Montował ktoś z Was głośniki w tylnych boczkach w 6N 3 d?? Ma ktoś może jakieś foty takiej modyfikacji ?? Ja się to sprawdza ??
Chodzi mi po głowie taki pomysł

Z góry dzięki za każde info[/quote]
No jezeli jestes przekonany ze wlasnie tam chcesz umiescic glosniki to czemu nie , jezeli masz juz zestaw przedni odseparowany w przednich drzwiach to montaz glosnikow w tylnych byl by zbedny , chyba ze chcesz zrobic scene muzyczna dla pasazerow siedzacych z tylu . Proponowal bym ci zestaw przedni odseparowany jakis z gornej polki i najlepiej pod wzmakiem nie zapominajac o wyciszeniu drzwi , uzyskasz w ten sposob dobra scene muzyczna , ktora najlepiej jest dopelnic subem w bagazniku , to tak z mojej strony o dobrym ca ( w swojej 6n posiadam tak rozplanowany system )
jezeli juz chcesz je tam wstawic to jest na to sposob , ktory ja juz wykorzystalem dawno w swoim polo lecz z niego zrezygnowalem , no ale nalezy postepowac z tym tak:
1. zdejmujesz boczek i planujesz w ktorym miejscu chcesz miec glosnik i jakiej srednicy
2. nastepnie odrysowujesz otwor na glosnik i wycinasz wyrzynarka
3. gdy juz to zrobisz bierzesz sie i wycinasz pierscien(dystans) z mdf najlepiej 18 mm grobosci
4. gdy juz masz wyciety dystans trzeba go teraz zamontowac do karoserii drzwi
5. i tu bierzesz kawalek tektury i robisz cos na zasadzie kolejnego dystansu tylko tak aby bylo mozna go przykrecic do karoserii i do niego wyciety wczesnie pierscien z mdf-u , gdy juz masz szkic wycinasz go z tektury i przenosisz na mdf tu 16 mm i rowniez go wycinasz
6. gdy te czynnosci masz a soba przykrecasz dopiero co wyciety dystans do karoserii i zakladasz tapicerke baczna sprawdzajac czy pokrywa ci sie otwor w tapicerce z owym dystansem przykreconym do karoserii ,jezeli ci sie pokrywa to odrysowujesz kolo na tym dystansie jadac olowkiem po krawedzi kola otworu w tapicerce
7.jezeli juz masz odrysowane to zdejmujesz tapicerke nastepnie dystans i wycinasz w nim odrysowane kolo
8.jezeli kolo juz wyciete to przykrecasz do tego juz dystans z mdf-u pierscien i przykrecasz ta calosc do karoserii i nastepnie zakladasz boczek tapicerki jezeli wszystko pasuje i otwory sie zgrywaja masz juz prawie gotowe miejsce na glosnik . prawie bo musisz pokryc zbudowany dystans zywica badz lakierem i pamietac o wyciszeniu drzwi i masz gotowe