znaczy znajomi sie zabierali do tego i niby tak przebilismy te pecherzyki powietrza i zaczelismy nagrzewac ale naklejki zaczeły odłazić nie da sie powiem ci lepiej odpuścić i tyle ja suma sumarum nie w polo to robiłem ale w busie ale w busie idealnie palska szyba z naklejkami nie dało rade wiec w polo to na pewno sie nie da moze u ciebie w jakims zakladzie dadza rade u mnie znajomi co obklejaja nie dali rady
[quote=""barmaz91""]znaczy znajomi sie zabierali do tego i niby tak przebilismy te pecherzyki powietrza i zaczelismy nagrzewac ale naklejki zaczeły odłazić nie da sie powiem ci lepiej odpuścić i tyle ja suma sumarum nie w polo to robiłem ale w busie ale w busie idealnie palska szyba z naklejkami nie dało rade wiec w polo to na pewno sie nie da moze u ciebie w jakims zakladzie dadza rade u mnie znajomi co obklejaja nie dali rady [/quote]
dzieki za odpowiedz :piwo:
[quote=""barmaz91""]wewnątrz zabiles mnie teraz :butcher: :crazy: :crazy:[/quote]
niee bo jak napisales ze znikomy efekt bedzie to juz zwatpilem:D
duzo naklejek nie mam wiec sie kupi swieze najwyzej zewnetrzne
Chce w swojej poli przyciemnić szyby, ale mam kilka pytań i licze, że dostane od Was odpowiedź. Mam Polo 3D i przyciemnić chce tylną szybe i 2 boczne z tyłu i chce to zrobić sam, zamiast jezdzić po profesjonalnych firmach.
*Chciałbym uzyskac efekt mniej wiecej taki jak jest fabrycznie np. w toyotach, że z zewnątrz szyby są czarne, a patrząc od wewnątrz szyby są lekko przyciemnione. Nie chce, zeby ta folia dała fioletowy efekt jak to jest w przypadku niektórych. Jaką folie polecacie?
*Zastanawiam się też jak to jest z szybą tylną, bo przebiegają tam linie od podgrzewania i zastanaiwam się czy podczas używania podgrzewania nie spowoduje to odklejenia się tej foli w tych miejscach?
*Na wiekszości filmików instruktażowych przyklejają tą folię i z zewnątrz i z wewnątrz stąd moje pytanie- po co w ten sposób?
Musisz wyjąć szybę i okleić od wewnątrz. Każde inne rozwiązanie w początkowym stadium (jeśli tego nie robiłeś) nie da zadowalającego efektu.
Kupując np. nowe Subaru z przyciemnionymi "fabrycznie" szybami z tyłu otrzymujesz szyby oklejone folią przez dealera. Poziom przyciemnienia widziany z zewnątrz jest dość wysoki (w aucie jest już i tak ciemno, do tego nakłada się efekt z dwóch szyb jak patrzysz z zewnątrz).
Jeśli przyciemnisz folią 10-30% to z wnętrza spokojnie wszystko będziesz dobrze widział. Nawet mocniejsza folia przepuszcza na tyle dużo siedzą wewnątrz, że będzie wszystko dobrze widziane, mimo, że z zewnątrz Twoja postać będzie już ledwo dostrzegalna.
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się!