Re: porównanie głośników

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Re: porównanie głośników

Post autor: elja »

ciezka sprawa, porownywac glosniki po 30 zl, chyba lepiej sie pomeczyc, uciułać troche grosza i kupić coś lepszego.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Helix Dark Blue 62.1 - dozbieraj troche kasy
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

elja i Paffcio prawde powiadaja. dozbieraj i kup cos lepszego. poza tym nie wiem czy przypadkiem w 86c na przedzie nie ma zamontowanych 100mm glosnikow.
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

[quote="suff"]elja i Paffcio prawde powiadaja. dozbieraj i kup cos lepszego. poza tym nie wiem czy przypadkiem w 86c na przedzie nie ma zamontowanych 100mm glosnikow.[/quote]

86C 2F maja w podszybiu wlasnie 87mm.
Mialem tam kiedys oryginalne Blaupunkty a pozniej oryginalne Boszmany.
Powiem jedno, coby nie wziął będzie to samo czyli zero basu.
Do słuchania wiadomości w radiu jak znalazł ale jeśli chcesz sluchać muzyki i czerpać z tego radość, to pomyśl nad zestawem odseparowanym, ktory proponuje Paffcio.
Choc nie będe ukrywał, że przez kilka miesięcy jeździlem z takimi malymi Boszmanami i skrzynką pod wzmacniaczem w bagażniku. Kto był na III ogolnopolskim zlocie, to słyszał jak to gra ;) mecze siatkówki czy pilki nożnej się nagłaśniało :P
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

nie bierzecie pod uwage ze kolega chce wydac 30zl , a na helixy musilaby dozbierac kolejne 200 zl ,+ ok 50 zl na zrobienie boczkow ( decha ,garśc wkrętow i material) .. ale wszyscy maja racje ,ze lepiej dozbierac i cieszyc sie muzyka niz wydac niepotrzebnie pieniadze
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
WoWi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: WoWi »

Przepraszam za offtopic, ale zauważyłem, że wszyscy piszecie o helixach - one naprawdę są takie dobre? Jak wyglądają na tle JBL czy też Pioneera?
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

bo te glosnimki maja najlepsza relacje jakosci do ceny w glosnikach do 300 zl
wystarczy pojechac do np mm ,saturn i posluchac .. jedyna konkurencja moga byc hertz dsk 165 .. ale miaja slabe tweetery (skrzeczą) , same midy zagraja lepiej pod samym radiem ,jednak gdy do helixow damy mocy to rozwijaja swoje skrzydla ,zostawiajac inne glosniki w swojej klasie bardzo daleko ... jbl robi glosny sprzet o niskiej jakosci brzmieniowej .. sony jak i reszta podopiecznych sa tylko marka i brakuje im sporo do uzyskania jakosci do ceny :) takie jest moje zdanie :)
Obrazek
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
WoWi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Ok, gdybym kupił taki zestaw to przód miałbym już ogarnięty, a co z tylnymi drzwiami? Co tam włożyć?
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

zalezy jaki chcesz efekt osiagnac .. lepiej za pieniadze przeznaczone na glosnki na tyl kupic wzmacniacz ( jaki -> wielokrotnie opisywane w tym dziale ->poszukac) , a pozniej jakis sub np na MDS 08 intertechnik :)
Obrazek
Awatar użytkownika
WoWi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

No ale co z tylnymi drzwiami ? Skoro na przód pójdą helixy - http://www.allegro.pl/item848970056_hel ... e_0zl.html
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

no jak juz koniecznioe musisz tam miec glosniki (nie wiem po co, to ze tam jest miejsce nie znaczy ze jest dobre) to tez helixy kup .. ale i tak nie uslyszysz ich ,a jedynie moga burzyc scene ,zainwestuj w wzmak lepiej :) bedziesz bardziej zadowolony niz z tego tylu
Obrazek
Awatar użytkownika
WoWi
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Skoro tak, to jaki 4kanałowy wzmacniacz polecasz i gdzie mogę go umieścić najlepiej?
Na wzmachol myślę, że mogę wydać do 700zł.
m
misieksor
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: misieksor »

No wszystko fajnie, tylko ja nie miałem głośników z przodu, natomiast z tyłu mam głośniczki wrzucone, nie są pewnie jakiejś wysokiej klasy ale mi wystarcza i nawet basik fajnie lata, ale problemem dla mnie jest to, że jak chcę słyszeć coś z przodu, to muszę dość głośność podnieść, a gdy wiozę pasażerów, to mam do wyboru, albo niszczyć ich uszy albo nic nie słyszeć, po prostu chcę uniknąć słuchania nie wiadomo jak głośno muzyki z radia, a na razie nie mam możliwości więcej w to zainwestować, dopiero za dwa, trzy miesiące coś się ruszy, a do tego czasu po prostu muszę coś wrzucić, bo bardzo często przewożę pasażerów z tyłu.
VW Polo Kombi - najlepszy obok range rovera samochód terenowy :D
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

w cenie do 100zl to wszystko zagra podobnie , wiec Twoj wybor , albo dozbieraj i kup phonocary yl 165mm ,i zrob boczki ,nic lepiej si enie da doradzic , na te 100 mm szkoda kasy ,jak juz jakies to firmowe .. nokia ,sony .. tylko nie kupuj wielo droznych .. zwykle 1drozne beda lepsze niz pozostale wynalazki :)
Obrazek
m
misieksor
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: misieksor »

No na razie nie kupię takich za więcej niż 30 parę zł :p bo potrzebne mi na gwałt jakiekolwiek pierdziawki a później jak będzie mnie stać to poszukam lepszych, o tych w drzwiach też myślałem, mam nawet taki w sumie jeden fajny komplecik ale problemem jest to, że muszę przerobić jednak te boczki a na razie też nie mam takiej możliwości, ale wszystko z czasem, nic na siłę :p oby tylko z pracy nie wyszły nici :p pozdrawiam :)
VW Polo Kombi - najlepszy obok range rovera samochód terenowy :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”