Tuning silnika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
blue
Raczkujący
Raczkujący

Tuning silnika

Post autor: blue »

...
Ostatnio zmieniony 30 sty 2017, 21:56 przez blue, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

Taaa a ile to kosztuje... :closedeyes:
b
blue
Raczkujący
Raczkujący

...
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

tylko 5 KM i 10 Nm przyrostu po glowicy ? Chodz Nm nawet sporo doszlo w sumie, ale mocy nie za wiele. A ogólnie moj kolega kiedyś tuningował ten silnik ale w Ibizie wsadził w niego wiele pracy i uzyskał jak pamiętam 97 KM i prawie 140 Nm http://www.polskajazda.pl/Samochody/Seat/Ibiza/2804.

Mozna wiedziec ile Chojnacki wziol za obrobke glowicy ?
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
b
blue
Raczkujący
Raczkujący

...
b
blue
Raczkujący
Raczkujący

...
b
blue
Raczkujący
Raczkujący

...
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

nie mam pojecia po co ludzie wsadzaja kase do auta w ktore nie oplaca sie inwestować a efekt i tak marny. Lepiej to sprzedac dorzucic to co mialo by sie wydac na pseudotiuning i kupic cos z mocniejszym fabrycznem motorem. Ale jak ktos ma kasy pod dostatkiem to powodzenia. A przyrost mocy po takim zabiegu wzrasta nam ale w glowie o 100% :) Pozdrawiam!
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

ale napisz w końcu co masz na fakturze ile za tą zabawę zapłaciłeś? no bo w sumie troszkę mało z tego AKV wycisnęli no ale ważne że ty jesteś zadowolony, jeśli to koszt oscylujący koło kwoty 1000-2000 zł no to za tę kasę kupisz silnik na przekładkę i to mocniejszy, osobiście wydaje mi się nie racjonalne ładować tyle kasy dla 5 koni, oczywiście to twoja decyzja itd. no ale mi by było szkoda floty na taką modyfikację.
Napisz w końcu te cenę i nie wstydź się, każdy kiedyś wtopił jakąś kasę lepiej czy gorzej :D :good:
civic r18a2/407 1,6 HDi
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

[quote=""suhhar""]nie mam pojecia po co ludzie wsadzaja kase do auta w ktore nie oplaca sie inwestować a efekt i tak marny. Lepiej to sprzedac dorzucic to co mialo by sie wydac na pseudotiuning i kupic cos z mocniejszym fabrycznem motorem. Ale jak ktos ma kasy pod dostatkiem to powodzenia. A przyrost mocy po takim zabiegu wzrasta nam ale w glowie o 100% :) Pozdrawiam![/quote]
powiedz to Turzolowi albo Cyprysowi

"nie robię tego bo to jest proste, tylko dlatego że jest to trudne"
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: vjarecki »

Temat miał mieć bardziej ambitniejsze wypowiedzi, ale nawet jego twórca nie przewidział, co zapoczątkował i wstydzi się jeszcze kosztów swojej modyfikacji :)
Wypowiedzi w stylu suhhar-a .... nie mam pojęcia, nie rozumiem, jak napotykam na twoje wypowiedzi to zastanawiam się co ty jeszcze robisz na tym forum.
Zapytaj się rodziców, po co remontują mieszkanie w nowym stylu a nie kupią troszkę droższego w lepszym stanie, może w tedy zrozumiesz.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

chyba dziś nie usłyszymy ceny za ten tuning :scratch: blue jeśli nie chcesz podawać na ogólnym napisz mi na PRV będę wdzięczny i nikomu ani mru mru,
ale cóż jego kasa i jego sprawa nie ważne czy wyda ją dobrze czy podetrze się nią w kiblu to jednak jego święte prawo by zrobić z tym co się podoba...i raczej nie powinien być w jakikolwiek sposób szykanowany czy wyśmiewany,
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

vjarecki kazdy ma swoje zdanie ja je wyrazilem jesli sie z nim nie zgadzasz przykro mi bardzo. JAk porownujesz mieszkanie w ktorym mieszkasz do auta ktorym jezdzisz to wspolczuje.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""suhhar""]JAk porownujesz mieszkanie w ktorym mieszkasz do auta ktorym jezdzisz to wspolczuje.[/quote]
Ale to jest bardzo dobre porownanie. Nie kazdy kupuje nowe auto, jak stare mu sie znudzi. Sa tacy, ktorzy wola zmienic cos w tym starym aucie.
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

tak ale ja podchodze troche inaczej bo widzisz jak zainwestujesz w remont mieszkania to ono automatycznie zyskuje na wartosci no i oczywiscie pieknie wyglada. A jak zinwestujesz w auto to co ono zyskuje na wartosci ? ktos bedzie je chcial kupic i co mu powiesz ze zrobiles te wszystkie modyfikacje po to zeby zyskalo na wartosci i ze chciales zeby lepiej jezdzilo a gosci ci odpowie ze te auta chodza w takich i takich cenach i po co on ma przeplacac a na koniec ci powie ze pewnie jezdziles z pedalem w podlodze skoro ci wiecznie w nim mocy brakowalo. Tak jak juz napisalem nie chcialem nikogo urazic wyrazilem swoje zdanie. Znam ludzi co ładowali kase w auto bo non stop sie psulo, a jak sie nie psulo to robili jakies wlasnie modyfikacje zeby lepiej jezdzilo az w koncu auta sa sprzedawane za grosze. Tych pieniedzy ci nikt nie odda za te mody, auto to tylko maszyna ktora sie zuzywa i trzeba wiecznie cos w nim wymienac. JA osobiscie wolalbym zainwestowac te pieniadze (nie wiem ile wydal kolega bo napisal) w swoje dzieci i ich przyszlosc.
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”