WYBÓR GŁOŚNIKÓW pytania, porównania, opinie itd...

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

W/g sztuki car audio głośników w tylnej części auta nie montuje się .Głośniki tylko na przodzie auta ,do bagażnika ze względu na większą ilość miejsca głośnik subniskotonowy w skrzyni (nie mylić z tubą czyli kartonowym walcem).
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
G
Gnida Dworska
Newbie
Newbie

Post autor: Gnida Dworska »

"Do tyłu"--> czytaj "tylne drzwi". Skrzynie odpada. Jak już to pobawię się w zabudowę jakąś z tyłu. Ale to ta odpowiedź dalej nie jest lekarstwem na moją bolączkę.
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Post autor: ChaosVego »

Scena zawsze jest przed słuchaczem. Nigdy za.
Do tego jedne i drugie głośniki dostają tą samą moc pewnie a nie są identyczne, więc jedne będą grały gorzej.
Możesz w radiu ustawić bardziej na przód aby trochę wyciszyć głośniki w tylnych drzwiach.
Po co je wgl montowałeś ? Dla pasażerów czy po co ? Bo jedynie można wsadzić coś do tyłu aby pasażerowie też słyszeli, chociaż jeśli przód jest dobry to nie potrzeba.

Nie oszukujmy się, chcesz zejście a tego nie uzyskasz na takich przetwornikach. Dobrze zrobione drzwi potrafią zejść ale to musi być coś dobrego. RE Audio XXX 16stki, Helony 16. Do tego minimum po 200rms na stronę ze wzmaka i nie potrzeba subwoofera.

Hertze pewnie zasilasz z radia ? Czy mają jakiś porządny napęd ?
Najtaniej polecałbym włożyć jakąś 20stke do bagażnika i rozwiązała by problem.
P
PiterPrw
Początkujący
Początkujący

Post autor: PiterPrw »

Wracając do mojego wyboru czyli Audio System. Jest jakaś różnica między M165 a M165 EVO?
C
ChaosVego
Początkujący
Początkujący

Post autor: ChaosVego »

m165 nie sa w sumie już dostępne.
M165 evo to jest niby nowa wersja, maja wiecej mocy bo 90rms a nie 80.

Tylko tyle :D

Sam mam woofery x-ion 165 zwykle i evo. Różnią się tylko membrana. Żółta i srebrna :D Jedne kupowałem na poczatku 2015 i są żółte a drugie pod koniec 2015 i już z automatu były te evo srebrne :c
P
PiterPrw
Początkujący
Początkujący

Post autor: PiterPrw »

To chyba na allegro sprzedawcy sami nie wiedzą co sprzedają. U tego samego M165 i EVO w opisie niczym się nie różnią.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”