WYBÓR GŁOŚNIKÓW pytania, porównania, opinie itd...

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
guesswhosback
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: guesswhosback »

Fakt. Dzięki damianese ;)
http://www.myspace.com/mrtyno

"nie dla tych których guru to szef radia józef
a premier to tylko tusk kaczyński czy buzek"

Obrazek
Awatar użytkownika
rafisoltys
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: rafisoltys »

Witam,

Kupiłem dzisiaj głośniki takie jak w temacie.
http://www.mediamarkt.pl/produkty/audio ... /ts-g1701i

Podłączyłem je do radia niefirmowego (CANVA 7262) i muszę powiedzieć, że chyba gorszej jakości dźwięku nigdy w życiu nie słyszałem.
Seryjne tweetery grają głośniej i czyściej. Bassów w ogóle nie ma. Normalnie jestem zawiedziony. Milion razy lepszy dźwięk był na jednym seryjnym głośniku (2 się popsuł). Głośniki wymagając wzmocnienia nominalnego 35 W. Radio ma teoretycznie 60W na kanał (choć wiem, że to szczytowa moc), czy to możliwe, żeby tutaj był aż taki niedobór mocy?

Chciałem kupić nie drogie głośniki, żeby po prostu grały. Zdecydowałem się na trochę lepsze (i droższe) które nie grają tylko hałasują...
Ostatnio zmieniony 14 gru 2010, 21:45 przez rafisoltys, łącznie zmieniany 1 raz.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

one są w drzwi ?
jeśli tak czy drzwi są wygłuszone ?

daj jakiś link do opisu radia
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

Pamietaj tez ze nowe glosniki musza troche pograc zeby se dotrzec
Awatar użytkownika
rafisoltys
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

http://www.boschmannsystem.pl/produkt/0:22:30/207

Drzwi nie wygłuszone. Ale porównuje to z starym seryjnym 1 głośnikiem grającym też na niewygłuszonych.
A
Anonymous

wracaj do seryjnych szkoda twoich pieniędzy było... kto ci takie doradził?
Awatar użytkownika
rafisoltys
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

No ale chodzi o to że mam tylko jeden seryjny bo drugi się rozpier**.

Jeszcze jak na złość uszkodziłem w 1 głośniku zawieszenie membrany więc nawet nie będę mógł ich oddać.

Nic się nie da zrobić ?
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

[quote=""rafisoltys""]Jeszcze jak na złość uszkodziłem w 1 głośniku zawieszenie membrany więc nawet nie będę mógł ich oddać.[/quote]
Jeżeli kupowałeś w markecie to oddać możesz bo przecież ich nie wyciągałeś z pudełka tam aby zobaczyć czy są całe. Idziesz w zaparte że takie były w pudełku. A że oddajesz po 2 czy 3 dniach bo wcześniej nie miałeś okazji ich otworzyć. Najważniejsze żeby gwarancja nie była podbita. I niestety nie wiem kto Ci te głośniki polecił ale chciał Ci zrobić na złość. Ten głośnik nigdy nie zagra dobrze. To jest 1 drożny najtańszy system Pioneera który ma to do siebie, że dźwięk jest bardzo płytki i nie ma ani basu ani wysokich. Można pokombinować z ustawieniami radia, ale nie liczyłbym na cuda.
Obrazek
A
Anonymous

no i cena 110zł..za komplet..no cóż nazwa firmy nie oznacza super jakości za każdą cenę. Tam wchodą tylko 170mm ?
Awatar użytkownika
rafisoltys
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Dzisiaj je zdemontuje. Mam nadzieje, że nie będzie widać, że były przykręcane.
Spróbuje je oddać. Bo przecież ten dźwięk .... on zabija ....
A
Anonymous

i weź coś normalnego ;0
Może jakiś Alpine ? masz opcje odsłuchania głośników przed zakupem ?
o
okinoi
Początkujący
Początkujący

Post autor: okinoi »

[quote=""rafisoltys""]Witam,

Kupiłem dzisiaj głośniki takie jak w temacie.
http://www.mediamarkt.pl/produkty/audio ... /ts-g1701i

Podłączyłem je do radia niefirmowego (CANVA 7262) i muszę powiedzieć, że chyba gorszej jakości dźwięku nigdy w życiu nie słyszałem.
Seryjne tweetery grają głośniej i czyściej. Bassów w ogóle nie ma. Normalnie jestem zawiedziony. Milion razy lepszy dźwięk był na jednym seryjnym głośniku (2 się popsuł). Głośniki wymagając wzmocnienia nominalnego 35 W. Radio ma teoretycznie 60W na kanał (choć wiem, że to szczytowa moc), czy to możliwe, żeby tutaj był aż taki niedobór mocy?

Chciałem kupić nie drogie głośniki, żeby po prostu grały. Zdecydowałem się na trochę lepsze (i droższe) które nie grają tylko hałasują...[/quote]
Też założyłem te głosniki, wymieniałem je ponieważ stare były całe spękane no i nie grało to wogole. Zgadzam sie z Tobą, nie takiego basu oczekiwałem, kiszka i nic wiecej. Proponuje wszytskie te pioneery wystrzelić w kosmos :vinsent:
Awatar użytkownika
rafisoltys
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Z wymianą nie było by problemów, gdyby nie to, że uszkodziłem gumowe zawieszenie membrany.

Czyli głośniki niestety zostają.

Ktoś wspominał, że głośniki muszą się trochę rozegrać. I tu miał rację, bo dzisiaj już jak dla mnie to brakowało im tylko (aż) niskich tonów.

Jako ciekawostkę dodam, że byłem w pewnym sklepie Car Audio i właściciel miał w swoim autku zrobione wszystko z Boshmanna. Muszę przyznać, że byłem pod wrażeniem jak to wszystko ładnie gra. Dla porównania w Saturnie jest takie pokazowe autko zrobione na Magnacie. Boshmanny grały o wiele lepiej.

Także z tym odradzaniem to proszę spokojnie, bo odradzać to się powinno takiego gówna jak moje Pionieery.
A
Anonymous

buszmeny i magnaty i tak bym odradzał... wyciszyłem seryjne i z ciekawosci włożyłem jakieś magnaty od kolegi- porażka seryjne dużo lepiej grają- jak zmieniać to na zestawy polecane czyli zaczynając od helixów poprzez Hertzy, itp itd...
Awatar użytkownika
rafisoltys
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

A powiedzcie mi proszę, czy jest teraz sens wsadzić jakieś głośniki niskotonowe do tyłu ?

Tuba, skrzynia odpada bo potrzebuje miejsce w bagażniku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”