instalacja radiowa, głośniki

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

P3C1U wiesz co też to miałem dziwne może to będzie ale u mnie to zadziałało mam POLO 6N i przez zmniejszenie świecenia zegarów przestałem mieć zakłucenia, może również i u Ciebie tak się dzieje.
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

a antena oryginalna ? może by tak separator założyć :blush2:
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

po prostu wzmacniacz anteny nie ma zasilania :D
separator.
Awatar użytkownika
P3C1U
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: P3C1U »

a dokladnie jak niema zasilania? przeciez podlaczylem zasilanie pod wzmacniacz antenowy

czyli ja juz nie czaje separator to co innego niz wzmacniacz antenowy?

podajcie mi jakis dobry sprawdzony to odrazu kupie
Ostatnio zmieniony 30 sty 2010, 21:03 przez P3C1U, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
_Maniek_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _Maniek_ »

Ja też mam taki sam problem też z JVC tylko z innym modelem, wydaje mi się że antena jest trochę słaba i ogólnie radia JVC są słabe do dobioru stacji radiowych, także cały czas w radiu siedzi Pendrive i gra.
Teraz 2,0 TDCI bliżej ziemi i tylko 136kM i 340Nm
Awatar użytkownika
P3C1U
Zainteresowany
Zainteresowany

no ja tez w wiekszosci DVD TEledyski no ale radio by sie tez zdalo
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

oryginalna antena w vw ma wzmacniacz wbudowany w sobie a zasilanie do niego idzie po kablu antenowym a żeby to działało to musi być separator który podaje zasilanie na kabel w kierunku anteny a nie dopuszcza zasilania do gniazda anteny w radiu, jak cos pomyliłem to prosze mnie poprawić. U mnie radio JVC odbiera bardzo dobrze, a ostatnio u kumpla w 6N montowaliśmy separator kupiony na giełdzie firmy dax i radio sony też dobrze odbiera.
Awatar użytkownika
P3C1U
Zainteresowany
Zainteresowany

no to co w tym momencie robi wzmacniacz antenowy?
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

wyrzuć wzmacniacz antenowy, daj zamiast niego seprator tak żeby oryginalny wzmacniacz zasilić i będzie dobrze.
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

witam,
zastanawia mnie różnica mocy radia na kasety a na płyty??
porównując dwa radia tej samy klasy o takich samych parametrach załważymy w jakości dzwięku??
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""vwkas18""]witam,
zastanawia mnie różnica mocy radia na kasety a na płyty??
porównując dwa radia tej samy klasy o takich samych parametrach załważymy w jakości dzwięku??[/quote]

Właściwie chodzi Ci o różnicę w mocy wzmacniacza radia na kasety i cd,czy na jakości dźwięku?Bo ta nie podlega chyba dyskusji.
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
Awatar użytkownika
rangerek
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: rangerek »

powiedzmy tak - to co masz napisane NA radiu to bulshit jest - ja też potrafię tak ustawić aparaturę i warunki testu że pomiar wyniesie 50W :D - dlatego nie mając specyfikacji gdzie stoi moc RMS nie odpowiem na pytanie :)
Bronisławów 2006 | Turawa 2006 | Pławniowice 2006 | Muszynka 2006/2007 | Ślesin 2007 | Kłodzko 2007/2008 | Więcbork 2008
Obrazek
prywatne www | firma
Awatar użytkownika
klon
Początkujący
Początkujący

Post autor: klon »

Z tego co wiem, to w mocy różnicy nie ma, jeśli obydwa radia mają tą samą moc rms, natomiast w jakości różnica będzie znaczna. A jeśli chodzi Ci o to co zagra głośniej, to wszystko zależy od nagrania, miałem kasety, które grały głośniej i ciszej, teraz mam mp3'ki i tak samo - niektóre są cichsze, niektóre głośniejsze zależy od tego jak były zgrane.
Moje stare radio Blaubunkta najfajniej grało jak w miejsce kasety włożyłem adapter do mp3 i puściłem mp3 z telefonu (wtedy "wzmacniaczyk" telefonie działał chyb jako przedwzmacniacz? :niewiem: )
Obrazek
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kamillos »

Witam :hello: W szukajce patrzylem, ale nie znalazlem tematu, który mówił coś na temat mojego problemu. Mam radyjko marki Kenwood (to chyba bez znaczenia). Problem polega na tym ze od tygodnia mniej, więcej, nie działa mi CD. Kiedy chce wlozyc plyte automatycznie mi ja wypycha. Słychać ten mechanizm wysuwania plyty, chodzi on w dodatku dosc dlugo. A przez wiekszosc czasu wyswietlalo sie ze plytka jest w srodku. Nie wiem czy dobry dział wybrałem, jakby co prosze o przeniesienie :) PozdraVWiam i licze na podpowiedz! :grin:
Awatar użytkownika
grisza69
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: grisza69 »

A próbowałeś najpierw wcisnąć przycisk do wysuwania płyty bez jej wsadzania ?? coś się dzieje czy w ogóle nie reaguje?? U mnie to kiedyś pomogło ale nie na długo a że to było słabe radyjko to nie opłacało mi sie go naprawiać. U mnie tak jakby wypluło płytę pomimo ze jej nie było w środku i można było wtedy włożyć następną.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”