W sumie to miałem takie plany na początku ale jednak tak oklejone auto chyba za bardzo rzucało by się w oczy i "krzyczało" by : "objadę was wszystkich" a tu 125 KM więc looz
Druga sprawa to jakbym chciał go oklejać jak piszecie musiałbym najpierw okleić go w kolor a potem dopiero motywy na to kleić a to już były by dwa worki złota potrzebne a nie jeden
Można by oczywiście motyw jakiś dać na ori lakier ale po pierwsze srebrny to dramat (kupiłem ponieważ było to jedyne gti z ksenonem i climatroniciem i z niskim przebiegiem na sprzedaż w NL), a po drugie lakier był w średnim stanie więc musiałbym malować całe auto żeby być zadowolonym z efektu końcowego
Tak poza tym to polo jest obecnie w PL na poprawkach bo oklejenie nie było idealne. Paski chciałem "zdjąć" ale ta opcja już odpada bo widać to będzie na folii niestety.
A ja mi się meeega podoba kierunek, w którym idziesz paski fajnie się komponują z lusterkami i czerwonymi zaciskami. Opinii tyle ile ludzi, a najważniejsze żeby to właściciel był zadowolony ;-)
Czaman dzięki
Od listopada trochę się zmieniło.
Zaczęło się od odpadającego płatami lakieru z felg
Następnie znowu problemy z tym samym policjantem co wcześniej który tym razem wymyślił że zawieszenie jest nie do jazdy po drogach publicznych. "Zabrany dowód" i wyjazd na kontrolę gdzie powiedzieli oczywiście że auto jest w super stanie. Po prawie dwóch miesiącach znowu ten sam policjant, tym razem wymyślił że nie mogę mieć dystansów i że zawieszenie nadal jest złe. Jak zadzwoniłem przy nim do znajomego u którego w Holandii robię auto to wtedy zmienił trochę nastawienie i skończyło się na upomnieniu.Dał mi 2 tyg żeby auto podnieść i ogarnąć tył bo jak dalej tak będzie to zabiorą mi auto Tak też się stało niestety i teraz jeżdżę kozą jak dla mnie a z tyłu mam dystanse 10mm zamiast 17mm co jest widoczne jak patrzę z przodu że nie jest równo Nic niestety nie poradzę i będę musiał tak jeździć dopóki chuj nie pójdzie na emeryturę albo zmienię miejsce zamieszkania
Przy okazji "odtuningowania" polo dostało nowy lakier na felgi, kapsle OZ i dystanse na tył 10mm.
W międzyczasie wymieniłem rozrząd z pompą wody :
Wymieniłem też świece oraz wyczyściłem i zabezpieczyłem filtr powietrza :
Ogarnąłem również zaciski z tyłu i tarcze bo rdzewiały :
Wymienione zostały tablice rejestracyjne na nowe bo stare się rozpadały :
Kupiłem też żarówki ledriving osram c5w oraz w5w których jeszcze nie zamontowałem bo jakoś nie mam weny żeby ściągać zderzak
Ramiona wycieraczek dostały nowy lakier bo był dramat :
Do wymiany czeka jeszcze sprzęgło ale to jak kolega będzie miał czas. Od 10 maja będę toczył się po Polsce od Wrocławia przez Rzeszów po Mazury
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2018, 19:16 przez el nińo, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety tutaj policjant robi co chce i na stacji mówią że nie wiedzą czy może mierząc ręką stwierdzić że zawieszenie jest złe a tak robi.
Jeżeli chodzi o mandat to jest złożoną odmowa i czekam na decyzję.
Co do żarówek to większość osób pisze że trzeba ściągać wiec tak też chciałem. Jeżeli nie to lepiej ale nie wiem jak ściągnąć zaślepkę plastikową ?
masz ksenony tak jak ja. jeśli chodzi o żarniki to z tego co wiem się tam przekręcało i wyjmowało się normalnie. a zaślepka jest na śruby chyba 3 albo 4. Zwykł śrubokręt krzyżak i jazda. z jednej strony dla ułatwienia można wyciągnąć akumulator a z drugiej dolot.
To ładny dupek z tego policjanta... Na pewno coś się da z tym zrobić, bo nie działa on według prawa a własnego widzimisię. Co do żarówek to nie trzeba zderzaka zdejmować ale trochę się powkurzasz przy wykręcaniu tych śrubek od postojowych, więc tu się zgadzam z ZeroOne.
No policjant dupek ale jeżeli chodzi o zawieszenie to TUV jest do pewnego obniżenia a ja miałem za nisko. Teraz mam według znaleziska internetowego ze strony KW a mianowicie maksymalne obniżenie to 30cm od środka koła do błotnika, poniżej TUV'u już nie ma. Co do tylnej osi to prawo w Holandii mówi że Polo ma mieć do 140cm rozstawu i dopuszczalne jest 2% odchylenia co daje 142,8 a ja miałem przy dystansach 17mm 143cm więc na maksa wykorzystałem te 2% co temu chujowi się nie podoba i przy 142cm nie będzie się niby czepiał. Nic tu nie poradzę a nie będę ryzykował już bo będzie na mnie polował a auto jest dość charakterystyczne
Co do postojówek to dzięki za "tipsy", będę walczył w następną sobotę bo ma byłć ładna pogoda
Za tydzień też wyczyszczę auto i nałożę wosk do matu, zobaczymy co jest wart bo dałem za niego 70 euro
05-06-18
Polo wczoraj zostało nawoskowane
Mało widać ale da się zobaczyć że jest głębszy kolor
Wosk użyty to anglewax, daje radę
Ogarnąłem też plastiki - ramki paneli od szyb i nawet nieźle to wyszło
Ostatnio zmieniony 06 maja 2018, 20:15 przez el nińo, łącznie zmieniany 1 raz.
hej, wracałem wczoraj z Olsztyna do Holandii i faktycznie w okolicach Ostródy przejeżdżałem
Podczas urlopu przypadkiem w sumie zrobiłem test hamulców Taki spontan i filmik też nie był planowany wiec widoczność jest jaka jest ale chyba da się zauważyć jak to hamuje ze 160km/h do 0 w niezłym deszczu i na nankangach Zero poślizgu, abs włączył się na sekundę za pierwszym razem a za drugim już nie Polo staje praktycznie w miejscu jak dla mnie