PRoblem z temperatura

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: qwer3 »

zapomnialem kurde ostatnio zauwazylem tak jakby byl slabszy, nie wiem czy mi sie wydaje musze sie przejechac gdzies i go przeciagnac, Narazie moj osiag to 165 wiec chyba nie jest tak zle:)
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sarecto »

dobra:P jesli chcies sie pochwalic samochodem to zapraszam do dzialu viewforum.php?f=26
tam zalozysz swoj temat i napisze cos masz co zrobisz i wg... aha...:P i na rpzyszlosc radze edytowac temat:D bo ktos Cie pogoni za pisanie 3 postow po kolei:d czekam na opis samochodziku;D
Obrazek

viewtopic.php?f=29&t=8650 - zielony prawie demon:p

pomoglem? pochwal:D
q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

oki:) ja jestem nowy wiecej jeszcze za duzo nie wiem na temat forum:)
alle podoba mi sie to ze ludzie sobie pomagaja:)
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sarecto »

od tego jestesmy:D
Obrazek

viewtopic.php?f=29&t=8650 - zielony prawie demon:p

pomoglem? pochwal:D
q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

zaraz wezme sie za to podszybie i zlukam czy to od tego jak zrobie to dam znac:)
Tak wogole to szczesliwego nowego roku:)
Awatar użytkownika
Stawer
Początkujący
Początkujący

Post autor: Stawer »

Swoja droga autor tematu ma z tego co pisze sprawny termostat, co nie oznacza ze nie ma np. zakamienionego czujnika temperatury wlaczajacego wiatrak. Typowe w wozach z wyciekiem z ukladu chlodzenia, gdzie ludzie dolewaja zwykla kranowe.

Jesli tak bardzo Cie martwi, ze nigdy wentylator nie odpalil sie to moznaby bylo go wymienic dla swietego spokoju.
q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

Mozliwe. OD czasu kiedy ja mam autko to wlewam plyn, ale nie wiadomo jak to bylo wczesniej. Dzieki za rade:)
Czyli czujnik temperatury?
q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

Witam.
Wczoraj robilem trase ok 500 km i w trakce tzn w czasie postoju na stacji benzynowej, podnioslem maske i zauwazylem ze plyn z chlodnicy wycieka na zewnatrz tzn na sniegu widac slady plynu, nie zauwazylem z ktorego miejsca dokladnie wycieka;/ moze mial ktos taki problem? mozliwe jest przez to ze temperatura nie podniosi sie powyzej 90 bo gdzies jest przeciek?

dodadam iz ilosc wycieklego plyny to ok od kreski max do kreski min
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

pewnie gdzies od spodu ci wycieka, ja mialem tak ze zgnila mi ta spinka co trzyma weza ktory wchodzil do obudowy termostatu i jak bylo auto zimne nic sie nie działo ale jak sie nagrzało to sie waz rozprezał i spinka puszczala minimalnie plyn a ze cisnienie jest w ukladzie to szybko go ubywalo. Zalozylem nowa spinke i gitara. A juz myslalem ze mi z nagrzewnicy cieknie. Znajdz jak najszybciej miejsce wycieku bo jak przegrzejesz silnik to kaplica.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

Dzieki za rade:) jutro moze sie zabiore za to:):) ciesze sie ze zdupia na zewnatrz a nie ze to uszczelka pod glowica...
wczesniej mi olej uciekal ale to przez czyjnik cisnienia oleju. oki zlukam na ta spinke dzieki
q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

Miałbym jeszcze prośbe chcialbym wymienic uszczelki te na dachu bo juz strasznie odchodza, ale nie moge znalesc na allegro...
jak one sie nazywaja.. odrazu bym wymienil te uszczelki prawych i lewych drzwi co biegna kolo progów...tylko tak samo nie jestem pewny czy to sa uszczelki karoseryjne....
jesli by ktos mogł pomóc.....chce sie wziasc za moje Polo ale potrzebuje pomocy:)) :niewiem:
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

te na dachu ktorymi splywa woda z dachu ? u mnie tez juz pordzewiały, ten typ tak ma ;) musisz patrzec na allegro albo pisac po handlarzach czesci to ci znajda. Ja nie znalazlem i dalem sobie spokoj. Na zime zakleilem dziury silikonem czarnym co by sie nie lało.
Obrazek

q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

A wiec tak. Wymienilem dzis czujnik temperatury i zagrzalem autko wiatrak sie wlaczyl ale temperatura dalej pokazywala 90 stopni wiec nie wiem o co chodzi....
Co do wycieku płynu chłodzącego do wymienilem dzis wszystkie opaski na wężach zobaczymy czy dalej bedzie wyciek czy nie.
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

u mnie jest tak samo jak mi sie w lecie wlaczyl wentylator to wskaznik mi pokazywal 90 stopni. Widocznie tak ma byc ;) co do wycieku to musisz poszukac bialego nalotu to bedziesz wiedzial gdzie masz wyciek.
Obrazek

q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

zobaczymy powymienialem opaski i poczekam troszke. Jesli to nie pomoze to wymienie węże....
a jak juz skoncze z tymi usterkami to maly tuning;p
tylko powoli bo wyplaty male...
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”