[quote=""damian92""]Pewnie tak

Czyli normalnie w highline są te przeciwmgłowe, ale nie mają funkcji doświetlania zakrętów? :shock:
Jak sprawa z oponami, jeździsz przez zimę na obecnych alu?[/quote]
Tak dokładnie. Przeciwmgielne są w highline w standardzie a mi dołożyli doświetlanie.
Co do zimy, to tak, mam zamiar jeździć na tych alusach zimą, bo prędzej czy później na sezon letni chcę i tak sprawić sobie jakieś ciekawsze felgi niż te fabryczne, dlatego te będę dobijał zimą, a latem chuchał na jakieś cacka mam nadzieję
Btw. pozdrawiam imiennika!
[quote=""woolfik""]Mam pytanie - skoro piszesz, że doświetlenie dali jako gratis w salonie, to czy jest to funkcja, którą aktywuje się w ASO i nie wymaga ingerencji sprzętowej? Wiem, że jest tak w Octavii II FL i gdyby było tak w Polo, to bym sobie dołożył podczas przeglądu.
[/quote]
Niestety chyba masz rację, jest to funkcja która korzysta ze świateł przeciwmgielnych i tychże żarówek dlatego zapewne sprowadzała się do włączenia opcji w komputerze. Teraz żałuję, że nie wziąłem zamiast tego świateł do jazdy dziennej, bo z dołożeniem tej funkcji jest większy problem - trzeba wymieniać cały halogen - w moich jest tylko miejsce na jedną żarówkę, podczas gdzie przy halogenach ze światłami dziennymi są dwie - do jazdy dziennej i przeciwmgielne. Dlatego teraz już się wstrzymam.. może uda mi się kiedyś dorwać lampy z GTI ze zintegrowanymi ledami do drl i wtedy się z tym pobawię.
[quote=""Aoox""]
damian92 chyba muszę Cie zmartwić, bo ze zwykłego nie uturbionego silnika nie wyciągniesz więcej niż 10 km, więc chiptuning jest nie opłacalny. Co do gwarancji, mam w domu 2 auta które są serwisowane w ASO i mają gwarancje, obydwa samochody bo chiptuningu. W ASO powiedzieliśmy im o tym fakcie, to powiedzieli, że bardzo dobrze że mówimy im o tym fakcie, bo będą pamiętać o tym, żeby nie wgrywać np. update softa do sterownika komputera. Więc wszystko zależy od ASO, ale większość akceptuje ten fakt, tylko zaleca wymianę oleju co 15 tyś, a nie jak w obydwóch autach seryjnie jest LongLife co 30 tys.
sPoOn rozumiem że podołałeś wymianie?[/quote]
Póki co jeszcze się tym nie bawiłem, ale nastawiłeś mnie bojowo więc myślę, że dam radę

Muszę się tylko zebrać do zakupu żarówki.
A co do chipa, to myślę, że warto poczekać choćby ze względu na fakt, że obecny soft nie jest jeszcze dopracowany co objawia się między innymi tym znanym problemem podwyższonych obrotów na starcie nie wtedy kiedy powinny takie być, czyli wtedy kiedy temp jest powyżej 15 stopni, a nie poniżej

Jak dopracują soft, co mam nadzieję stanie się już niedługo, bo w Niemczech już ponoć mają gotowe rozwiązanie i je testują, a nasze silniczki pojeżdżą z rok, czy dwa i będzie już wiadomo jak się sprawują po dłuższej eksploatacji to wtedy będzie można uderzyć