[9N3] Jaki profil opony do 16stek?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
polodriver13
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: polodriver13 »

do felg 16"x6,5J ET42 5x100 należy założyć opony 205/45 R16

do felg 17"x7J ET38 5x100 należy założyć opony 205/40 R17-84 W

PS. Osobiście jestem przeciwnikiem tak dużego rozmiaru ogumienia w Polo. Sam mam koła:
5Jx14 165/70 R14 - zimowe
6Jx14 185/60 R14 - letnie

też kiedyś chciałem kupić "lacie" ale już mi przeszło. Pozatym to śmiesznie wygląda w malutkim polo i wtedy jeździ sie nim jak gokardem :D
P
Pawco
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pawco »

[quote="polodriver13"]wtedy jeździ sie nim jak gokardem :D[/quote]
to akurat jest na plus :)
Awatar użytkownika
polodriver13
Raczkujący
Raczkujący

to akurat jest na plus
No nie wiem czy na plus. Stan polskich dróg przypomina poligon wojskowy i nie wiem co zostanie z zawieszenia po przebiegu 100.000km na niskoprofilowych oponach. Zawiecha będzie totalnie zniszczona już po kilkuastu tysiącach!!!

Jak masz niski profil opon to radzę nie wjechać w większą dziurę :crazy:

Druga sprawa to koszty. Jak dużo jeździsz to wydasz majątek na opony które są dostosowane do dużych prędkości (indeks W) i z racji tego szybko się ścierają. Z tego co wiem to taka opona kosztuje 500-700zł sztuka a to nierozsądny wydatek jak na 9N3.
Awatar użytkownika
Kulon
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: Kulon »

[quote="polodriver13"]
też kiedyś chciałem kupić "lacie" ale już mi przeszło. Pozatym to śmiesznie wygląda w malutkim polo i wtedy jeździ sie nim jak gokardem :D[/quote]
myślę że z Tobą nie będzie zbytnio dyskusji na forum - ale na takich oponach jak jeździsz to polówka wygląda jak kondon - ale prawdą jest że jeździsz bardziej komfortowo
Awatar użytkownika
polodriver13
Raczkujący
Raczkujący

myślę że z Tobą nie będzie zbytnio dyskusji na forum - ale na takich oponach jak jeździsz to polówka wygląda jak kondon
ty chyba masz jakieś kompleksy. Ton twoich wypowiedzi nie idzie w parze z wiedzą jaką prezentujesz na forum.
Wymądrzanie się i wywyrzszanie oraz AROGANCJA prezentowana przez ciebie daje obraz jakim jesteś człowiekiem.

Następnym razem jak udzielisz taką odpowiedź w wątku zastanów się, czy aby nie pomyliłeś forum - kolego.

Proponuje lekcję dobrego wychowania którą może udzielić ci administrator forum.
Awatar użytkownika
jujor
Swój
Swój

Post autor: jujor »

po pierwszE: uztkownik nie pisze czerwonym, tym bardziej tutaj gdzie nie ma zadnego powodu aby uzywac kolorowej czcionki (juz edytowalem Twoj post)

po drugie: nie widze zadnych znamion kompleksow, wymadrzania sie ani arogancji u uzytkownika KULON. uwagi o wychowaniu prosze zachowac dla siebie. jest to FORUM DYSKUSYJNE i jest po to aby dyskutowac. jedni robia to w spokojniejszy sposob inni w mniej, ale na pewno tutaj nie zostal przekroczony regulamin. prosze wiec o ochloniecie
Obrazek
CIVIC 1.6 VTEC
eks POLO

III miejsce Plac Manewrowy III Zlotu, Więcbork 08
II miejsce Polo IV Zlotu,
Awatar użytkownika
polodriver13
Raczkujący
Raczkujący

jest to FORUM DYSKUSYJNE i jest po to aby dyskutowac.
jeśli dla ciebie szanowny administratorze to co prezentuje Kulon jest zaliczne do dyskusji to ja może zmienie forum na inne bo tu słowo "dyskusja" znaczy obrażanie i atakowanie innych forumowiczów.

to wszystko z mojej strony.
Awatar użytkownika
Kulon
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

polodriver13 pisze:
jest to FORUM DYSKUSYJNE i jest po to aby dyskutowac.
jeśli dla ciebie szanowny administratorze to co prezentuje Kulon jest zaliczne do dyskusji to ja może zmienie forum na inne bo tu słowo "dyskusja" znaczy obrażanie i atakowanie innych forumowiczów.

to wszystko z mojej strony.
no proszę - uderz w stół a nożyce się odezwą - polodriver13 a niby czym Cię obraziłem i zaatakowałem ? dla mnie forum to wymiana poglądów i czytanie tekstu ze zrozumieniem - a w momencie jak zadałem pytanie o profil opony do felgi 16" a Ty mi odpowiadasz że na 14" z profilem 70 sie jeździ OK - to wybacz - bez komentarza
Awatar użytkownika
Kulon
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

[quote="polodriver13"]
ty chyba masz jakieś kompleksy. Ton twoich wypowiedzi nie idzie w parze z wiedzą jaką prezentujesz na forum.
Wymądrzanie się i wywyrzszanie oraz AROGANCJA prezentowana przez ciebie daje obraz jakim jesteś człowiekiem.
[/quote]
no i jeszcze coś:

po pierwsze jak zwracasz się do kogoś bezpośrednio: ty, wy, - to kulturalnie jest napisać to z dużej litery - a teksty o kulturze chyba też się gdzieś tego naczytałeś a w praktyce - SŁABO

a jeżeli chodzi o anagażowanie moderatora w tego typu sprawie to tylko jest słabość z Twojej strony że nie masz argumentów przeciwko moim
bez urazy - ale tak jak napisałem wcześniej - z Tobą za dużo się nie podyskutuje na forum
pozdrawiam

sorry za off-topic
Awatar użytkownika
jujor
Swój
Swój

albo mi sie tu skonczy raportowanie postow i wysylanie pw z zalami albo zmakne temat. ja tu widze normalny temat jakich dziesiatki na forum. ty masz takie zdanie ktos ma inne, w zadnym miejscu cie nie obrazam wiec wyluzuj.
Obrazek
CIVIC 1.6 VTEC
eks POLO

Awatar użytkownika
polodriver13
Raczkujący
Raczkujący

proponuje zamknąć ten temat
Awatar użytkownika
jujor
Swój
Swój

prosze bardzo
Obrazek
CIVIC 1.6 VTEC
eks POLO

m
maziunia
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: maziunia »

Widzę, że jeden administrator wypowiedział się w poruszanej kwestii, więc nie widzę potrzeby alarmowania i mnie o zaistniałej sytuacji..., skoro jednak PW trafiło i do mnie - wtrącę swoje 3 grosze...

W wypowiedzi użytkownika Kulon:
"myślę że z Tobą nie będzie zbytnio dyskusji na forum - ale na takich oponach jak jeździsz to polówka wygląda jak kondon - ale prawdą jest że jeździsz bardziej komfortowo"
nie widzę nic obraźliwego - choć może czepiłabym się doboru słów... gdyż kondon ni jak nie pasuje mi tutaj do opisu sytuacji.
Stwierdził fakt pisząc, że jeździsz dużo bardziej komfortowo, ale jego zdaniem to nijak wygląda.
Użytkownik Kulon ma do tego prawo - jak już jujor wspomniał - to forum dyskusyjne, gdzie wyrażanie opinii jest jak najbardziej wskazane.
Niestety nie każdy z nas ma takie samo zdanie na określone temat, więc tego typu sytuacje się zdarzają.
Mój samochód też nie każdemu musi się podobać..., najważniejsze jednak, by podobał się mnie... i nawet jeśli ktoś powie złe słowo na niego, nie wpadam w szał, czy też panikę, bo to jego zdanie i ma do tego prawo, a że krytyka w każdej formie w jakiś sposób boli - to inna sprawa.
Nie dopatruję się aroganckiego tonu - choć o tonie ciężko mówić w sytuacji słowa pisanego, nie dopatruje się też chęci obrażenia użytkownika polodriver13 przez użytkownika Kulon - proszę więc raz jeszcze na spokojnie przeczytać post, o który tyle szumu i spojrzeć na niego w sposób nieco bardziej obiektywny...
Zablokowany

Wróć do „felgi i opony”