Polo 6n2 by $talker5

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: stalker5 »

Powiem Ci, że też teraz o tym myślę :) Najpierw taki pomysł zobaczyłem u dan_199 i spodobał mi sie :D
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Niestety na razie trzeba poprawiać oceny w szkole, ale znalazłem trochę czasu i pomalowałem bębny i zaciski, bo wyglądały już niezbyt przyjemnie :)

Obrazek

Hammerite kolor tzw. młotkowy
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Obrazek

Do Polo wpadł tłumik końcowy od Polo TDI. Demontażu stary tłumik niestety nie przeżył i złamał się hehe :p środkowy też sie prosi o wymiane.. ten od TDI to niestety najtańszy zamiennik, ale nie chciałem ryzykować i wydawać 200 zł na jakiś markowy, a potem okazało by się, że trzeba go wywalić bo buczałby jak szalony. Na szczęscie okazało się, że auto zyskało fajne basowe brzmienie, szczególnie na niskich obrotach :> Nie ma uciążliwego buczenia przy obrotach miedzy 3000-3500 jakie wystepowało u niektórych użytkowników :) Prawdopodobnie wskoczy jakis lepszy tłumik końcowy i środkowy np. firmy Walker.
Obrazek

Okazało się, że pod wykładziną jest ogrom wody, wygłuszenie przesiąknięte na wylot.. także trzeba było wszystko dobrze wysuszyć. Dobrze, że zauważyłem to tak szybko , bo zaczęły już się robić malutkie ogniska rdzy, także cała podłoge wyczyściłem i miejsca które tego wymagały zostały zamalowane Hammeritem :)

Obrazek

No i jeszcze aktualne zdj. :D na razie bez większych zmian, sprężyny jeszcze troche siadły tzn. 0,5-1,0 cm. Na razie większego obniżenia nie potrzeba.. Ze sprężyn jestem bardzo zadowolony, komfort jazdy nie odbiega od serii :>
Awatar użytkownika
facaldo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: facaldo »

Jeśli się nie mylę to chyba byłeś wieczorem przelotem w Częstochowie i tankowałeś na BP. Jeśli to Ty to Polo całkiem sympatyczne :piwo:
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Tak to ja :D fajnie, że komuś poza mną też sie podoba ;)
Awatar użytkownika
facaldo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: facaldo »

[quote=""stalker5""]Tak to ja :D fajnie, że komuś poza mną też sie podoba ;)[/quote]
poznałem po felgach :D, ja podjechałem po soczek :P służbowym pojazdem i od razu powiedziałem sobie że to Ty.
Pozdro :piwo:
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Ładny kolor no ale do srebrnego nie pasuje .
Obrazek
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Kuba""]Ładny kolor no ale do srebrnego nie pasuje .[/quote]

Na żywo inaczej to wygląda :) moim zdaniem do srebrnego pasuje prawie każdy kolor, tak jak do czarnego
Awatar użytkownika
gulczas783
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: gulczas783 »

[quote=""stalker5""]moim zdaniem do srebrnego pasuje prawie każdy kolor, tak jak do czarnego
[/quote]
Jak i do białego ;) Oryginalny kolor i na pewno się wyróżnia z pośród innych ;)
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

do usunięcia
Ostatnio zmieniony 26 lut 2014, 23:15 przez stalker5, łącznie zmieniany 1 raz.
m
mates86
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: mates86 »

Koło fajne a kolor jeszcze lepszy:-) ważne że sie właścicielowi podoba i że można go poznać z daleka:-) Powodzenia w dalszych modach:-)
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""mates86""]Koło fajne a kolor jeszcze lepszy:-) ważne że sie właścicielowi podoba i że można go poznać z daleka:-) Powodzenia w dalszych modach:-)[/quote]

Dzięki :)) koła na prawdę trzeba zobaczyć w rzeczywistości, bo na zdjęciach ma się to nijak. Postaram się dorwać inne dekle od BBS RM albo RZ, wydaje mi się, że będzie to lepiej wyglądać :p Na razie odkładam na inną furke kasę, ale jak już ją kupie to nastepne pieniadze na pewno zainwestuje w Polo, bo kilka pomysłów mam na dalsze mody.
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Polo schodzi na drugi plan. Dzisiaj udało mi się nabyć Honde CRX 2gen z silnikiem D16z5 ok. 145 km :D Aktualnie Polo na zimowych kapciach i stalowych 13, wydech z 1.4TDI został zamieniony seryjnym od 1.4 MPI końcowy oraz środkowy :)
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

te sprężynki montowałeś na seryjnym amortyzatorze?
Awatar użytkownika
stalker5
Mały interesant
Mały interesant

Tak. Sprężyny Eibach z eibach.pl obniżają 30 mm, są zaprojektowane tak, aby można było je zastosować do seryjnych amorków. Nie dobija, a amortyzatory tez nie wierze, zeby sie jakoś 2/3 razy szybciej zużywały. Pewnie zużywają się szybciej, ale na pewnie nie wielokrotnie szybciej :) Obsługa z Eibach fachowa, spręzynki idą z Niemiec, nie wysyłają pierwszych lepszych tylko sprawdzają dokładne dane tj. nacisk na os przednia i tylną do danego modelu, a dopiero potem wysyłają. A nie tak, że ktoś kupi i wysyłają byle jakie. Do samego 6n2 jest ich kilka rodzajów :)

Jak chcesz niżej to tylko gwint, albo springi + amorki o skróconym skoku. Tylko nie kupuj gwintu za 600 zł typu Ta-Technix czy MTS, bo to shit nieziemski :) z najtańszych, a dobrych polecam AP - 1,700 zł :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N2”