[6n] Przednia szyba

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

turzol jak Ci jest lepiej na zachodnich forach, to proszę bardzo nikt Cie tu na siłę nie trzyma, i nie sztuka jest coś zrobić przy aucie mając furę pieniędzy , nie każdego stać na najlepsze części i każdy robi w miarę swoich możliwości czego niestety nie potrafisz uszanować :)
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

Nie wiem jak inni, ale ja trochę inaczej zrozumialem wypowiedz Turzola. Chodzilo mu o fakt ze ostatnio poajawiaja się na forum osoby (nie chodzi o Ciebie Rat. ) których rady to zrobienie byle jak byle sie trzymalo. Nie sądzę żeby chodziło tutaj o kasę, chociaż nie do ukrycia jest że turzol ładuje w swoje autko wiecej niż niektórzy zarabiaja. Zauważyłem to takze u znajomego w grażu przy osobach które przyjeżdzają zrobić autk jak najniżmy kosztem tak żeby mogło wyjechać o własnych siłach.
Zeby nie było offtopic to ja bym wsadzał zieloną, mimo że 100 wiecej.
Ja też mam szybę do wymiany, i tutaj nie będę oszczędzał, szególnie że tanie szyby szybko się rysują. a tak w ogóle to wstawiam od 6n2 chyba.
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

[quote=""borys_wrocek""]
Ja też mam szybę do wymiany, i tutaj nie będę oszczędzał, szególnie że tanie szyby szybko się rysują. a tak w ogóle to wstawiam od 6n2 chyba.[/quote]

Pasi plug&play? I jest jakaś różnica poza tym, że jest bardziej płaska?
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

nie ma takiej uszczelki jak 6n i inne listwy dachowe. Zapytaj się Ola. on zmieniał. Lub turzola ktory pewnie bedzie wiedzial.
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

[quote=""borys_wrocek""]Lub turzola ktory pewnie bedzie wiedzial[/quote]

o wiele zechce mu się odpisać :)
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

[quote=""mario6n""]turzol jak Ci jest lepiej na zachodnich forach, to proszę bardzo nikt Cie tu na siłę nie trzyma[/quote]
to akurat zła sugestia, jak nie będzie na forum aut wyróżniających się, a w 99% aut jedynym modem bedzie grill bez znaczka i brak wycieraczki to zrobi się monotonia i zabraknie inspiracji (ja tam bardzo się jaram jak przeglądam zaawansowane projekty i układam sobie w głowie plan działania stosownie do swoich mozliwości). Jest troche freeków, troche druciarzy, równowaga musi być, a rozgarnięty człowiek chyba jest sam w stanie zdecydować do której opcji mu bliżej.
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

[quote=""Borek""]rozgarnięty człowiek chyba jest sam w stanie zdecydować do której opcji mu bliżej.[/quote]
nie zawsze, większość osób dzięki forum została sprowadzona na dobra drogę :)
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Ależ ja to właśnie miałem na myśli ;) . Rozgarnięty podpatrzy i weźmie przykład z fachowych projektów, a gupi będzie dalej uprawiał druciarską twórczosć
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""turzol""]Jest jeszcze pewna niewielka już niestety garstka ludzi, dla których to auto to coś więcej niż kolejny "hebel" do wożenia emo-dup lub robienia z niego cyrku. Ci ludzie wolą dzielić się pasją w swoim gronie i raczej nie prędko tutaj powrócą, o ile w ogóle ...[/quote]
Tu masz trochę racji. Ale gdyby naprawde byli tak zakręceni i opętani pasją to by dalej byli z nami i przekowyali do swoich racji. a tak tylk TY zostałeś i twój projekt.
[quote=""mario6n""]turzol jak Ci jest lepiej na zachodnich forach, to proszę bardzo nikt Cie tu na siłę nie trzyma, i nie sztuka jest coś zrobić przy aucie mając furę pieniędzy , nie każdego stać na najlepsze części i każdy robi w miarę swoich możliwości czego niestety nie potrafisz uszanować [/quote]
[quote=""mario6n""]o wiele zechce mu się odpisać [/quote]
Panowie, ale bez takiego dogryzania i wogóle.

Myśle że wywiązała się zdrowa dyskusja nad losami użytkowników tego forum.
Jak słusznie wszyscy zauważyliśmy w dużej mierze, użytkownicy Polówek to zwykli ludzie, kórzy wybrali polo bo było tanie w zakupie i utrzymaniu. Potem zaczyna się coś modzić.
Coprawda obserwuje się napływ "złych" porad, ale też tacy użytkownicy długo nie goszczą na forum.
Szkoda tylko że odnosze wrażenie, że Ci PASJONACI którzy niegdyś byli na forum, olali plebs i tak jak napisał turzol - wolą dyskutowac w swoim gronie.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

peace panowie :)
Ja nie chciałem źle, wyszło jak zwykle że to ja jestem ten niedobry :)
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

turzol
Tak to już jest, że różni ludzie różnie odbierają czyjeś wypowiedzi. Faktem jest, że większość użytkowników tego forum to przeciętni zjadacze chleba. Ja sam miesięcznie zarabiam ok. 800 zł, ale chciałbym zrobić coś z autem, żeby było atrakcyjniejsze. Prawdę mówiąc mało kto może pozwolić sobie na kompleksową przebudowę auta taką jak Ty. Ja mam swoje plany i marzenia odnośnie Polo, ale na razie wątpliwe jest że je zrealizuję z takim budżetem.

Żeby nie było OT, moje zdanie jest takie, że warto wziąć droższą i lepszą szybę. Tańsze zamienniki są o wiele gorsze jakościowo, co w mojej Poli niestety dobrze widać. Przednia szyba to jakiś Nordglass - jest bardzo podrapana (w nocy albo w deszczu przeszkadza to dość mocno).
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
g
gumisTKN
Newbie
Newbie

Post autor: gumisTKN »

czy mógłby ktoś podać namiary na sprawdzony warsztat w którym wymieniaja szyby w okolicach kielc
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

skoro już jest taki temat. Ja mam w przedniej szybie dziurę..wiadomo nie pęknięcie tylko odprysk, na badaniu technicznym powiedzieli że może być bo małe..z drugiej strony ostatnio zastanawiałem się dlaczego tak mnie słońce razi i chciałbym wymienić szybę na ciemniejszą ..zieloną ? czy może są jakieś inne..niekoniecznie białe.
p
przeszkadzajkarz
Newbie
Newbie

Post autor: przeszkadzajkarz »

Jak już Panowie o szybach...

Gdzie...

Białołęka, Legionowo, Nowy Dwór, Wieliszew, Nieporęt, Marki, Wołomin
... jechać wstawić zieloną szybę (bez pasa przeżyję)?

Co pytam to mi różne ceny w tych samych warsztatach mówią...

Jakaś kpina - pytanie jest zawsze takie samo - ile za szybę z wymianą(montażem) - raz mówią 365 za białą, potem 400 za tą samą białą, a potem jeszcze mówią o uszczelce(przy 3 telefonie) i dochodzimy do zielonej za 490 zł... za najtańszą zieloną z nową uszczelką. Poradźcie proszę, bo nie uwierzę, ze nie ma kompetentnych ludzi w okolicy, którzy liczą również po ludzku, a ja w dupie z kasą, auto potrzebne, a lepiej nowa szyba niż głupi mandat...
m
mistrzsieci
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mistrzsieci »

Wracając do szyby, to znam patent aby dostać ją nawet za darmo od ubezpieczyciela drogi lub jej zarządcy.
Jeśli szyba Ci pękła od kamyczka a jechałeś w miarę przepisowo (a bynajmniej nikt nie może powiedzieć że było inaczej) to zatrzymujesz się w bezpiecznym miejscu przy tej drodze, robisz kilka fotek szyby i ew. nawierzchni i dzwonisz na policję aby dokonali notatki służbowej która będzie niezbitym dowodem na roszczenie swoich praw.
Dalej dzwonisz do zarządcy drogi i pytasz o warunki odszkodowania, występujesz o nie na piśmie i gotowe :)

Powinien zapłacić za szybę i jej wymianę. Nie lecą Ci zniżki z OC, nie masz dużo formalności...

Nie mamy dróg jak w Niemczech ale to nie znaczy, że nie możemy egzekwować swoich praw jeśli stan drogi pozostawia wiele do życzenia i przez to uszkodzimy auto.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”