Antena traci zasięg

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
P3C1U
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: P3C1U »

mankament najgorszy jes ttaki ze jak jedziesz w miescie powiedzmy chcesz sluchac radia powiedzmy rmf, zaklucenia robia j****ne trasnimtery pojeby ustawiaja je na zanych stacjach radiowych i sluchasz troche radia i troche mp3 kogos z jadacego obok przed lub za Ciebie auta i non stop zaklucenia sciagasz. rano jade do pracy zero zaklucen wracam z pracy gdzie jest duzy nawal aut i odrazu radio charczy
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

http://www.vwvento.org/porady/separator/

separator podlaczasz jak dobrze pamietam w pin nr 5 w kostce iso
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Zazwyczaj jest to niebieski przewod.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
Mati9591
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Mati9591 »

Podłączyłem separator do kabla dodatniego z ogrzewanych szyb i wszystko już dobrze odbiera :grin: Separator włącza się po przekręceniu stacyjki. Teraz będę testował zasięg anteny :cool:
m
marcin86
Swój
Swój

Ale wlaczy sie tylko jak bedziesz mial wlaczone ogrzewanie szyby. A latem chyba go nie wlaczasz. A jak wiesz jest to odbiornik pradu i pochalnia 30-40W. Troche to jest jak na samochod.
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

to już lepiej pod stacyjkę się podłącz
b
bogi007
Początkujący
Początkujący

Post autor: bogi007 »

[quote="marcin86"] A jak wiesz jest to odbiornik pradu i pochalnia 30-40W[/quote]
mysle ze tylna szyba pobiera duzo duzo wiecej prądu...
m
marcin86
Swój
Swój

Jest tam grzalka o mocy ok 40W wlasnie. Pozatym co za roznica czy mniej czy wiecej, separator nie powinien byc tam podlaczony.
b
bogi007
Początkujący
Początkujący

to ze nie powinien tam być podłączony to racja :) ale tylna szyba ma moc około 180-200(W). do 30(W) to mają same lusterka:)
m
marcin86
Swój
Swój

Owszem pompylilem sie, sprawdzilem teraz miernikiem napiecie na grzalce i prad jaki przez nia plynie.
W moim przypadku, przez grzalke plynie 8.5A a napiecie jakie do niej dochodzi to ok 12V . Gdzies reszta napiecia gubi mi sie na przewodach... :( . No ale prosto wychodzi moc grzalki ok 100W w moim przypadku. Ale dla napiecia 14.3 juz ta moc wyniesie prawie 150W. Wiec nie widze sensu podlaczania czegokolwiek aby pracowalo razem z grzalka, ktora wlaczamy zawsze zima i sporadycznie przez jesien i wiosne.
Awatar użytkownika
Mati9591
Raczkujący
Raczkujący

[quote="marcin86"]Ale wlaczy sie tylko jak bedziesz mial wlaczone ogrzewanie szyby. A latem chyba go nie wlaczasz. A jak wiesz jest to odbiornik pradu i pochalnia 30-40W. Troche to jest jak na samochod.[/quote]
separator włącza się po przekręceniu stacyjki. Nie musi być włączone ogrzewanie tylnej szyby. Nie wiem jak podłączyć do stacyjki. Może mi ktoś pomoże.
Awatar użytkownika
jaro
Początkujący
Początkujący

Post autor: jaro »

A nie lepiej jak go podłączysz pod niebieski kabelek remote z kostki radia (jeśli posiada). Takie rozwiązanie widziałem w felicii, oryginalnie do przewodu antenowego był wtopiony kabelek do zasilania wzmacniacza antenowego i był umieszczony w kostce iso.
Awatar użytkownika
Mati9591
Raczkujący
Raczkujący

[quote="jaro"]A nie lepiej jak go podłączysz pod niebieski kabelek remote z kostki radia (jeśli posiada). Takie rozwiązanie widziałem w felicii, oryginalnie do przewodu antenowego był wtopiony kabelek do zasilania wzmacniacza antenowego i był umieszczony w kostce iso.[/quote]
no właśnie u mnie to nie grało. Dopiero jak podłączyłem do zasilania z ogrzewanych szyby antena przestała tracić sygnał.
b
bogi007
Początkujący
Początkujący

a ten niebieski kabelek nie jest czasem to sygnał z licznika? i podłącza się go do radia posiadającego funkcję regulacji głośności prędkością?
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

Niebieski- Anntene remote- przewód który podaje napięcie do automatycznej anteny. Używany często jako przewód podający sygnał do oddzielnego wzmacniacza mocy aby go załączyć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”