Witam, Panowie mam problem, po podłączeniu kabla VAG <-> USB,odpaleniu programu VCDS ( który dopiero co ściągnąłem z strony jego producenta) i włączeniu Testu, program wywala mi:
STAN PORTU: OK!
INTEERFACE: Nie wykryto.
Po przejrzeniu kilku forum w poszukiwaniu odpowiedzna nurtujące pytanie, co jest tego przyczyną, znalazłem same odpowiedzi w stosunku co do sterowników, ale te mam aktualne. Więc zwracam się z tym pytaniem do was, drodzy Polówkowicze: Czemu coś takiego ma miejsce?
o ile dobrze pamietam to tak sie dzialo jak skonfigurowany byl zle port. biorac pod uwage, ze polaczenie przez usb dziala jako emulacja com to posprawdzaj na kazdym porcie com. u mnie VAG-COM dziala na com3 mimo ze podlaczenie pomiedzy komputerem a samochodem jest przez USB.
Albo walnięty jest kabel, albo programu nie jest full wersja, albo wersja programu jest niekompatybilna z kablem. Podaj jaką wersję masz programu. Jeżeli dobrze pamiętam to najnowsza na tej stronie to 908.1
Radzę spawdzić ci sprzęt na najlepiej przetestowanej wersji programu VAG-COM 311.2
Z nim jeszcze nie miałem problemu.
A jakiego masz windowsa?? bo ja na viście też miałem podobny problem, ale już rozwiązany, testy portu musiałem robić po podłączeniu do auta interfejsu no i oczywiście dobrze ustawić porty, bo mi np ciągle wykrywało na com3 stan portu ok ale nie interfejsa a to była myszka