GTI by el_nińo

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: ZeroOne »

Zgadzam się z Fredem choć nie aż tak jak przedstawione samochody na foto bez tych wszystkich napisów i marek firm było by spoko
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: el nińo »

W sumie to miałem takie plany na początku ale jednak tak oklejone auto chyba za bardzo rzucało by się w oczy i "krzyczało" by : "objadę was wszystkich" :P a tu 125 KM więc looz :)
Druga sprawa to jakbym chciał go oklejać jak piszecie musiałbym najpierw okleić go w kolor a potem dopiero motywy na to kleić a to już były by dwa worki złota potrzebne a nie jeden :(
Można by oczywiście motyw jakiś dać na ori lakier ale po pierwsze srebrny to dramat (kupiłem ponieważ było to jedyne gti z ksenonem i climatroniciem i z niskim przebiegiem na sprzedaż w NL), a po drugie lakier był w średnim stanie więc musiałbym malować całe auto żeby być zadowolonym z efektu końcowego ;)
Tak poza tym to polo jest obecnie w PL na poprawkach bo oklejenie nie było idealne. Paski chciałem "zdjąć" ale ta opcja już odpada bo widać to będzie na folii niestety.
el nińo
Awatar użytkownika
Gallo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Gallo »

A ja mi się meeega podoba kierunek, w którym idziesz :D paski fajnie się komponują z lusterkami i czerwonymi zaciskami. Opinii tyle ile ludzi, a najważniejsze żeby to właściciel był zadowolony ;-)
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Gallo tak jak piszesz, każdy lubi coś innego ;)

Udało mi się w końcu ogarnąć jakieś dobre zdjęcia dzięki koledze ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
el nińo
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Czaman »

Świetnie wygląda, tak trzymać :P
Zmiany są jak najbardziej na plus, tylko pozazdrościć auta!
Coś się od listopada zmieniło?

PS.
Te tłumiki to ktoś chyba seryjnie montował zaraz po wyjeździe z fabryki  ;D
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Czaman dzięki  ;)
Od listopada trochę się zmieniło.
Zaczęło się od odpadającego płatami lakieru z felg  :-\

Obrazek

Następnie znowu problemy z tym samym policjantem co wcześniej który tym razem wymyślił że zawieszenie jest nie do jazdy po drogach publicznych. "Zabrany dowód" i wyjazd na kontrolę gdzie powiedzieli oczywiście że auto jest w super stanie. Po prawie dwóch miesiącach znowu ten sam policjant, tym razem wymyślił że nie mogę mieć dystansów i że zawieszenie nadal jest złe. Jak zadzwoniłem przy nim do znajomego u którego w Holandii robię auto to wtedy zmienił trochę nastawienie i skończyło się na upomnieniu.Dał mi 2 tyg żeby auto podnieść i ogarnąć tył bo jak dalej tak będzie to zabiorą mi auto  :o Tak też się stało niestety i teraz jeżdżę kozą jak dla mnie a z tyłu mam dystanse 10mm zamiast 17mm co jest widoczne jak patrzę z przodu że nie jest równo  :-\ Nic niestety nie poradzę i będę musiał tak jeździć dopóki chuj nie pójdzie na emeryturę albo zmienię miejsce zamieszkania  ::)

Przy okazji "odtuningowania" polo dostało nowy lakier na felgi, kapsle OZ i dystanse na tył 10mm.

Obrazek

W międzyczasie wymieniłem rozrząd z pompą wody :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wymieniłem też świece oraz wyczyściłem i zabezpieczyłem filtr powietrza :

Obrazek

Obrazek

Ogarnąłem również zaciski z tyłu i tarcze bo rdzewiały :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wymienione zostały tablice rejestracyjne na nowe bo stare się rozpadały :

Obrazek

Kupiłem też żarówki ledriving osram c5w oraz w5w których jeszcze nie zamontowałem bo jakoś nie mam weny żeby ściągać zderzak  ::)

Obrazek

Ramiona wycieraczek dostały nowy lakier bo był dramat :

Obrazek

Obrazek

Do wymiany czeka jeszcze sprzęgło ale to jak kolega będzie miał czas. Od 10 maja będę toczył się po Polsce od Wrocławia przez Rzeszów po Mazury  :D
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2018, 19:16 przez el nińo, łącznie zmieniany 1 raz.
el nińo
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Po pierwsze złożyłbym skargę na gościa za nie prawne odbieranie dowodów dołączył bym do tego pismo ze stacji diagnostycznej.

a po drugie po co chcesz zderzak ściągać? przecież można wymienić żarówki w lampach bez jego ściągania.
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

Niestety tutaj policjant robi co chce i na stacji mówią  że nie wiedzą czy może mierząc ręką stwierdzić że zawieszenie jest złe a tak robi.
Jeżeli chodzi o mandat to jest złożoną odmowa i czekam na decyzję.
Co do żarówek to większość osób pisze że trzeba ściągać wiec tak też chciałem. Jeżeli nie to lepiej ale nie wiem jak ściągnąć zaślepkę plastikową ? :P
el nińo
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

masz ksenony tak jak ja. jeśli chodzi o żarniki to z tego co wiem się tam przekręcało i wyjmowało się normalnie. a zaślepka jest na śruby chyba 3 albo 4. Zwykł śrubokręt krzyżak i jazda. z jednej strony dla ułatwienia można wyciągnąć akumulator a z drugiej dolot.
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
Czaman
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Czaman »

To ładny dupek z tego policjanta... Na pewno coś się da z tym zrobić, bo nie działa on według prawa a własnego widzimisię. Co do żarówek to nie trzeba zderzaka zdejmować ale trochę się powkurzasz przy wykręcaniu tych śrubek od postojowych, więc tu się zgadzam z ZeroOne. :D
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

No policjant dupek ale jeżeli chodzi o zawieszenie to TUV jest do pewnego obniżenia a ja miałem za nisko. Teraz mam według znaleziska internetowego ze strony KW a mianowicie maksymalne obniżenie to 30cm od środka koła do błotnika, poniżej TUV'u już nie ma. Co do tylnej osi to prawo w Holandii mówi że Polo ma mieć do 140cm rozstawu i dopuszczalne jest  2% odchylenia co daje 142,8 a ja miałem przy dystansach 17mm 143cm więc na maksa wykorzystałem te 2% co temu chujowi się nie podoba i przy 142cm nie będzie się niby czepiał. Nic tu nie poradzę a nie będę ryzykował już bo będzie na mnie polował a auto jest dość charakterystyczne  ::)
Co do postojówek to dzięki za "tipsy", będę walczył w następną sobotę bo ma byłć ładna pogoda :)
Za tydzień też wyczyszczę auto i nałożę wosk do matu, zobaczymy co jest wart bo dałem za niego 70 euro  :o

05-06-18

Polo wczoraj zostało nawoskowane :)
Obrazek
Mało widać ale da się zobaczyć że jest głębszy kolor :)
Wosk użyty to anglewax, daje radę :D

Obrazek

Ogarnąłem też plastiki - ramki paneli od szyb i nawet nieźle to wyszło
Obrazek
Ostatnio zmieniony 06 maja 2018, 20:15 przez el nińo, łącznie zmieniany 1 raz.
el nińo
P
PiterPrw
Początkujący
Początkujący

Post autor: PiterPrw »

Kręciłeś się dziś tj. 20 maja w okolicy ostródy? Konkretnie około godziny 15 na DK16. Mignęło mi 6N2 z czerwonymi paskami na zółtych blachach.
Awatar użytkownika
el nińo
Mały interesant
Mały interesant

hej, wracałem wczoraj z Olsztyna do Holandii i faktycznie w okolicach Ostródy przejeżdżałem :)

Obrazek

Podczas urlopu przypadkiem w sumie zrobiłem test hamulców :) Taki spontan i filmik też nie był planowany wiec widoczność jest jaka jest ale chyba da się zauważyć jak to hamuje ze 160km/h do 0 w niezłym deszczu i na nankangach :D Zero poślizgu, abs włączył się na sekundę za pierwszym razem a za drugim już nie  :o  Polo staje praktycznie w miejscu jak dla mnie :D

https://www.youtube.com/watch?v=2sKPvN18rDA
Ostatnio zmieniony 21 maja 2018, 22:33 przez el nińo, łącznie zmieniany 1 raz.
el nińo
Awatar użytkownika
ZeroOne
Global Moderator
Global Moderator

Musisz poprawić link
Blue&Black by ZeroOne
Obrazek
Zapraszam do oglądania
P
PiterPrw