Dyskusja na temat gazetki

Plany promocji Klubu, Nasi Partnerzy oraz uzyskane u Nich rabaty dla Klubowiczów.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
witek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: witek »

bardzo fajny pomysł z gazetką klubową, jednak:
-używanie zdjęć dostepnych w internecie (o zgodę autorów nie pytam bo to jasne, że jej nie ma)
-logo klubowe na pasku przechodzącym z czerni do bieli -porażka :banghead:
-obramówka tego paska :shock:
-rozkałady niektórych stron (zdjęcie - tekst)
-rozcinanie strony niezbyt udanym odciskiej opony
-słaba jakość niektórych zdjęć
-i jeszcze pare mniejszych rzeczy
ogółem szata graficzna, skład etc porażka

reasumując: choć pomysł jak najbardziej na plus, treść również, tak wykonanie graficzne porażka... pamiętajmy, że to również świadczy o klubie i ma to być w jakimś stopniu jego promocją, a nie antyreklamą.

zanim gazeta zostanie rozpromowana radziłbym o to zadbać, szczególnie o dopracowanie wykorzystywanych zdjęć i wykorzystanie zdjęć tylko za zgodą autorów, bo jak przykładowo wśród przeglądających osób się trafi osoba która wykonała zdjęcie mikołajki czy prezentów na ostatniej stronie to klub/osoby tworzące ładnie zapłacą za wykorzystanie materiałów bez zgody autora... pozdrawiam
My white lincoln (zapraszam do komentowania): viewtopic.php?f=40&t=775&start=0

update: post tutułowy
Awatar użytkownika
wlodson
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: wlodson »

"...a świstak siedzi i zawija je w sreberka..."
wlodson (R)
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

witek, bardzo ladnie wypisales niedociagniecia - teraz zrob to lepiej :P
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

[quote=""wlodson""]"...a świstak siedzi i zawija je w sreberka..."[/quote]

[quote=""Kubrick""]witek, bardzo ladnie wypisales niedociagniecia - teraz zrob to lepiej :P[/quote]

Ludzie apeluję: nie dajmy się sprowokować... :grin:

Chyba różne gazetki oglądalismy witek, bo z tą porażką to grubo przesadziłeś - żal... ;)
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

[quote=""witek""]

reasumując: choć pomysł jak najbardziej na plus, treść również, tak wykonanie graficzne porażka... pamiętajmy, że to również świadczy o klubie i ma to być w jakimś stopniu jego promocją, a nie antyreklamą.

[/quote]

Ważne jest to że ludziom się podoba i że ktoś miał tyle motywacji żeby to zrobić. To pierwsza publikacja (z tego co wiem) i nie musi być "oh ah" niewiadomo jaka. Nikt tu nie jest profesjonalistą w tworzeniu i składaniu takich gazetek. No ale najlepiej jest krytykować czyjąś pracę .....
w
witek
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Kubrick""]teraz zrob to lepiej :P[/quote]
z miłą chęcią pomogę, przy następnym wydaniu :]

[quote=""Ralph""] z tą porażką to grubo przesadziłeś - żal... ;)[/quote]
widocznie inaczej na to patrzymy. dla mnie użycie zdjęć z internetu (oczywiście bez zgody autora), spapranie loga i użycie zdjęć w kiepskiej rozdzielczości jest ewidentnym amatorstwem. nie wpomnę już o "brudach" (np przy mikołajce na ostatniej stronie)...
jak robić coś to porządnie.

[quote=""bleah1986""]To pierwsza publikacja (z tego co wiem) i nie musi być "oh ah" niewiadomo jaka[/quote]
owszem, ale jeśli od początku wyeliminuje się takie błędy to później się ich uniknie
no chyba, że ten temat jest założony tylko do wzdychania jakież to cudowne, w takim razie przepraszam, że spojrzałem na to inaczej.

[quote=""bleah1986""]Nikt tu nie jest profesjonalistą w tworzeniu i składaniu takich gazetek.[/quote]
przecież nie jest ciężko założyć temat pt. "kto mógły pomóc przy redakcji gazety klubowej?" zpewnością zgłosiło by się pare osób i zapewne przynajmniej kilka błędów zostało by wyeliminowanych

Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

[quote=""witek""]przecież nie jest ciężko założyć temat pt. "kto mógły pomóc przy redakcji gazety klubowej?" zpewnością zgłosiło by się pare osób i zapewne przynajmniej kilka błędów zostało by wyeliminowanych[/quote]

viewtopic.php?f=43&t=6405&hilit=gazeta
Ostatnio zmieniony 29 gru 2009, 16:56 przez bleah, łącznie zmieniany 1 raz.
w
witek
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""wlodson""]"...a świstak siedzi i zawija je w sreberka..."[/quote]
ah...! treść tej wypowiedzi aż zapiera dech w piersiach. ileż w niej przesłania i informacji! naprawdę podziwiam Panie moderatorze :)
Ostatnio zmieniony 29 gru 2009, 16:59 przez witek, łącznie zmieniany 1 raz.

w
witek
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""bleah1986""][quote=""witek""]przecież nie jest ciężko założyć temat pt. "kto mógły pomóc przy redakcji gazety klubowej?" zpewnością zgłosiło by się pare osób i zapewne przynajmniej kilka błędów zostało by wyeliminowanych[/quote]

viewtopic.php?f=43&t=6405&hilit=gazeta[/quote]

[quote=""maziunia81""]Proszę wszystkich zainteresowanych o wypowiedzenie się co sądzą o takiej inicjatywie, co mogłoby się znaleźć we wspomnianym piśmie, może propozycje jakiś stałych działów?
[/quote]
ja widzę tu tylko prośboe o wypowiedzenie zdania odnośnie pomysłu powstania i prośbe o pomysły o artykuły, działy...
a to jest różnica.

Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

witek

Przeczytaj cały temat, a nie wklejasz urywek z jednego posta. Nie zamierzam się dalej kłócić ... z mojej strony to koniec wypowiedzi na ten temat.
w
witek
Mały interesant
Mały interesant

czytam z reguły posty tytułowe, bo jestem za lewniwy i wychodzę z założenia że do czegoś służy edycja postów (np. do wklejania innych ważnych informacji) ;)
jeśli jest gdzieśtam dalej coś o tym wspomniane to zwracam honor

no, ale co lepiej późno niż wcale :jester:

m
maziunia
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: maziunia »

Panowie o co tyle krzyku - konstruktywna krytyka też jest potrzebna, byśmy za bardzo w piórka nie obrośli.

[quote=""witek""]z miłą chęcią pomogę, przy następnym wydaniu :][/quote]
Zapamiętam i gdy uda się zmontować ekipę zapewne się odezwę...

[quote=""witek""]dla mnie użycie zdjęć z internetu (oczywiście bez zgody autora)[/quote]
A skąd założenie, że nie mam zgody na zdjęcia?

[quote=""witek""]użycie zdjęć w kiepskiej rozdzielczości jest ewidentnym amatorstwem[/quote]
[quote=""witek""]nie wspomnę już o "brudach" [/quote]
Bo też nikt się za profesjonalistę tutaj nie uważa...
Co do kiepskiej rozdzielczości, w oryginalnym rozmiarze zajmującym dużo dużo więcej wyglądało to jeszcze jakoś, widać padło totalnie po zmianie "objętości pliku".

[quote=""witek""]przecież nie jest ciężko założyć temat pt. "kto mógły pomóc przy redakcji gazety klubowej?" zpewnością zgłosiło by się pare osób i zapewne przynajmniej kilka błędów zostało by wyeliminowanych[/quote]
Temat był i jak to zwykle bywa umarł...
Zgłosiło się kilkunastu chętnych, a jak przyszło co do czego już nic nikomu robić się nie chciało.
Ale w naszym kraju tak to bywa, że:
Istnieje w Polsce wspólnota, która ma tylko czterech członków. Nazywają się oni: KAŻDY, KTOŚ, JAKIŚ i NIKT.Pewnego dnia mają do wykonania ważną pracę i KAŻDY jest pewien, że KTOŚ to zrobi. JAKIŚ chce to zrobić, bo myśli, że NIKT tego nie zrobi. Wtedy KTOŚ się złości, bo przecież to robota dla KAŻDEGO.Jakiś ma nadzieje, że KTOŚ to zrobi, ale potem KAŻDY dochodzi do wniosku, że NIKT tego nie zrobi. Kończy się to tym, że KTOŚ wini JAKIEGOŚ za to, że NIKT nie zrobił tego, co mógł zrobić KAŻDY
Być może teraz - po kolejnej burzy - uda się zachęcić więcej ludzisk, bardziej profesjonalnie podchodzących do tematu, bardziej znających się na rzeczy.
Mnie w tej chwili ciężko z racji zaawansowanej bliźniaczej ciąży usiąść nawet przed kompem mam dla Ciebie propozycję nie do odrzucenia.
Mniej więcej nakieruję Cię - jeśli oczywiście pozwolisz - na tematy, na których umieszczeniu zależałoby mi w kolejnym numerze, a Ty zajmiesz się owym projektem.
Z tego co widzę w temacie - pomocą służą sarecto i bruczyk.

[quote=""witek""]zanim gazeta zostanie rozpromowana radziłbym o to zadbać,[/quote]
Swoją drogą o promocji na zewnątrz klubu za pomocą pisma nikt póki co nie myśli..., wcześniej - zresztą nawet w tym, albo i temacie związanym z tworzeniem pisma - zostało zauważone, że to wszystko wymaga dopracowania.
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

[quote=""witek""]
ja widzę tu tylko prośboe o wypowiedzenie zdania odnośnie pomysłu powstania i prośbe o pomysły o artykuły, działy...
a to jest różnica.[/quote]

popatrz jakoś inni zrozumieli i zgłaszali swoje kandydatury do pomocy przy klubowej gazetce. Fakt, że skończyło się tylko na zgłoszeniach ale może w kolejnej gazetce znajdzie się więcej twórczości klubowiczów.

witek dla mnie jestes takim klubowym krytykantem i marudą. Too źle, tamto źle, tu dno, tam wodorosty.
Obrazek

No ale skoro piszesz się na podrasowanie naszej klubowej gazetki, to liczymy na Twoją pomoc.
Zapewne masz swoją wizję, swoje pomysły itd. itp.
Skontaktuj się z Agnieszką zacznijcie współpracować i myślę, że kolejny numer już będzie trzymał odpowiednio wysoki poziom treści jak i wykonania.
Całą resztę klubowej braci zachęcam do wysyłania własnej twórczości do Agi (maziunia81), to się uzbiera materiał na kolejną gazetkę.
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
w
witek
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""maziunia81""]A skąd założenie, że nie mam zgody na zdjęcia?

Co do kiepskiej rozdzielczości, w oryginalnym rozmiarze zajmującym dużo dużo więcej wyglądało to jeszcze jakoś, widać padło totalnie po zmianie "objętości pliku".
[/quote]

to podaj mi prosze nazwiska autorów zdjęć, skoro masz zgodę to masz też nazwiska. to w tym temacie byłoby chyba na tyle? ;)

wtedy schodzi się z rozdzielczości wszystkich zdjęć do 200dpi, a nie z jednego do 70

w
witek
Mały interesant
Mały interesant

[quote=""Ralph""]
witek dla mnie jestes takim klubowym krytykantem i marudą. Too źle, tamto źle, tu dno, tam wodorosty.
Obrazek
[/quote]

hehe :D zatem gdzie można złożyć podanie o dopisanie pod nickiem "maruda" lub "wiesław jarząbek"? :jester:
wiem, że można mnie tak odebrać, ale po prostu wychodzę z założenia, że co jest dobre to powiedzą inni, a skoro nikt nie wspomniał wczesniej o tym co jest źle...

p.s. ładna kartka ale ta czcionka na dole nie pasuje :jester: łahahaha :D
Ostatnio zmieniony 29 gru 2009, 17:29 przez witek, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Promocja i partnerzy - rabaty”