Tez mi sie tak wydaje. A jeszcze jedno pytanie, czy ten silnik moze co jakis czas jakby "potzrasnać" na biegu jałowym. Pracuje równo i raz na jakis czas na sekunde obroty spadaja. I mam mały problem. Jak jest zimny to gaśnie, ale po rozgrzaniu chodzi równo. Są wymienione świece, przewody, filtr powietrza i olej. Prosze o pomoc.
Moze zadam głupie pytanie ale jak wyczyscic przepustnice. I czy ona może miec wpływ na przyspieszanie z jedynki. Ze na poczatku jest mół ale po chwili przyspiesza jak głupie
wiec mam 75 KM ?? Chciałbym odpowiedz na pytanie czy zle ustawiona przepustnica ma wpływ na przyspieszanie z jedynki, bo na innych biegach jest normalnie.
Masz NZ silnik ten ma kąt wyprzedzenia zapłonu sterowany podciśnieniem stąd grzybek. A co do białej kostki to masz tam tylko wyłącznik otwarcia przepustnicy. W 3F-ie nie ma tego grzybka bo całość sterowana jest z komputera silnika i zamiast 2-pinowego białego wtyku jest 3pin czarny od potencjometru przepustnicy. Poza tym masz 3-przewodową sondę lambda a w 3-f jest 4 przewodowa.
Dzięki. Wiec jaka moze byc przyczyna gasniecia na zimnym silniku ?? Bo tak mam, dopiero jak sie nagrzeje jest norma. I jak zrobic aby z jedynki ruszac normalnie