Teraz rozumiem że na podszybiu nie ma sensu kupować głośników 10mm :] Już wiem czemu mi 1 glośnik poszedł się spalic... ;d
na drzwiach lepiej porobić to ja wiem ; ) ale musiałbym kupić kieszenie z głośnikiem bo mam same długie bez wejść na głośniki niestety troche one kosztują : /
a co to znaczy słupek?
no ja tez mam ten problem, bo mam samą kieszeń bez miejsca na głośnik ..
a jak patrze na alledrogo to ponad 100zl za dwa kieszenie... ciut drogo :/
http://allegro.pl/vw-polo-6n-94-99r-3dr ... 03618.html
takie kieszenie seryjne są ok? czy trzeba jakoś samemu wykombinować głośniki w drzwi? : ) i mam pytanie, bo mam półkę z głośnikami aktualnie to gdy będę już miał 2 głośniki w drzwiach to czy warto podłączyć do radia jeszcze te dwa które leżą na półkach? dodam że mam odległe plany mieć suba + wzmacniacz w bagażniku
No więc witam
Posiadam radio Pioneer Pioneer MVH-1400UB, w podszybiu mam Pioneer TS-G1021i.
Gdy kupiłem auto w tylnej półce były otwory na głośniki. Wejdą tam chyba 20 cm.
Niestety w boczkach nie mam otworów na głośniki.
No i tu powstaję mój dylemat.
Słyszałem także, że przy kupnie głośników trzeba uważać na ich moc ponieważ mogą rozładowywać akumulator.
Czy zakupić głośniki do tyłu na półkę a jeśli tak to jakie? Myślę nad Alpine SXE-2035S.
Czytałem, że montowanie głośniki w półce jest złym pomysłem lecz niestety wygląda na to, że nie mam innego wyjścia.
Co byście mi doradzili? Co według was mam zrobić?
Ten zestaw co teraz mam - gra nie najgorzej. Lecz brakuję zbytnio bassu. Wydaję, się taki plastikowy.
Nie mam zbytnio dużych wymagań co do jakości dźwięku lecz chciałbym aby grało to chociażby przyzwoicie.
Wszelkie tuby odpadają ponieważ nie chcę gracić sobie bagażnika.
Liczę na pomoc z Waszej strony.
Będę wdzięczny, pozdrawiam!
[quote="VwPolo3"]No więc witam
Posiadam radio Pioneer Pioneer MVH-1400UB, w podszybiu mam Pioneer TS-G1021i.
Gdy kupiłem auto w tylnej półce były otwory na głośniki. Wejdą tam chyba 20 cm.
Niestety w boczkach nie mam otworów na głośniki.
No i tu powstaję mój dylemat.
Słyszałem także, że przy kupnie głośników trzeba uważać na ich moc ponieważ mogą rozładowywać akumulator.
Czy zakupić głośniki do tyłu na półkę a jeśli tak to jakie? Myślę nad Alpine SXE-2035S.
Czytałem, że montowanie głośniki w półce jest złym pomysłem lecz niestety wygląda na to, że nie mam innego wyjścia.
Co byście mi doradzili? Co według was mam zrobić?
Ten zestaw co teraz mam - gra nie najgorzej. Lecz brakuję zbytnio bassu. Wydaję, się taki plastikowy.
Nie mam zbytnio dużych wymagań co do jakości dźwięku lecz chciałbym aby grało to chociażby przyzwoicie.
Wszelkie tuby odpadają ponieważ nie chcę gracić sobie bagażnika.
Liczę na pomoc z Waszej strony.
Będę wdzięczny, pozdrawiam![/quote]
Wymień półke na nową(używaną) bez dziur,a do bagaja mały subik i wzmak.
Gaary przeciez pisal ze nie chce zagracac sobie bagaznika wiec opcja z subem na pokladzie odpada .
Nie wiem gdzie zes kolego vwpolo3 wyczytal takich bzdur o rozladowwaniu aku poprzez glosniki ale okej nie wnikam ...
Z mojej strony nie namawiam bo zrobisz jak uwarzasz ale wyszedl bys na tym jak bys zrobil tak ze zakupil bys panele drzwiowe z miejscem na glosniki 165mm i do tego dustanse i odpowiednio zgodnie z technika ca wygluszyl drzwi plus kupil jakis zestaw odseparowany juz jakis przyzwoitych lotow to podpial pod wzmak 2-kanalowy i uzyskasz to czego oczekujesz , czasem jest tak ze dobrze zrobiony przod daje sobie rade bez suba w bagazniku , a co do polki to kup bez dzior i nic w nia nie wkladaj
takie moje zdanie jak nie chcesz utopic kasy w kiepskie granie jak to robi wiekszosc a potem czegos brak i wieksza ilosc glosnikow tez wiele nie zmieni i nie wniesie nic podstawa to przod , ale wybor nalezy do ciebie , a jak chcesz zrobic po swojemu tak jak piszesz to lepiej zatankuj sobie wozek bo na tym co planujesz tylko stracisz kase bez efektu
piona i polecam przeczytac FAQ by nazar tam sie dowiesz o podstawach
Koledzy pomożecie co wybrać w polo 6n2 w przednich drzwiach głośnik mi padł i chciałem wymienić oba na nowe tylko na co ?
W słupkach mogą zostać ori czy też wymienić ?
Radio jakie posiadam to Beta.
Kwota bez szału żeby jakoś grało z tym moim fabrycznym radiem
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 23:06 przez vvvrider, łącznie zmieniany 1 raz.