Matko B. co za partolina z tego lakiernika. Tak pomalował te felgi że jeszcze stary kolor prześwitywał :// Oczywiście nie odebrałem i kazałem poprawić. Ale aż się boje co będzie pojutrze.
Czyli już wiemy że przy tym poziomie usług te 150 zł było za dużo :blush2: Ale walcz podziel się efektami fotograficznymi i może napisz dokładnie gdzie ten lakiernik jest by inni się nie nacięli :blush2:
[quote=""barmaz91""]a z jakiego na jaki to robił :jester:[/quote]
Z srebrnego na śnieżno biały.
[quote=""Skfarek""]Czyli już wiemy że przy tym poziomie usług te 150 zł było za dużo :blush2:[/quote]
Daj spokój ja sam sprayem umie lepiej i dokładniej nałożyć farbę.
Nie dam mu napewno tyle jak to spxxxxxxx.
[quote=""Skfarek""]Ale walcz podziel się efektami fotograficznymi i może napisz dokładnie gdzie ten lakiernik jest by inni się nie nacięli [/quote]
No nie odebrałem ma to poprawić. zobaczymy co będzie dalej.
Najlepsze tłumaczenie było: No malowałem to wieczorem i brakło mi farby a nie miałem jej jak dokupić.
Felgi zawiozłem mu o 12 w południe więc miał 4-5 godzin na kupienie lakieru.
Lakiernik.
Kohut Edward Zakład Blacharsko-Lakierniczy
Adres 43-470 Istebna 1011
woj. śląskie
Jeśli poprawi i będzie to wyglądało tak jak powinno to nie mam argumentu.
No i odebrałem
Co z tego wyszło 2 razy malował i może 1 Felga jest dobrze pomalowana.
na trzech pozostałych jest sfałdowany lakier (z tego co ja wiem to znaczy że za dużo go nałożył).
Co do wytrzymałości lakieru to jest ona bardzo niska (wystarczyło że przycisnąłem paznokciem i już pojawiało się wgłębienie). Sądziłem że dodawał utwardzacz ale chyba to olał.
I trzecie moje zastrzeżenie Frontowa strona felgi jest w miarę gładka jak maska samochodu ale już boki żeber felgi są chropowate.
Co do płatności zapłaciłem bo tak jestem wychowany nie mam ochoty się z nim szarpać bo jeszcze bym człowiekowi zrobił krzywdę.
Jego wyliczenia to 150 zł Sam materiał jak twierdził zużył 0.5L samego lakieru po 18zł za 100m + jakieś dodatki pewnie ten utwardzacz choć lakier jest dla mnie miękki. No i jak to określił 50 zł za robociznę trzeba wziąść (jak dla mnie jedną wielką partaninę). Będę miał nauczkę i na następny raz tylko proszkowe malowanie.
To Cię pojechał z kasy. Za lakier do felg 2 kolory śnieżnobiały i zielony, utwardzacz, rozcieńczalnik, podkład zapłaciłem nie całe 100zł, polakierowałem sobie sam na garażu i lakier nie odpada.
Mam w pracy karchera z możliwością piaskowania na mokro. Jakiego materiału użyć do piaskowania felg aluminiowych? Czy ma być to piasek czy może być korund o gradacji 0,2-0,5mm?
Efekt piaskowania jest podobny do szlifowania, jednak czyszczona powierzchnia jest równiejsza i uzyskuje wymaganą do malowania szorstkość, a także nie ma problemów z czyszczeniem trudno dostępnych rogów lub zakrzywień, wgłębień. Najlepiej i najtaniej robią to W Auto Perfekt w Ropczycach. Byłem, widziałem, skorzystałem i do tej pory cieszę się z idealnych felg.