Raf.ik-Polo 9N...TDI Aktualizacja str.5

Tutaj możesz oglądnąć najładniejsze klubowe auta

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Lechu_1987
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lechu_1987 »

wypasik :oki: ale mi tu brakuje jeszcze znaczki w czarny mat :D :bye:
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
Awatar użytkownika
Raf.ik
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Raf.ik »

[quote=""Lechu_1987""]wypasik :oki: ale mi tu brakuje jeszcze znaczki w czarny mat :D :bye:[/quote]

Myślałem nad tym dość intensywnie ale chce zostawić klimat Highlinera (kupić ori gril z paskami) i czarne znaczki z błyszczącym grillem będą się bardzo gryźć :niewiem: Na pewno tylny znaczek przerobie na wzór Audi (tło emblematu pod kolor karoserii). ;)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
baton
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: baton »

Z tymi szybkami super pomysł. Bardzo trafiona modyfikacja.

[quote=""TOFIK_6n2""]Szkoda ze do 6n2 takiego czegos nie bylo. Dobry gadzet zawsze mi sie podobaly fuy ktore mialy uchylone szybki na tyle[/quote]

Dokładnie. Wielka szkoda. Brakuje mi takiego rozwiązania. W poprzednim samochodzie ( Alfa Romeo 145 ) szybki uchylne były w standardzie. Szkoda, że VW na coś takiego się nie zdecydował.
Awatar użytkownika
Raf.ik
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

[quote=""baton""]Z tymi szybkami super pomysł. Bardzo trafiona modyfikacja.

[quote=""TOFIK_6n2""]Szkoda ze do 6n2 takiego czegos nie bylo. Dobry gadzet zawsze mi sie podobaly fuy ktore mialy uchylone szybki na tyle[/quote]

Dokładnie. Wielka szkoda. Brakuje mi takiego rozwiązania. W poprzednim samochodzie ( Alfa Romeo 145 ) szybki uchylne były w standardzie. Szkoda, że VW na coś takiego się nie zdecydował.[/quote]

Dzięki :grin: A co do szybek to w Ibizie było tego pełno i dawno nie widziałem A3 3drzwi bez takich szyb, a Polo 9N(bo w lifcie tego nie ma) to nawet wujek Google na fotkach nie ma. :niewiem:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote=""Raf.ik""](tło emblematu pod kolor karoserii).[/quote]

robiłeś VT? Nie zleje się wizualnie chrom ze srebrnym?
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Mógłbyś jeszcze napisy Polo i TDi zrzucić z klapy :) ładniej chyba by było. Bardzo fajnie komponuje się ta dokładka z resztą auta.
Awatar użytkownika
Raf.ik
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

[quote=""Skfarek""][quote=""Raf.ik""](tło emblematu pod kolor karoserii).[/quote]

robiłeś VT? Nie zleje się wizualnie chrom ze srebrnym?[/quote]

Robiłem (prostackimi metodami) :grin: Też myślałem, że się zleje z karoserią ale wygląda ok(jak napis polo albo TDI) po za tym w między czasie stało na warsztacie kilka A4 w moim kolorze i było tak samo(fabryka przecież normalnie wypuszczała srebrne auta z chromowymi znaczkami Audi) np:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Osa
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Osa »

[quote=""Raf.ik""][quote=""Osa""]Wg mnie felga strasznie słaba i jeszcze gorsza opona na ten rozmiar[/quote]

Kwestia gustu mi pasuje felga ,a rozmiar 205 zamiast mojego 195 nie pasował mi wizualnie ,bo wole jak wystaje lekko felga a nie opona. Więc też przyłączam się do pytania:

[quote=""Skfarek""]Osa a co Ci w 195/45 nie leży?[/quote][/quote]

Sorry, że tak późno.. no bo ja jestem z części tjunerów na tym forum i dla mnie na 16x7 bo taka jest felga z tego co wyczytałem każda opona szersza od 165 jest zła ;)
Awatar użytkownika
Raf.ik
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

[quote=""Osa""][quote=""Raf.ik""][quote=""Osa""]Wg mnie felga strasznie słaba i jeszcze gorsza opona na ten rozmiar[/quote]

Kwestia gustu mi pasuje felga ,a rozmiar 205 zamiast mojego 195 nie pasował mi wizualnie ,bo wole jak wystaje lekko felga a nie opona. Więc też przyłączam się do pytania:

[quote=""Skfarek""]Osa a co Ci w 195/45 nie leży?[/quote][/quote]

Sorry, że tak późno.. no bo ja jestem z części tjunerów na tym forum i dla mnie na 16x7 bo taka jest felga z tego co wyczytałem każda opona szersza od 165 jest zła ;)[/quote]

Wszystko ładnie tylko, że producent podaje do felgi 6cali szerokość 205 więc przy 7calach i w dodatku mniejszej oponie 195 robi się mały naciąg który mi odpowiada. :oki: Nie jestem zwolennikiem takiego naciągu, że wystaje rant felgi. Po za tym to auto jest do jazdy na co dzień, dojazd do niektórych hurtowni już jest ciężki, a nie mam zamiaru raz na tydz regenerować felg tylko po to, żeby komuś się bardziej podobało. Docelowo i tak chciałbym szersze koło niż 7" :grin: , a większego kola niż 16 nie chce więc wtedy będzie się pewnie lepiej prezentowała opona dla niektórych.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Osa
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Osa »

Spoko jak najbardziej rozumie Twoją odpowiedź dotyczącą producenta,gustu itd bo jest to jeszcze jakoś dla mnie zrozumiałe -mimo, że ja zaleceń producenta nie czytam już dawno ;) ale jeśli chodzi o argument, że jest to auto na co dzień to go nie znoszę niestety bo dla mnie to żaden argument ;p

Pozdro :)
Awatar użytkownika
Raf.ik
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

[quote=""Osa""]... ale jeśli chodzi o argument, że jest to auto na co dzień to go nie znoszę niestety bo dla mnie to żaden argument ;p

Pozdro :)[/quote]

Dla mnie jest, bo muszę pewne drogi pokonywać nawet jeśli auto tego bardzo nie chce. Po ostatnim remoncie wodociągów codzienna droga to przejazd po żwirze z dziurami (Allroady przyjeżdżają do nas na najwyższym poziomie zawieszenia). Podejrzewam, że większość osób by zostawiła auto w domu więc chętnie bym zobaczył jak katujesz dokładki grubym żwirem i kraterami :grin:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Osa tylko weź też pod uwagę co innego, ile waży 6nka a ile 9nka, i pomyśl jak w dupsko dostanie naciągnięta na maksa opona dociskana masą auta do jezdni, w dodatku powyżej przewidzianych przez producenta dla niej parametrów wytrzymałości i warunków pracy :blush2: Inna sprawa - jaki indeks nośności mają opony takie jak np. 165/45? Bo raczej nie przystosowany do masy 9n :)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
Raf.ik
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Dawno nic nie aktualizowałem, bo za dużo roboty a za mało czasu na zabawę ze zdjęciami. Nie znaczy to, że projekt stał w miejscu wręcz przeciwnie. Kilka zdjęć jak teraz mniej/więcej wygląda Polo :) :

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Jak znajdę więcej czasu to za aktualizuje temacik :good:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Front i tył na + ale felga średnia.
Obrazek
Awatar użytkownika
Raf.ik
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

[quote=""Kuba""]Front i tył na + ale felga średnia.[/quote]

Felga już stara ma prawo być średnia bo idzie teraz jako zima :) na lato chce coś szerokiego 8-9cali
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Projekty zaawansowane”