Trzesie na luzie .

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mt4d
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mt4d »

rurka od kolektora do puchy filtra jest (na zimę obowiązkowo:)) co do ssania to krótkie to ono jest bo zazwyczaj wsiadam, odpalę, poczekam 1...2 min ogarnę dałna w samochodzie wygodnie się ulokuję w fotelu, radio On, odpalam fajkę ... spalę i jadę bo jest 5:48 a na 6 mam do pracy :jester:
mt4d aka Cinek
Optymista myśli, ze świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie, co to za otwór.
http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6978
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

ale mi chodzi o to ze szybko Ci sie wylancza. ja wsiadam i jade nigdy nie grzeje silnika jesli jest chodz ciut powyzej 0 na dworze jak jest - to tak do minuty sobie autko pyrka.
Awatar użytkownika
mt4d
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mt4d »

Nie wiem jaka jest dokładnie zasada działania ssania automatycznego ... ale odkąd pamiętam tak było: silnik chodzi na ssaniu (postój) i po dodaniu gazu ssanie automatycznie się wyłącza, czyli twierdzisz że tak nie powinno być ?
mt4d aka Cinek
Optymista myśli, ze świat stoi przed nim otworem. Pesymista wie, co to za otwór.
http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6978
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

no bo tak byc nie powinno. ssanie automatyczne jest sterowane poprzez spirale bimetaliczna, zimna jest skurczona i trzyma ssanie ciepla rozprezona i ssanie wylaczone. spirala w Pierburgu w silniku HZ jest napewno podgrzewana woda nie pamietam czy elektrycznie tez, przeslone rozruchowa mozna regulowac. dodatkowo podgrzewanie mieszanki jest w kolektorze ssacym (jezyk) a z nad kolektora wydechowego wpada cieplejsze powietrze do gaznika. ssanie powinno chodzic mniejwiecej do momentu az wskazowka temperatury wyjdzie z pierwszego pola.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”