Do tej pory ujeżdżałem zawias Supersport -80/60 w pierwszym Polo, seryjny w drugim i Supersport -60/40 w czwartym (to 86c to moje trzecie Polo). Pierwszy zawias nie nadawał się do użytku - twardy tak bardzo, że bardziej to przeszkadzało niż poprawiało jazdę. Supersport -60/40 pod tym względem wypada dużo lepiej i samochód zaczyna wybierać nierówności - ogólnie czuć że zawias pracuje. Niemniej, AP to do tej pory zdecydowanie najlepszy zawias jaki ujeżdżałem w 86c - samochód jest sztywny, prowadzi się pewnie, ale jednocześnie są zachowane resztki komfortu jazdy
Wiadomo - nie jest to high-end, ale wrażenia mam jak najbardziej pozytywne względem tego co miałem do tej pory
Biorąc pod uwagę kwestię wizualną jeszcze, myślę że to fajny kompromis. Do tej pory udaje mi się przejeżdżać przez wszystkie progi i ogółem auto nadaje się do codziennego użytku. Fajnie byłoby urwać jeszcze 2cm z przodu, ale gdy wspomnę -80/60 na oponie 175/50/13 i jak tym jeździło się po mieście, mimo wszystko wolę tak jak jest teraz
Po części widać to na zdjęciach, ale obecnie efekt nieco się pogłębił - tył usiadł mi niżej względem przodu, choć przy składaniu tego ułożyłem talerzyki tak, by było równo. Regulacji jeszcze jest na tyle, także tył pójdzie do góry.