[quote="blonchal"]Po wymianie wydechu nie buczy aż tak. Przy ok 85-90km/h teraz zabuczy ale tak to można powiedzieć że wymiana pomogła Wiadomo auto nie wygłuszone wogule to i buczyć musi troche [/quote]
Witam. U mnie przy przyśpieszaniu przy ok. 2000 obrotów słychać buczenie, niezależnie na jakim biegu pracuje. Na biegu jałowym przy dodawaniu gazu powyżej 2000 obrotów nic nie słychać. Co to może być?
Witam.
Mam to samo, coś huczy/buczy przy obrotach około 1900-2000. Dzieje się to przy przyśpieszaniu na każdym biegu, prócz luzu. Dodam że dziwny głos wydobywa się z okolic schowka pasażera. Jakieś pomysły co to może być? Proszę o pomoc
Na 5-ce przy tej prędkości masz praktycznie eko-jazdę. Dobre na długie odcinki trasy. Pali mało, ale trochę buczy.
Sprzęgło tego za bardzo nie lubi, no i silnik przeciążasz. Trzeba wtedy bardzo delikatnie dodawać gazu.
Za niskie obroty na 5-tym biegu przy 70km/h. Mi też buczy między 1600-1800 obr. Albo za szybko wciskasz gaz i zamiast przyspieszenia masz buczenie silnika. Zredukuj na 4. bieg, ulżysz całemu układowi napędowemu...
Pozdr