hmm ale coś mi się wydaje że też miałem 6 pinów
dziwne że nie masz więcej kabli w wtyczce, gdzie wyszukałem informacje ze były wersje bez czasówki, ale wtedy miały blokate w manetce żeby nie dało się przełączyć jej w dół
podejrzewam ze wtedy trzeba by dołożyć jakieś kable do instalacji patrząc po schemacie który ci podesłałem i kupić ten przekaźnik z 6 nóżkami
na logikę 4 nóżki - 2 tryby pracy
może po prostu ktoś zmienil manetki
u mnie w audi tez mam manetkie z tempomatem który nie działa po podlaczeniu do kompa to wychodzi ze nie ma ktoś zalozyl taka jaka mnial
Aa ja sie dowiedzialem czegos nowego. Przede mna brat jezdzil polowka i tez chcisl zrobic czasowki. Okazalo sie, ze przede wszystkim trzeba wymienic manetki, bo pozycja "czasowek" jest slepa. Nie ma zadnego styku.
Tak wiec lipa straszliwa, bo biorac pod uwage, ze brakuje dwoch pinow w gniezdzie, tzn. ze musowo dorobic dwa kable...
szukałem tego starego przekaźnika ale nie znalałem
nowy nie ma numerów bo to jakiś zamienni krafta, ale ma 6pinów
manetki mam od 86c, oddam za cenę przesyłki bo zalega, pozycje przerywana maja, chodź jest zabezpieczona przed włączeniem, ale z tego co wyczytałem trzeba wyjąć tylko biała blokadę
schemat do 86c ci wysłałem więc 2 przewody pociągniesz zmienisz manetki. przekaźnik i powinno hulać
No to jak masz takie manetki to kupie. Przekaznik zamowie i bedzie git.
I z ta blokada to tak jak krzychu20 pisal?
Tylko czy do schematu masz jakas legende? Bo niektorych onznaczen nie kumam :-P