Do Polo wpadł tłumik końcowy od Polo TDI. Demontażu stary tłumik niestety nie przeżył i złamał się hehe :p środkowy też sie prosi o wymiane.. ten od TDI to niestety najtańszy zamiennik, ale nie chciałem ryzykować i wydawać 200 zł na jakiś markowy, a potem okazało by się, że trzeba go wywalić bo buczałby jak szalony. Na szczęscie okazało się, że auto zyskało fajne basowe brzmienie, szczególnie na niskich obrotach :> Nie ma uciążliwego buczenia przy obrotach miedzy 3000-3500 jakie wystepowało u niektórych użytkowników

Prawdopodobnie wskoczy jakis lepszy tłumik końcowy i środkowy np. firmy Walker.
Okazało się, że pod wykładziną jest ogrom wody, wygłuszenie przesiąknięte na wylot.. także trzeba było wszystko dobrze wysuszyć. Dobrze, że zauważyłem to tak szybko , bo zaczęły już się robić malutkie ogniska rdzy, także cała podłoge wyczyściłem i miejsca które tego wymagały zostały zamalowane Hammeritem
No i jeszcze aktualne zdj.

na razie bez większych zmian, sprężyny jeszcze troche siadły tzn. 0,5-1,0 cm. Na razie większego obniżenia nie potrzeba.. Ze sprężyn jestem bardzo zadowolony, komfort jazdy nie odbiega od serii :>