Witam,
mam pare problemów... zanim jednak je przedstawie chciałbym coś napisać o mojej Polówce 6n2 z silnikiem 1.4.
Jestem jej właścicielem od 1,5 roku i muszę przyznać, że nigdy mnie nie zawiodła w trasie. Udało mi się kupić to po okazyjnej cenie, lecz jednak nie tak całkiem bez powodu... Otóż od tego czasu musiałem władować w to autko prawie 2 tys. Silnik jak i skrzynia mimo przejechanych 180tys. działa bez większych zarzutów. Samochód nie był bity. Natomiast odczułem, że już troche te autko świata przejechało jak na swój wiek i teraz już wiem, że poprzedni właściciel przez okres używania samochodu właściwie nie dokładał do niego, co ja teraz odczuwam. Ostatnio nawiedziły mnie drobne usterki i zwracam się z prośbą o podpowiedź pozostałych forumowiczów co można w tej materii zrobić....
Problem nr 1: coś piszczy co jakiś czas pod maską - dzieje się to zarówno gdy stoję na światłach jak i jade. Gdy silnik jest rozgrzany tego nie ma. Czyżby to pasek klinowy?!
Problem nr 2: skacze mi podczas wycierania tylnej szyby wycieraczka.
Czyżby silnik zatarty z wycieraczki?!
Problem nr 3: prawie wszystkie kontrolki migają w liczniku. Jest to sporadyczne, lecz troche wkurzające podczas dłuższych podróży w nocy. Licznik był u 2 elektromechaników i nie dali rady tego naprawić. Kupiłem z możliwością oddania już 2 liczniki i dalej z nimi to samo, lecz częstotliwość migania się zmienia (kupione rzadziej migają od mojego). Czy trafiłem na obydwa uszkodzone liczniki czy może przyczyna tkwi gdzie indziej?!
Z góry dziękuje za podpowiedzi i zainteresowanie
Pozdrawiam!