[86c2f] Jaki olej silnikowy do 1.0 monowtrysk

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
zaba_1974
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zaba_1974 »

[quote=""krzychu20""][quote=""patrykbadyl""]a nic sie nie stanie jak był czasem wlany minerał? czytałem przed chwilą troche i jedni mówią że trzeba silnik z nagarów płukać inni że sie rozszczelni silnik inni że nic się nie stanie i nie wiem w co wierzyć...[/quote]

A nie masz naklejki z której sie dowiesz co było lane ? Albo do sprzedawcy napisz/zadzwon :blush2:
Znajomy w Subaru z półsyntetyku na pełny syntetyk przeszedł i nic mu się nie stało :closedeyes:[/quote]
Z pól syntetyku na syntetyk tak......ale jaki czas jazdy na tym pół syntetyku był??Ale z mineralnego bym się bał, po pół roku jak ściągniesz dekiel zaworów jest czarny.
Awatar użytkownika
patrykbadyl
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: patrykbadyl »

czyli co nie ryzykować i jak będę zmieniał to zalać go mineralnym?
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

[quote=""zaba_1974""]Z pól syntetyku na syntetyk tak......ale jaki czas jazdy na tym pół syntetyku był??Ale z mineralnego bym się bał, po pół roku jak ściągniesz dekiel zaworów jest czarny.[/quote]

Ile przebiegu ma - nie wiem, napisałbym Ci ale temat na innym forum już usunięty :glare: W każdym bądź razie Subaru z '97 roku 2.0 16v 115 kucyków + LPG po płukance silnika zalał Valvoline 5W40 i stwierdził, że silnik ciszej pracuje :blush2:

Lejcie co uważacie, ja na miejscu Partyka zalałbym Valvoline 10W40 i świeto :closedeyes:
Tyle ode mnie...
z
zaba_1974
Raczkujący
Raczkujący

Decyzja do ciebie należy.Ja nie mam z olejem takiego problemu i nie używam innego jak 15W40 a jak spala olej to nie wina oleju tylko zużycia silnika.
[quote=""krzychu20""][quote=""zaba_1974""]Z pól syntetyku na syntetyk tak......ale jaki czas jazdy na tym pół syntetyku był??Ale z mineralnego bym się bał, po pół roku jak ściągniesz dekiel zaworów jest czarny.[/quote]

Ile przebiegu ma - nie wiem, napisałbym Ci ale temat na innym forum już usunięty :glare: W każdym bądź razie Subaru z '97 roku 2.0 16v 115 kucyków + LPG po płukance silnika zalał Valvoline 5W40 i stwierdził, że silnik ciszej pracuje :blush2:

Lejcie co uważacie, ja na miejscu Partyka zalałbym Valvoline 10W40 i świeto :closedeyes:
Tyle ode mnie...[/quote]
Ciszej bo rzadszy bendzie fruwał :-)
Awatar użytkownika
patrykbadyl
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: patrykbadyl »

Obrazek

słuchajcie czy taki olej by podszedł? ktoś miał, zalewał?

bo widziałem w tesco mają za 30zł 4 litry i nie wiem co o tym myśleć
z
zaba_1974
Raczkujący
Raczkujący

ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”