jakieś 5 miesięcy temu robiony był rozrząd w moim aucie
odnoszę wrażenie, że po tym zabiegu silnik stracił na mocy. Przyczyną może być niedokładnie napięty pasek? i czy po takiej wymianie reguluje się kąt wyprzedzenia zapłonu?
Jak dobrze pamiętam zapłon w polo jest napędzany przez wałek rozrządu więc to nie będzie to, chyba że ktoś odkręcał aparat zapłonowy. Naciąg paska odpada. Sprawdź przewody podciśnienia
mogło też sie tak zdarzyć że pasek został źle założony o jeden ząb nie tak jak trzeba i juz nie będzie działał poprawnie
Kiedyś w prawie 200 konnym aucie kolegi założyliśmy rozrząd o jeden ząbek inaczej niż powinien być i z dwustu konnego auta zrobiło się sześćdziesięcioro konne najlepiej pojedź z tym do jakiegoś innego mechanika niech to zobaczy
Twoje stanowisko w tej sprawie Magik jest zgodne z większością opinii,o których dotychczas słyszałem bądź o których czytałem. To chyba jednak będzie to. Mam jeszcze w związku z tym pytanie: jeśli ten pasek jest źle założony to czy naprawienie tego wiąże się z takim samym kosztem? Za wymianę rozrządu zapłaciłem około 200zł (za robotę) + 120zł za części. Ten pasek czy jakąkolwiek inną część trzeba w takiej sytuacji wymienić czy zostają te co są??
jesli po prostu zle zostal ustawiony i nic mu sie nie stalo to mozesz uzyc tego - gorzej jak np. byl zle napiety - to juz trzeba sie przyjrzec bo moglo go troche zniszczyc
[quote=""magik""]mogło też sie tak zdarzyć że pasek został źle założony o jeden ząb nie tak jak trzeba i juz nie będzie działał poprawnie...najlepiej pojedź z tym do jakiegoś innego mechanika niech to zobaczy[/quote]
A ja bym do tego samego pojechał,niech robi jeszcze raz,tym razem dokładnie.Po co masz płacić drugi raz za to samo,tylko innemu mechanikówi.
Witam . W moim polo 1.0-AEV jest podobnie. rozrząd ustawiony wedle programu .Auto zachowuje się jak muł.Lecz gdy opóźnię zapłon 0,7 ,auto dostaje kopa. Pomogła wymiana aparatu zapłon.z czujnikiem.
[quote=""Łojek""]magik napisał(a):
mogło też sie tak zdarzyć że pasek został źle założony o jeden ząb nie tak jak trzeba i juz nie będzie działał poprawnie...najlepiej pojedź z tym do jakiegoś innego mechanika niech to zobaczy
A ja bym do tego samego pojechał,niech robi jeszcze raz,tym razem dokładnie.Po co masz płacić drugi raz za to samo,tylko innemu mechanikówi.[/quote]
Ja miałem na myśli żeby obejrzał czy pasek jest źle naciągnięty czy źle założony