Pulsujące obroty przez około 10 s

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sarecto »

wiesz co...bede jechal na zakupy...zrobie telefonem zdjecie gdize jest ten czujnik temp...powietrza neibee robil bo nie wiem czy dojde tam aparatem a zdejmowac mi sie pokrywy nie chce:P wiec jak wroce to wyedytuje postat i wstawie zdjecie.
Obrazek

viewtopic.php?f=29&t=8650 - zielony prawie demon:p

pomoglem? pochwal:D
v
volks85
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: volks85 »

ok, dzięki :good:
Awatar użytkownika
Szakal
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Szakal »

Umnie winą tego byl silnik krokowy :grin: tez mam skromną Polóweczke 1.0
v
volks85
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Sam już nie wiem od czego zacząć sprawdzanie... :glare: Panowie a gdzie się mieści ten silnik krokowy? to on napędza zawór przepustnicy? gdyby się zepsuł to przecież za każdym razem miałbym chyba problem z obrotami?
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sarecto »

Obrazek to z zoltym pierscieniem to czujnik temperatury...chyba wiesz gdize jest?:P trafisz?

Obrazek to czujnik powietrza (cisnienia) tez chyba trafisz?:P sorry ze tak pozno...impreza wypadla:D jakbys czegos nie wiedzial pytaj:P
Obrazek

viewtopic.php?f=29&t=8650 - zielony prawie demon:p

pomoglem? pochwal:D
t
thunder6n
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: thunder6n »

[quote=""volks85""]Panowie ściągając osłonę filtra powietrza zauważyłem tak na oko, że zanieczyszczony jest ten element (zdjęcie) o ile dobrze się orientuje to zawór zwrotny, czy to może mieć związek z tymi obrotami, przepustnica wygląda na czystą
Obrazek[/quote]

mam dokladnie taki sam widok jak otworze pokrywe, przy okazji chcialem spytac czy czyszczenie przepustnicy to spory problem?
I czy konieczne jest adaptacja vagiem? Samo sie nei zrobi? Gdzies czytalem ze po 100 km sama sie zaadoptuje
v
volks85
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Dzięki :) znajdę wszystko, wielkie dzięki za zdjęcia :D
nie wiem czy samo się zaadoptuje, na pewno "zaworki" ale przepustnica raczej nie (?)
u
uszek12
Newbie
Newbie

Post autor: uszek12 »

Hej volks! Wydumałeś co było przyczyną tej usterki. U mnie jest podbonie z tym, że pomaga ponowne odpalenie. I dzieje się to tylko przy drugim uruchomieniu silnika.
v
volks85
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Na razie nie - jest tak zimno, że nie unikam kontaktu z garażem... :glare: ale jak tylko zrobi się ciepło ruszam do pracy :D na 99% mam pewność, ze to zanieczyszczona przepustnica, bo widać zabrudzenia olejem
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”