Stożek, węże podciśnienia itp pomocy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

i
inco
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Stożek, węże podciśnienia itp pomocy

Post autor: inco »

Witam

Niedawno zrobiłem sobie cały dolo z kwasówki, co wiąże się z wiszącą odma i dwoma wężykami podciśnienia które wcześniej wchodziły do puszki. Jeden był przy rurce która regulował ciepłe i zimne powietrze, wydaje mi się że można to wyrzucic dlatego też się go pozbyłem pozatym nie ma go juz gdzie wpiąc. Odmą się nie przejmuje bo poleci pod auto, ale co z wężykiem wychodzącym z przepustnicy mojego 1.6 aea?. Normalnie leci z niego zimne powietrze, i teraz co zaślepiamy czy jak???

Pozdrawiam i dzięki za pomoc z góry
Mała pasja, często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.
indywidualizm nie polega na udawaniu zielonego :D
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

[quote=""incognito89""]ale co z wężykiem wychodzącym z przepustnicy mojego 1.6 aea?. Normalnie leci z niego zimne powietrze, i teraz co zaślepiamy czy jak???
[/quote]
Mnie sie zdaje że ten wężyk szedł do filtra a z filtra wychodził wężyk do krućca regulacji zimne ciepłe powietrze,bo z przepustnicy nic nie pompuje powietrza do filtra czyli ten wężyk to podciśnienie można go zatkać.
W filtrze ale w monowtrysku jest taki czujnik temperatury który ma za zadanie że jak jest zimno to on jest zamknięty i zasysane jest ciepłe powietrze z króćca jak powietrze sie zagrzeje to czujnik sie otwiera i podciśnienie z przepustnicy zamyka w krućcu ciepłe powietrze.W filtrach z wielowtryskiem tego nie ma.Napisałem na podstawie golfa3 1.6 monowtrysk ze względu na ten wężyk do krućca bo nie mam polo 1.6.
Tu masz potwierdzenie.
Obrazek
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

potwierdzam ten wężyk widziałem też w fordzie orionie, regulował ciepłe zimne powietrze,
w 1,4 tego nie ma.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Joker
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Joker »

[quote=""incognito89""]Niedawno zrobiłem sobie cały dolo z kwasówki,[/quote]
możesz wstawić foto, i napisać jaki koszt ??
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”