[6n2] Z czego sie leje?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mariusz86
Początkujący
Początkujący

[6n2] Z czego sie leje?

Post autor: mariusz86 »

Witam

Ostatnio zauważyłem ze trochę zaczyna mi brakować oleju silnikowego a przejechałem dopiero 4000km od wymiany.. zauważyłem że leje sie w tym miejscu: http://yfrog.com/31beztytuusg czy ktoś mógłby powiedzieć mi co to jest i czym da się to uszczelnić...?? czekam na odp
Awatar użytkownika
noki
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: noki »

to jest vaku pompa a podejżewam że to nie olej ci cieknie tylko ropa a to jest krociec do którego dochodzi wąż od serwo wiec standardowy kłopot nowa pompa w aso 1600zeta minimum uszczelek nie ma do niej sprawdź czy ten krociec rusza sie ogólnie mówi sie że te części nie naprawialne niestety wiec urzywke trzeba poszukać najtaniej :beach:

co do oleju hmm to zobacz czy uszczelka na głowicy nie przepuszcza Ci go gdzieś albo wejdz pod auto i zobacz miske olejową moze uszkodzona albo poprostu silnik zajechany sprawdż jak dymi autko najlepiej było by sprawdzić dymomierzem na jakims warsztacie byś wiedział czy to silnik odrazu

może tak być ze olej też masz zły lub za mało wlałeś w moim wchodzi 3,8L oleju jak wiecej wlejesz to katalizator padnie, pozdrawiam
m
mariusz86
Początkujący
Początkujący

Post autor: mariusz86 »

leje 5w40 Castrol sprawdzałem jak dymi i nie bezie to silnik a pod samochód zajrzę jak trochę się cieplej zrobi. tylko że ta substancja która tamtędy sie sączy nie śmierdzi jak ropa tylko bym powiedział ze jest bez zapachowa

A tego króćca nie da się jakoś uszczelnić samemu??
Awatar użytkownika
noki
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: noki »

z tego co wiem nie da sie choć są ponoc firmy które to robia ale za ile to nie wiem ale podejżewam że uzywana wyjdzie podobnie jak naprawa musisz poprostu kontrolowac poziom oleju jak narazie :-D
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”