Dziwne zachowanie samochodu!!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Pepik5
Newbie
Newbie

Dziwne zachowanie samochodu!!!

Post autor: Pepik5 »

Witam wszystkich. Od nie dawna jestem posiadaczem VW Polo 1.3 GT (55Kw) z 91 roku. Piszę ponieważ mam z nim mały problem a dokładnie podczas jazdy gdy samochód jest już rozgrzany naciskając pedał gazu auto zaczyna zwalniać,tak jakby się dławić i zaczyna nim szarpać tak gdyby nie było paliwa a czasem nawet gaśnie. Nie wiem czy ma to coś wspólnego z temperatura jaka występuje na podwórku,mam na myśli temp po niżej zera lecz wiem jednak, że nie działo się tak gdy termometr wskazywał temperaturę dodatnią. Chciałem jeszcze nadmienić, że przeczyszczałem przepustnicę powietrza bo były przypuszczenia, iż jest to powód tej usterki samochodu. Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi jeśli ktoś wie czym może to być spowodowane.
Z góry dziękuję!
f
filuś
Początkujący
Początkujący

Post autor: filuś »

może mało benzyny? u mnie też tak się dzieje, ale jaka jest przyczyna to nie mam pojęcia, wiem jednak, że jak naleje tak z pół baku benzyny to ten objaw ustępuje, chętnie sam dowiem się jaka może być przyczyna objawów tego typu
Awatar użytkownika
przemek6189
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: przemek6189 »

A może coś z pompką paliwa ??
p
piotras 86C2f
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: piotras 86C2f »

u mnie takie objawy spowodowała niesprawna cewka zapłonowa, pomogła wymiana cewki
P
Pepik5
Newbie
Newbie

Post autor: Pepik5 »

Dziękuję chłopaki za wskazówki,postaram się to sprawdzić i napiszę co i jak... Pozdro!
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”