PPI posiadam piecyk tej firmy, ale mono.. Nie wiem w przypadku tego pieca, ale DCX 1000.4 obiło mi się o uszy, że gra nieco ostrzejszą górą.
DLS bardzo poprawny piec gra neutralnie.
Xetec znam chyba pierwszego właściciela.. ale szczerze mówiąc nie siedziałem na odsłuchach
u-Dimension Prox - tej serii nie słyszałem. Podobno nie wszystkie serie tej firmy są zachwycające..
Nie lepiej dobrać sobie piecyk pod suba, potem dopiero zbudować aktywkę na przód?
sub jest dla mnie uzupelnieniem przodu, wole zeby wzmacniacz zespolil sie z przodem a sub uzupelnial, bas jest dodatkiem dla mnie a nie istota sama w sobie. Jaki zestaw na przod z jakim wzmiakiem bys proponowal?
Bez sensu to porównywanie.. Po co Ci wysokie tony w nogach? Słuchasz z głową pod siedzeniem?
Jak już musi być jeden z tych co podałeś, weź tego JBL.. przynajmniej jest zestawem odseparowanym..
Bez sensu to porównywanie.. Po co Ci wysokie tony w nogach? Słuchasz z głową pod siedzeniem?
Jak już musi być jeden z tych co podałeś, weź tego JBL.. przynajmniej jest zestawem odseparowanym..[/quote]
Bo miało to być porównanie wymiarów a nie parametrów głośników....
[quote=""wrotek_poz""]damianese ..hmm Sinuslive (takie za 200zł) też maja takie rozwiązania wdrożone, ba Hertz też [/quote]
Większość dużych firm ma takie rozwiązania ale to nie znaczy, że są dobre. Morel, Focal, DLS u nich ze świecą takich wytworów szukać.
Dlaczego 16,5cm na tył, glosnik ktory odpowiada za kick i za pasmo srednioniskotonowe? 13cm to typowy sredniak, fajnie zagra w desce jak w drzwi dasz 16,5cm, ale... system 3 way wiaze sie z duzo wiekszym wydatkiem, trudniejszym dopasowaniem zwrotnic i wiekszym zapotrzebowaniem pradowym
moja rada
130-> 165mm przód [to bedziemy robic w naszej A3]
tył do kosza
tlumienie, gms, stp - dobre a tansze od dynamata. Nie tak samo dobre, ale cena barziej polska
kable porzadne sygnalowe, chinch tunelem srodkowym do bagaznika, sub w boczek lub w kolo, w tym aucie fajnie moze sobie dac rade MDS 08 w 18l netto BR, ma srednie zapotrzebowanie pradowe, a mimo skrzyni BR zaskakuje dynamiką.
Co do systemu na przód, nie doradze bo sam mam dylemat w wyborze...
po drugie, napisz mi prosze na PW jakie dokładnie masz głośniki na sprzedaż i za ile bo jak cos to bym je wzial
i jak ktoś nie chce /nie może inwestować w zestaw odseparowany to kupi coś takiego.
Sinuslive ma np kondka od razu z głośnikiem. Gdyby ktoś był zainteresowany posłuchaniem pod swoim sprzętem Sinuslive to mogę udostępnić za browar bo mam jeden głośnik luzem.
130-> 165mm przód [to bedziemy robic w naszej A3]
[/quote]
Bo 16stki to nie tak łatwo tam wsadzić. Zapowiada się "rzeźba w gównie" :-D
Trzeba przerabiać cały boczek. Zamknąć komorę, żeby wygłuszenie miało na czym się trzymać..
Możesz tutaj sobie podejrzeć: http://www.strefacaraudio.pl/topic/3907 ... e__st__160
Witajcie
Potrzebuje porady Mianowicie chciałbym wymienić sobie głośniki w mojej Polówce a dokładniej na tylnych drzwiach. Wiem że są tam głośniki szerokopasmowe prawdopodobnie firmy Bose. Niby porządna firma ale nie jestem zadowolony z jakości odtwarzanego sprzętu.
Także tu pytanie:
Jakie wchodzą tam głośniki?? Jakie polecacie ?? Niekoniecznie muszą być szerokopasmowe ponoć są dość lipne Może lepiej jakieś dwudrożne ??
Proszę o poradę ??