Polo 6R Highline Black - 1.2 TSI - sPoOn // grill GTI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

U mnie w ASO to samo, ojcu powiedzieli że spoko rób pan tego chipa, u nas problemu robić nie będziemy, ale niech sie cos przydarzy gdzieś w Polsce albo za granicą i inne aso może do tego podejść inaczej
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Tak po cichu jest to sposób dla ASO na związanie klienta ze sobą na 2 lata ;)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
sPoOn
Początkujący
Początkujący

Post autor: sPoOn »

[quote=""Skfarek""]sPoOn czasami jest opcja dogadania się w salonie gdzie kupowałeś auto co do chitpuningu, tzn. salony zwykle współpracują z firmami tunerskimi i oferują ich rozwiązania. Zwykle jest drożej niż u tunera, ale przy założeniu, że będziesz jeździł tylko do danego ASO i u nich schipujesz, jest opcja pozostawienia gwarancji na auto. Tylko np. w przypadku boxa musisz pamiętać, że jak do innego ASO będziesz chciał jechać to musisz go wymontować, bo jak zniuchają to gwarancja :close:
Zresztą chyba tylko boxy wchodzą w grę w tym przypadku.[/quote]

Hm w sumie ciekawa sprawa, będe musiał to obadać i przemyśleć temat. Dzięki za info, nie wiedziałem, że tak jest.

[quote=""damian92""]Nieźle :) ja tam dostałem dość spory rabat, a z gratisów jedynie gumowe dywaniki, które niby pasują do nowego polo, ale dedykowanie jedynie pod tą wersję nie są :(

O ten chiptuning widzę warto zapytać :P Jeśli coś będziesz wiedzieć jak to Skfarek powiedział to daj znać :)[/quote]

No ja trochę więcej gratisów wytargowałem. Między innymi opony zimowe, dywaniki gumowe, te listwy progowe i doświetlanie zakrętów, ale za to o rabat nie walczyłem więc pewnie na jedno wychodzi ;)
d
damian92
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: damian92 »

Pewnie tak :) Czyli normalnie w highline są te przeciwmgłowe, ale nie mają funkcji doświetlania zakrętów? :shock:

Jak sprawa z oponami, jeździsz przez zimę na obecnych alu?
Awatar użytkownika
woolfik
Początkujący
Początkujący

Post autor: woolfik »

Mam pytanie - skoro piszesz, że doświetlenie dali jako gratis w salonie, to czy jest to funkcja, którą aktywuje się w ASO i nie wymaga ingerencji sprzętowej? Wiem, że jest tak w Octavii II FL i gdyby było tak w Polo, to bym sobie dołożył podczas przeglądu.
damian, tu masz cennik akcesoriów, nie wiem, na jakie rabaty od tej ceny możesz liczyć ;)

Dla mnie główna zaleta 3d to to, że się łatwiej wchodzi i słupek nie przeszkadza w widoczności jak w 5d. Bo 3d jest dla mnie zbyt proste, brakuje tego elementu stylistycznego jakim jest okienko w słupku c, który odróżnia polo od golfa. Gdyby 3d było niższe z tyłu, jak Astra GTC czy Megane 3d czy Scirocco, to by mi się kojarzyło ze sportem ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

damian92 chyba muszę Cie zmartwić, bo ze zwykłego nie uturbionego silnika nie wyciągniesz więcej niż 10 km, więc chiptuning jest nie opłacalny. Co do gwarancji, mam w domu 2 auta które są serwisowane w ASO i mają gwarancje, obydwa samochody bo chiptuningu. W ASO powiedzieliśmy im o tym fakcie, to powiedzieli, że bardzo dobrze że mówimy im o tym fakcie, bo będą pamiętać o tym, żeby nie wgrywać np. update softa do sterownika komputera. Więc wszystko zależy od ASO, ale większość akceptuje ten fakt, tylko zaleca wymianę oleju co 15 tyś, a nie jak w obydwóch autach seryjnie jest LongLife co 30 tys.
sPoOn rozumiem że podołałeś wymianie?
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
sPoOn
Początkujący
Początkujący

[quote=""damian92""]Pewnie tak :) Czyli normalnie w highline są te przeciwmgłowe, ale nie mają funkcji doświetlania zakrętów? :shock:

Jak sprawa z oponami, jeździsz przez zimę na obecnych alu?[/quote]

Tak dokładnie. Przeciwmgielne są w highline w standardzie a mi dołożyli doświetlanie.
Co do zimy, to tak, mam zamiar jeździć na tych alusach zimą, bo prędzej czy później na sezon letni chcę i tak sprawić sobie jakieś ciekawsze felgi niż te fabryczne, dlatego te będę dobijał zimą, a latem chuchał na jakieś cacka mam nadzieję :)

Btw. pozdrawiam imiennika! :)

[quote=""woolfik""]Mam pytanie - skoro piszesz, że doświetlenie dali jako gratis w salonie, to czy jest to funkcja, którą aktywuje się w ASO i nie wymaga ingerencji sprzętowej? Wiem, że jest tak w Octavii II FL i gdyby było tak w Polo, to bym sobie dołożył podczas przeglądu.
[/quote]

Niestety chyba masz rację, jest to funkcja która korzysta ze świateł przeciwmgielnych i tychże żarówek dlatego zapewne sprowadzała się do włączenia opcji w komputerze. Teraz żałuję, że nie wziąłem zamiast tego świateł do jazdy dziennej, bo z dołożeniem tej funkcji jest większy problem - trzeba wymieniać cały halogen - w moich jest tylko miejsce na jedną żarówkę, podczas gdzie przy halogenach ze światłami dziennymi są dwie - do jazdy dziennej i przeciwmgielne. Dlatego teraz już się wstrzymam.. może uda mi się kiedyś dorwać lampy z GTI ze zintegrowanymi ledami do drl i wtedy się z tym pobawię.

[quote=""Aoox""]damian92 chyba muszę Cie zmartwić, bo ze zwykłego nie uturbionego silnika nie wyciągniesz więcej niż 10 km, więc chiptuning jest nie opłacalny. Co do gwarancji, mam w domu 2 auta które są serwisowane w ASO i mają gwarancje, obydwa samochody bo chiptuningu. W ASO powiedzieliśmy im o tym fakcie, to powiedzieli, że bardzo dobrze że mówimy im o tym fakcie, bo będą pamiętać o tym, żeby nie wgrywać np. update softa do sterownika komputera. Więc wszystko zależy od ASO, ale większość akceptuje ten fakt, tylko zaleca wymianę oleju co 15 tyś, a nie jak w obydwóch autach seryjnie jest LongLife co 30 tys.
sPoOn rozumiem że podołałeś wymianie?[/quote]

Póki co jeszcze się tym nie bawiłem, ale nastawiłeś mnie bojowo więc myślę, że dam radę :) Muszę się tylko zebrać do zakupu żarówki.

A co do chipa, to myślę, że warto poczekać choćby ze względu na fakt, że obecny soft nie jest jeszcze dopracowany co objawia się między innymi tym znanym problemem podwyższonych obrotów na starcie nie wtedy kiedy powinny takie być, czyli wtedy kiedy temp jest powyżej 15 stopni, a nie poniżej ;) Jak dopracują soft, co mam nadzieję stanie się już niedługo, bo w Niemczech już ponoć mają gotowe rozwiązanie i je testują, a nasze silniczki pojeżdżą z rok, czy dwa i będzie już wiadomo jak się sprawują po dłuższej eksploatacji to wtedy będzie można uderzyć :)
Awatar użytkownika
Redmitsu
Początkujący
Początkujący

Post autor: Redmitsu »

Chyba lepszej wersji nie dało sie wybrac. 1.2tsi, 5d i highline :) sam mioooooooooooooooooooood. Do pelnego luksusu dla mnie brakuje tylko skrzyni DSG i wolalbym w tym samochodzie spac niz w domu. Pogratulowac autka :)
Awatar użytkownika
sPoOn
Początkujący
Początkujący

[quote=""Redmitsu""]Chyba lepszej wersji nie dało sie wybrac. 1.2tsi, 5d i highline :) sam mioooooooooooooooooooood. Do pelnego luksusu dla mnie brakuje tylko skrzyni DSG i wolalbym w tym samochodzie spac niz w domu. Pogratulowac autka :)[/quote]

Oj tak DSG bym chciał, szczególnie marze o tym podczas stania w korkach, ale niestety kwota jaką trzeba było dopłacić za ten bajer okazała się dla mnie zaporową, bo jednak wolałem np silnik TSI z manualem niż 1.4 z DSG.
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Dokładnie, dla mnie kwota 7 tyś była zbyt dużą, do całej wartości auta, choć naprawdę z bólem zamawiałem Polo bez DSG.
Awatar użytkownika
sPoOn
Początkujący
Początkujący

No to udało mi się zrealizować kolejny plan związany z moją 6R'ką. Kupiłem zestawik CB:

- Radio President Johnny III (postanowiłem dopłacić do Johnnego ze względu na to, że Tommy nie ma RF Gain, a to przydaje się w dużych aglomeracjach gdzie jest dużo zakłóceń, więc można nieco ograniczyć czułość radia - jeżdżę głównie po Trójmieście).
- Antena President Florida (wiem, krótka, ale o to właśnie chodziło z tego samego powodu co wyżej. Jeżdżę głównie po mieście i chcę swobodnie wjeżdżać do hali garażowej itd. Poza tym z tego co czytałem, z krótkich anten ta jako jedyna radzi sobie całkiem zadowalająco, a zasięg około 5-10km w zupełności mi wystarczy).
- rozgałęźnik do gniazda zapalniczki
- rzepy montażowe
- przezroczysta naklejka ochronna pod magnes anteny
- wtyk do gniazda zapalniczki (zasilanie radia)

Fotki w głównym poście na pierwszej stronie.
Po testowym wyjechaniu z garażu udało się nawiązać kontakt, na mojej dzielnicy ktoś odpowiedział, że słychać mnie bardzo dobrze. Zobaczymy jak będzie w tygodniu w trasach.

Przy okazji, w związku z tym, że większość soboty poświęciłem mojemu czarnuchowi, pojechałem mu także wymienić opony na zimówki. Teraz można szaleć dalej :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Widzę że wykorzystałeś mój pomysł ;). Co do radia, to również tak jak mówiłem. Jak do miasta Johnny, a w trasę wystarczy Tommy. Jedyny minus że antena magnesowa, nie lubię takich rozwiązań, jak masz CB na stałe w aucie.
Awatar użytkownika
sPoOn
Początkujący
Początkujący

Który pomysł masz na myśli? A co do magnesu to dla mnie zaleta. Zawsze można szybko wrzucić do bagażnika, bo wiadomo jak to w naszym pięknym kraju bywa ;)
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Odnośnie montażu radia.
Awatar użytkownika
sPoOn
Początkujący
Początkujący

Tzn no nie do końca, bo zamontowałem na rzepy samoprzylepne. Ale, że te rzepy okazały się jakieś badziewne bo kupiłem za grosze to zaczęło mi się odklejać i skorzystałem przed chwilą właśnie faktycznie z Twojego pomysłu i zrobiłem na opaski samouciskowe. W międzyczasie zamówiłem lepsze, firmowe rzepy od 3M. Może z nimi uda mi się osiągnąć łatwość montażu/demontażu radyjka, ale póki co z opasek jestem zadowolony bo trzymają elegancko :) Już w dwóch rzeczach mi pomogłeś, dzięki!
ODPOWIEDZ

Wróć do „6R”