WYBÓR GŁOŚNIKÓW pytania, porównania, opinie itd...

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

B
BBart
Newbie
Newbie

Post autor: BBart »

I teraz wszystko jest jasne. Oryginalne głośniki z tym mocowaniem musiał ktoś kiedyś zakosić. Wogóle z przerażeniem stwierdzam, że polówka ma wszczepiany dach! W komorze nawiewu na szybę znalazłem resztki szkła. Oj to musiał być porządny dzwon.

Te polecane Hertze pewnie i tak kupię, ale muszę poszukać elementów mocujących. Wielkie dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

te elementy mocujące to takie 3 metalowe haczyki zaczepiane o brzeg głośnika, dostaniesz je chyba tylko na jakimś szrocie, bo normalnie raczej nie sprzedają.
B
BBart
Newbie
Newbie

Post autor: BBart »

Pozwolę sobie zadać jeszcze jedno pytanie:
Czy jest sens kupowania lepszego radia [kupiłem najtańsze SONY CDX-GT25] dla głośników w podszybiu (nawet jak będą to Hertz DCX100)? Jedyne kryterium - jakość dźwięku.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

http://allegro.pl/item1193029539_glosni ... r_190.html
tu są z mocowaniami (powinny pasować)
Awatar użytkownika
Bavar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Bavar »

Mam zamiar zastąpić czymś sensowym w granicach 200 zł oryginalne głośniki przednie w drzwiach. Wybrałem to http://193.23.48.219/item1167685730_jbl ... sklep.html. Do tego maty bitumiczne z alledrogo i radyjko Sony http://allegro.pl/item1191416329_sony_c ... ratis.html . Pytanie : Czy oryginalne mocowanie głośnika (plastik dokręcany do konstrukcji drzwi) wystarczy to takiego prostego zestawu?? Zbytnio nie siedzę w temacie dystansów i nie widziałem nic konkretnego do 6n2. :amen:
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Coaxialne głośniki w drzwi to poroniony pomysł imho.
W tej cenie można już kupić helixy DB6.2, które zagrają znacznie lepiej od dż-ej-biel
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

Odświeże temat: Czy te głośniki które pokazał wrotek_poz ma ktoś ? Bo dziś wymontowałem stare, a chce kupić nowe 2 na podszybie.
Awatar użytkownika
Kamil K
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Kamil K »

Nie chce zakładać kolejnego tematu wiec napisze tutaj.
Który przewód od glosników w podszybiu jest plusem? W prawym glosniku mam czerwony i czerwono brązowy a w lewym niebieski i niebiesko brązowy. Na oryginalnych glosnikach i wtyczce nie bylo oznaczen. Sprawdzałem miernikiem ale nic nie dalo i podłączyłem niebieski i czerwony do plusa i zastanawiam się czy dobrze zrobiłem. Dopiero teraz przyszło mi do glowy ze moglem na podlaczonych głośnikach sprawdzic miernikiem :banghead:
Moze ktos z was wie ktory jest od ktorego bo nie chce mi sie rozbierac wszystkiego dla samego sprawdzenia :)
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Post autor: arturwyrwich »

nie zakładam nowego posto tylko kontynuuje tego
Co kupic ??
Hertz dsk 165 vs. Helix B62C
Narazie bez wzmaka a potem byc moze jakas dwukanalówka np soby xm-4020
i czy pod taki dwukanalowy mozna podpiac jakiegos suba np hertz DS250 ??
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

mam u-dimension el-comp 6 na sprzedarz, podobna klasa głośnikow do tych co podales
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Wiem tylko ze ty masz 2 letnie uzywki za 250 a te same nowe moge miec za 299
gdybys chcial 200 to moze i bym wzial, ale chcialbym poznac opinie porownawcza tych helixów i hertzów co lepsze ??
Nikt nie da wskazowek ? :beg:
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

w sumie racja, nie wiedzialem ze tak ceny poszly, na cenie producenta jest 399 a ceny z alegro zapewne nie posiadaja gwarancji polskiej, ale w tym przypadku to i tak nie robi roznicy bo moja sie skonczyla, moge sie zgodzic na 220 i przysyłka płatna przez ciebie

co do porownania to moge sie wypowiedziec o hertzach ze maja ostre tweetery
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Chyba jutro pojade je osłuchac do media to bedzie chyba najlepsza opcja
A mam pytanie chyba tylko do Ciebie elja o Hertz DSK widzialem jakby dwa rodzaje
z plaskim srodkiem membrany(279zl) a drugie z takim jakby stozkiem na skodku(259 w Euro RTV agd)
czy miedzy nimi jakas roznica jest ??
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

prawda jest taka ze nie wiesz jak glosniki sa polaczone do zrodla dzwieku w media, mozesz odluchac z radia gdzie jakosc jest mizerna, polaczenia moga generowac wiele zaklóceń, wiazanki kabli z tylu, jak masz mozliwosc to podjedz do jakiejs firmy zajmujacej sie car audio

a co do różnic to jezeli dobrze odszyfrowalem o co chodzi, sa to dwa modele jeden na 2009 a drugi na 2010
bylem na stronie euro rtv agd i tam jest tylko model z kopułką, co by potwierdzalo moja teze
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

elja
dobra dzieki bardzo za pomoc
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”