:30 przez artek77, łącznie zmieniany 1 raz.
Wyroby gumowe , gumowo metalowe

http://www.gumat.pl
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="anulka77"]no comment, "Forum Miłośników VW Polo" heh
...
dzieki /za zielona z paskiem chca 430 szybka nordglassa, dzis o 12 wymiana=)[/quote]

Bez komentarza to powinien pozostać ten temat. W jednym miejscu, anulka77, pytasz czy kupc tańsze czy droższe, a potem krytykujesz podejście kolegi rat4.
Oczywiście możemy dyskutować co lepiej wybrać. Wszystko rozbija się o kasę.
[quote="turzol"]dlatego nigdy nie zbliżymy się poziomem do zachodnich for bo propagowane bedzie nadal druciarstwo lub kupowanie szajsu[/quote]
A do zachodu nie zbliżymy się z wielu innych powodów. Nie każdego stac na wszystkie ori części, ale większość wkłada całe serce w upiększanie/odrestaurowanie swojego auta.
Przestańmy narzekać zę coś się popsuło, a róbmy coś żeby to odwrócić. wszyscy razem.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nie każdego stac na wszystkie ori części
właśnie z taką myślą napisałem o wyborze tańszej szyby
nie traktuj wszystkiego za bardzo na serio turzol to tylko moje zdanie :agree: , choć swoim twierdzeniem o szybce tańszej nie mówię żeby kupować wszystko tańsze, a na szybie nieznacznie widać czy masz zieleń czy białą bo jest to dosłownie symboliczne zaciemnienie...to pytanie po co? szyba może ulec zniszczeniu jeszcze raz i zielona tak samo zareaguje na kamień jak i biała, to takie samo porównanie które jajka są zdrowsze te z brązową czy te z białą skorupką...niestety nie ma to znaczenia...tak i tu oba materiały są z tego samego kruszcu tylko zielona szybka ma kolor poprzez dodanie niewielkiej ilości żelaza i chromu...
przez takie właśnie podejście do sprawy to forum straciło swój klimat
Przepraszam nie wiedziałem że jedną opinią zniszczę to forum :grin:
Forum nie traci klimatu ma się dobrze uważam konwersacja to podstawa im więcej zdań tym więcej perspektyw i opinii które są na wagę złota bo są z życia wzięte.

Co do porównania nas jako społeczeństwo z zachodem to bym się wstrzymał, większość polaków zarabia tyle w miesiąc co na zachodzie na zmywaku robi się w tydzień także błagam nie prawmy tu herezji...
Pomijam już inny fakt co za tydzień pracy w PL i tydzień pracy za granicą możemy kupić...bo jest to kosmiczna różnica.
Jesteśmy jeszcze daleko w drodze do normalności naszych osobistych finansów.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

rat4 nie załapałeś bazy...
Nie chodzi mi o tą konkretnie wypowiedź, ale o całokształt Twojej krótkiej działalności na tym forum. Ale to nie tylko Ciebie się tyczy.
Prawda jest taka, że jesteś tutaj zbyt krótko żeby zrozumieć pewne rzeczy. Jak z resztą większość tutaj zgromadzonych, którzy polo mają od niedawna. Nie ma znaczenia dla nich jakość modów czy części bo i tak kupili hebla po to żeby pobujać się chwilę i kupić następnego hebla :)

Jest jeszcze pewna niewielka już niestety garstka ludzi, dla których to auto to coś więcej niż kolejny "hebel" do wożenia emo-dup lub robienia z niego cyrku. Ci ludzie wolą dzielić się pasją w swoim gronie i raczej nie prędko tutaj powrócą, o ile w ogóle ...

--edit--
Jeżeli myślisz, że wszystko to się kręci wokół pieniędzy to się również mylisz. A biadolenie "jak to mi źle" to już nasza narodowa cecha i dlatego nigdy nie osiągniemy poziomu zachodu.
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

turzol Ty jesteś człowiekiem porąbanym na punkcie swojego Polo, chwała Ci za to i jednocześnie szacun ze jesteś w stanie pozwolić sobie na takie zboczenie. To forum zrzesza kupe ale to kupe ludzi i wiekszość to są po prostu bardziej świadomi zwykli użytkownicy "14 letnich hebli" które muszą być to tańca i różańca a nie tylko do pakowania w nie kasy...niestety. Może z 10% forumowiczów traktuje te sprawy jak zyciową zajawke i takim faktycznie wisi ile wydadzą bo najwazniejszy jest efekt. To nie forum właścicieli Astona Martina których można by piętnować za chęć oszczędzania za wszelką cenę, tylko właścicieli aut kupionych za cenę dobrego roweru. Tępic trzeba robienie z auta wiochy i jakieś rażące druciarstwo zagrażające bezpieczeństwu, ale chyba nie takie kwestie jak wybór szyby ;). Tolerancja Panie i Panowie
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

[quote="turzol"]Jest jeszcze pewna niewielka już niestety garstka ludzi, dla których to auto to coś więcej niż kolejny "hebel" do wożenia emo-dup lub robienia z niego cyrku. Ci ludzie wolą dzielić się pasją w swoim gronie i raczej nie prędko tutaj powrócą, o ile w ogóle ...[/quote]
Pozostaje mi zgodzić się z Borkiem, wydaję mi się turzol że za bardzo rozdzielasz wszystkich na czarne i białe - bo do kogo zaliczyłbyś większość ludzi na tym forum?
Dla jednego sercem włożonym w auto będzie 200zł miesięcznie na mody, bo zarabia 2000 i ma na utrzymaniu jeszcze rodzinę i dom, ale niestety i tak zje%#@ go ten, który zarobi 2 razy tyle, ale w auto wsadzi 5 stów miesięcznie (i do nikogo tu nie piję, żeby nie było - to tylko przykład).
Niestety polo to polo, druciarstwa również nie popieram, lepiej robić wolniej a lepiej, czego staram się trzymać, ale nie każdego stać żeby mimo wszystko być takim polo freakiem jak Ty (co naprawdę szczerze podziwiam i zazdroszczę). Peace! :piwo:
[quote="Borek"]Tępic trzeba robienie z auta wiochy i jakieś rażące druciarstwo zagrażające bezpieczeństwu, ale chyba nie takie kwestie jak wybór szyby ;). Tolerancja Panie i Panowie[/quote] popieram
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

turzol wyjaśnij mi proszę:
ale o całokształt Twojej krótkiej działalności na tym forum. Ale to nie tylko Ciebie się tyczy.
możesz jaśniej? może spróbuję popracować nad sobą.
Nie ma znaczenia dla nich jakość modów czy części bo i tak kupili hebla po to żeby pobujać się chwilę i kupić następnego hebla :)
Może i ma znaczenie ale jeśli jest opcja tańsza i różnicy za bardzo nie będzie bo w tym przypadku nie będzie, no to pytam się po co wydawać więcej?
Traktuję swoją polóweczkę tak czule jak tomagochi :D ale nie jestem takim wielkim pasjonatem jak ty, to widać.
Mam inne wydatki na głowie, każdy ma swoje priorytety i pasuje to uszanować, jeśli zarabiałbym więcej to pewnie nie napisałbym tu o opcji tańszej szyby, przeciętny użytkownik polo nie jest na tyle zamożny, oceniasz innych na podstawie perspektywy pasjonata dlatego twierdzisz że to nie kwestia pieniędzy, jednak w dzisiejszych czasach spróbuj pomodzić bez kasy...nie ma takiej możliwości.
Jeżeli myślisz, że wszystko to się kręci wokół pieniędzy to się również mylisz.
Hmm :niewiem: ...nie będę polemizował, rozumiem że chodzi ci o wartości duchowe tutaj.
A biadolenie "jak to mi źle" to już nasza narodowa cecha
O jakim ty biadoleniu mówisz?, nadmieniłem tylko że z zarobkami minimalnymi wypadamy słabo w porównaniu do Europy zachodniej, ale nie ująłem tego w charakterze żalu. Wybacz. Mamy po prostu inne zdania na pewne tematy i na tym zakończmy.
PS nie odbieraj moich postów jako atak na twoją osobę
:piwo:
civic r18a2/407 1,6 HDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”