Odpowietrzanie nagrzewnicy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
VAGfan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: VAGfan »

[quote="piwosz_2005"]słabe grzanie wmawiam sobie stwierdzeniem że ten typ tak ma...[/quote]
Ja nie narzekam na ogrzewanie w Polo - lepsze grzanie w autach z tego okresu miały tylko Łady i Tavrie ;)
86c2f 1W [2009-2010]
6N 1Y [2010-]
Awatar użytkownika
bRq
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: bRq »

[quote="Ralph"][quote="bRq"]Wystarczy odpowietrzyc bialym zaworkiem przy nagrzewnicy :) u mnie przy kazdej wymianie plynu itd to robie i jeszcze nie mialem problemow z ogrzewaniem :)[/quote]

A kiedy wiesz, że już dość? W niedawno znow odkręcilem bialy zaworek i znow poleciala woda, choc już tym razem nie zauwazylem baniek jak za pierwszym razem.
Czy to jest tak, że tamtędy zawsze będzie płyn wypływał po odkreceniu na nagrzanym silniku?[/quote]
No odpowietrzanie polega na tym, ze odkrecasz ten zaworek, leci plyn z bankami. Jka przestaja leciec banki (leci sam plyn) to uklad jest odpowietrzony.
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

[quote="bRq"]
No odpowietrzanie polega na tym, ze odkrecasz ten zaworek, leci plyn z bankami. Jka przestaja leciec banki (leci sam plyn) to uklad jest odpowietrzony.[/quote]

Łoj to niepotrzebnie poszło tyle płynu w glebe :P
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
b
bujan_
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bujan_ »

[quote="piwosz_2005"]słabe grzanie wmawiam sobie stwierdzeniem że ten typ tak ma...[/quote]
kolego.. ten typ napewno tak nie ma.. ja u siebie ogrzewanie mam skrecone na 3/4 i jadąc w samej koszulce jest mi gorąco.. moja polowka lepiej grzeje niz astra rodzicow z 2001 roku ; D
v
volkswagen1997
Newbie
Newbie

Post autor: volkswagen1997 »

A można prosić zdjęcie gdzie znajdują się te zawory do odpowietrzania w VW Polo 1.4 KAT z 1997r. ?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote="volkswagen1997"]A można prosić zdjęcie gdzie znajdują się te zawory do odpowietrzania w VW Polo 1.4 KAT z 1997r. ?[/quote]
to temat dotyczacy modelu 86c2f
w roku 97 był już model 6n, sposób odpowietrzania układu chłodzenia/ogrzewania znajdziesz np. w książce sam naprawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”