Mam mokro

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
wawrzyn
Mały interesant
Mały interesant

Mam mokro

Post autor: wawrzyn »

Witam!
Niedawno zauważyłem,że leje mi sie woda do środka od strony pasażera. Tapicerka drzwi była mokra i wlewało się do środka. Myślałem, że to przez nie przyklejoną folię na drzwiach. Pozaklejałem wszystko szczelnie,nie zakładałem tapicerki. Dzisiaj podczas mycia samochodu zauważyłem,że woda wlewa mi się prawdopobnie przez uszczelki szyby. Po dźwignięciu uszczelki od strony wewn.przy szybie zauwałem,że jest tam mokro i woda ścieka przy klamerkach do podtrzymywania tapicerki ( takie metalowe blaszki przy uszczelce ). Z tego co zauważyłem to woda wpada w prawym górnym rogu szyby ( patrząc z zewnątrz przy trójkąciku ). Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Miał ktoś podobny problem?
Pozdrawiam i licze na pomoc.
Awatar użytkownika
KaWu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: KaWu »

Najlepiej to wyciągać szybę i zobaczyć czy korozja czy zapchane odpływy.
Pewnie jest skorodowane coś.
Zobacz też czy spod akumulatora nie leci - też tam często z blachy robi się sito.
w
wawrzyn
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: wawrzyn »

Z pod akumulatora też mi trochę leci. Liści tam nie mam jest czyściutko. Pewnie jakaś dziurka pod akusiem już jest. Ale w tym problem że mi woda wpada przez szybe. w rogu obok trójkącika szyba tak jakby sie nie domykała i tamtędy wpada mi woda.
Awatar użytkownika
adr0444
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: adr0444 »

u mnie jest tak samo a szyba jest domnieta, folia przyklejona i dalej cieknie... po zime wezme sie za to przy okazji malowania całego auta... ale wg mnie trzeba by wyciagnac cala obwodke szyby i moze cos tam jest przerwane/pekniete i przecieka
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”