[9n] silnik 1.2 55KM - Dobry wybór?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
daniel0515
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: daniel0515 »

@up
Według ciebie.Takie polo z takim silnikiem naprawde daje rade ,spójrz na inne auta np: polonez 1,6 4 cyl w porównaniu do polo do pięt mu nie dorasta.Maluch z 2 cylkami dawał rade ;D.Wszystko zależy od człowieka ja osobiście uważam tą jednostkę za dobrą bo auto daje rade z tym silnikiem.
VW POLO 2003r. 1,2 6v 44kW
Awatar użytkownika
Nemesis
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Nemesis »

Mati_9N do niedawna miał polo z silnikiem 1.2. Z tego co mówił, to ten silnik jest trochę za słaby i sporo pali. Opinie, że 9N jest awaryjne nie są w sumie nic warte, bo ja już jeżdżę 2 lata swoim i tylko olej i filtry wymieniam. Wczoraj byłem na przeglądzie i przegląd przeszedł wzorowo. Facet, który robił przegląd był zdziwiony stanu tego auta. Ja jestem zdania, że jak kto dba tak ma. Poza tym wszędzie zdarzają się awaryjne egzemplarze.
W
Wolga85
Swój
Swój

Post autor: Wolga85 »

Po pierwsze porównanie auta zaprojektowanego po roku 2000 z autami z lat 60 to tak jak porównywać ipoda z gramofonem. Silniki 3 cylindrowe miały spalać mniej a spalanie takie samo (chodzi mi realne nie to co piszą w katalogach). Do tego dochodzą wibrację i hałas. W benzynie to jeszcze jako tako ale w dieselu dramat. Całość wieńczy awaryjność spowodowana że trzeba korzystać z max momentu (lub prawie ) większość czasu podczas jazdy. Telepanie silnika nie służy skrzyni ,przewodom w komorze silnika i samemu silnikowi. Włączenie klimy z 3-4 osobami na pokładzie skutecznie utrudnia wyprzedzanie. Reasumując same wady. Jedna zaleta to taka że używane można kupić taniej.
Lenistwo drogą do postępu
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

kooope śmiechu :grin: niech sobie kupują co się komu podoba ,ja swoją 1.4 TDI 80 KM zrobiłem już ponad 80 tys km i jest spoko ,wiadomo ile ludzi tyle komentarzy a co się psuje a co nie można poczytać na tym forum ........Pozdrawiam 3 cylindrowców :bow:
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: piotrek1993 »

Mocy może trochę brakuje przy wyprzedzaniu chociaż swoje potrafi jak się rozbuja a jeżeli chodzi o kulturę pracy to wiele silników czterocylindrowych ma gorszą. Jeżeli chodzi o awaryjność to poszedł mi czujnik temp. płynu chłodzącego i nic więcej. Spalanie zależy od nogi najmniej na trasie 5,17 nie przekraczając setki najwięcej 7,14 trasa ok. 170 kilometrów poniżej 120 rzadko było jutro wybieram się w trasę ok 400 km to opiszę ile wyszło. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”