[6n2] Po chwili problem z odpalaniem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

[6n2] Po chwili problem z odpalaniem

Post autor: TOFIK_6n2 »

Od 2 dni mam dziwny problem. Mianowicie na rozgrzanym silniku jak zgaszę i chce odpalic go po 15-30 min, niechce odpalic, dopiero jak z 4 razy pokrece to zacznie zalapywac jak odpali jest wszystko ok. Na ssaniu na zimnym idealnie na rozgrzanym świeżo zgaszonym tez. Swiece i kable wymieniane 20 tys temu pompa paliwa nowa, wtryski tez.

-- Śro Gru 10, 2008 4:32 pm --

Wymieniłem Swiece i kable na nowe. Wymieniłem tez filtr paliwa był bardzo brudny. Umyłem przepustnice i zaadaptowałem Vagiem.

Fura teraz odpala, i jeździ bardzo dobrze, ale za to szaleje z obrotami. Trzyma je na jałowym w wysokości 950 obr, a jak jade i wcisnę sprzeglo to faluje pomiedzy 1200-1800 obrt po czym zaraz sie uspokaja. Zero błędów. Adaptacja przepustnicy jest raczej dobrze bo uchylenie podczas jałowego jest takie same jak było, podmienialem tez jzu przepustnice i nic sie nie zmienia. Mam wrazenie ze mi wiecej pali przez to. Temperatura silnika nie ma tu zadnego wpływu.
Co sie mogło wydażyć ?

Proszę pomóżcie bo mechanicy w wielu warsztatach nie wiedza co sie moze dziac.
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
Awatar użytkownika
limpek
el "Limek"

Post autor: limpek »

Moja przepustnica adaptowala się automatycznie... Ty masz ten sam silnik więc powinieneś mieć podobnie... U mnie też falowały obroty po czyszczeniu ale po zaadaptowaniu tzn po przejechaniu ok 30km obiawy ustały... przpustnica się sama wykalibrowała
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW

Bardzo zielone Polo i Barzo czarne Suzuki Bandit

IV Polo Zlotu - Ślesin 2007

II Polo Zlotu - Więcbork 2008

!!! I Polo zlotu - Ślesin 2009 !!![/siz
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Doszedłem w czym problem jest z moimi obrotami ale nie wiem jak to naprawić. Mianowicie Przepustnica jest za bardzo uchylona na biegu jałowym. Po licznych adaptacjach nic sie nie poprawia . Jak usunąć wyuczone nastawy i przywrócić jej podstawowe VAGiem? Próbowałem juz wszystkiego, dociskanie przepustnicy przy adaptacji, zduszanie przepustnicy itp i nic :cry:
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”