a może ktoś przerabiał zegarek z licznika na obrotomierz. Widziałem, że ktoś wrzucił coś takiego w manualach, ale temta jest raczej słabo opisany. może ktoś mogłby powiedzieć coś więcej, co po kolei zrobić jak podłączyć obrotomierz, od jakiego licznika obrotomierz pojejdzie do tej przeróbki itd.
filuś
Bylo cos takiego lub jest, sam nie wiem czy w manualach, ale o ile pamiec mnie nie myli to ten obrotek zamiast zegarka byl montowany w 86c, a sam obrotek byl chyba z poloneza Zegary masz tam a'la golf mk1 czyli kwadratowe
A czy ktoś montował to cudo do silnika z lpg i czy działa to dobrze z taką kombinacją, ewentualnie co możecie polecić, żeby zamontować obrotomierz do silnika z lpg?
kup licznik z obrotkiem i podepnij i nic wiecej ,szkoda kombinowac ,pozatym masz 2f w bezynie, wiec po co kombinowac ? w kazdym polo jest pociagnieta wiazka do obrotka !
Chce zmienić licznik w swojej polówce na taki z obrotomierzem, obecnie mam bez obrotomierza i w miejscu obrotomierza jest zegarek analogowy, silnik to 1.3 AAV. I teraz pytanie. Czy wymiana licznika tak aby był całkowicie funkcjonalny czyli działał obrotek zakończy się na odłączeniu starych zegarów i podpięciu nowych (jak to się mówi plug and play) czy może trzeba będzie coś rzeźbić aby ten obrotomierz działał?
jak masz chudą rękę to nie będzie problemu z przekładką ja musiałem się napocić żeby rozpiąć licznik, chyba że tylko u mnie te przewody takie krótkie. Wszystko powinno działać bez problemu.
JEŚLI NIE WIESZ O CO CHODZI TO CHODZI O TO CZEGO NIE WIESZ...