niee bezpieczniki chyba sa ok..podswietlenie pokretel bylo juz popalone jak kupilem polinę ,deska swiecila sie tylko na jednej zarówce..i teraz ta ostatnia sie spaliła:( a moze i bezpieczniki?
do podświetlania pokręteł masz jedną żarówke 1,2W, a w liczniku jak się nie mylę są dwie żarówki 2W na stałe z obudową, można za pare groszy nabyć w aso vw
A ja z doświadczenia choć krótkiego wiem iż można by sprawdzić najpierw "ściemniacz" który jest we włączniku świateł mi takowy padł a dokładnie układ na płytce się przepalił i pozostało tylko wymiana całego ściemniacza.
Na aukcjach można znaleźć całe włączniki od 20 zł i nie musi być konkretnie z takimi samymi funkcjami może być Polo Cordoba Ibiza ważne by "ściemniacz" działał.
Witam! Ostatnio kupowałem w ASO żaróweczki do podświetlenia zegarów oraz do kontrolek. Obie w cenie 7 zł. Te żarówki są razem z oprawką. Nie polecam kupować w pierwszym lepszym motoryzacyjnym (koszt 5 zł.), gdyż koszt jest podobny a jakość nie warta tej ceny. Piszę tak, gdyż kilka dni wcześniej takowe zakupiłem i podczas zakładania ułamały się blaszki stykowe. Te z ASO są lepszej jakości. Numery katalogowe wg ETKI to: do podświetlenia - 12 V 2 W nr 893919040A, do kontrolek - 12 V 1,1 W nr 4A0919040C. Natomiast żarówka do podświetlenia pokręteł nawiewu ma numer N0177512, a jej parametry to W5/1,2W 12V 1,2 W. Można również razem z oprawką tą żarówkę zakupić (nr 1H0919243C), a fachowo według katalogu nazywa się to oprawa z żarówką oświetlenia regulatora przewietrzania.