[6N2] Jak sprawuje się Wam z gazem 1.4 16v 75KM APE/AUA?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
slawek773
Newbie
Newbie

Post autor: slawek773 »

Polo 2001 r 6N2 1.4 16V 75KM AUA gaz 4 sekwencja STAG 400 PLUS z wtryskami Hanna czerwone pali około 9l przełączanie na gaz przy 42-43 stC i obrotach 3500 rano przy dodawaniu gazu szarpie a na benzynie nie mam 2 rok i byłem u innych niż tych co mi zakładali i mówią że wtryski za duże i czasy wtrysku gazu są większe od benzyny a powinno być na odwrót , prze to zdarza się po chwilowym postoju 15-30 min że jak się przełączy i ruszy z parkingu to się zadławi i jeszcze włączy od razu klimę (pozostaje heblowanie rozrusznikiem 20s i chyci) (przepustnica większa od 101KM) wymieniono cewkę,kable NGK,świce DENSO IRYDIUM, katalizator i obie sondy, czujnik podciśnienia w kolektorze, zdjęto kolektor sprawdzono szczelność i założono lepsze uszczelki nie NBR_czarne tylko zielone nitrylowe lub silikonowe dłuższa żywotność na temp.
aha i wiem że gazownik nie podłączył (w sumie dwóch innych też taka gadało) że nie trzeba podłączać sond lambda do sterownika gazu bo ustawiają po mapach
i teraz nie wiem czy iść w wymianę wtrysków na mniejsze (gdzieś widziałem dysze kalibracyjne do hanna może nimi się da ???)
lub adapter i założyć STAGA z ISA-2 adaptacją?????
Jakieś pomysły rady ???? dodatkowo zapala się EPC ( na autostradzie przy gwałtownym przyspieszaniu z hamowaniem i przy ruszaniu w korku bez dodawania gazu- sterownik benzyny nie pokazuje błędu ani go nie zapisuje bo po zgaszeniu i odpaleniu wyłącza się EPC do następnego razu przy spokojnej powolnj operacji pedałem gazu występuje rzadziej)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”